ben yine çıktım valla 7.0 litrelere. basıyorum uçuyor![]()
Şimdi de aynı yolda dönüş ölcümlerimi yazayım:
Adanadan ankaraya 5,5 saate gittim .Pozantı -Ulukışla dışında 100-110 ile sürdüm ortalama 4,7 litre .Bence fena değil .23 rakımlı Adanadan 800 rakımlı ankaraya cıktığım için böyle .Düz olsaydı daha az olurdu diye düşücnüyorum.
Benzinli 1.4 kullanan yok mu buradaherkes dizelci...
Son aldığım yakıtla 50YTL, 350 km. yol yaptım yani km başına 14.2 yeni kuruş yakmış. Tabi aslında depodaki benzin tamamen bitene kadar aracı kullanamıyoruz. 310km'de iken depoda kalan yakıt yol bilgisayarına göre 70 km. falan daha götürürdü ben azıcık pay verdim yaklaşık 350 km gider dedim...
1.4 Fire active 77 8 V Aracım 6.5 ile 7 litre arası seyrediyor Tamamı şehir içi kullanımla.
walla arkadaşlar tam olarak ne kadar yakıyor blmiyorum ama eksoz kat iptali açık hava filitresi 115 lastiklerler ve 17 jantları toğladuığım ve bizim puntoya taktığım zaman bakıorum da baya bi çok yakıyo:
sizleri garaj bölümünde grande 1. sayfaya bekliyorum![]()
bu hafta sonu istanbul bursa arası gittim geldim toplamda 650 km yol yaptım... depoyu fulledim 100 km istanbul içi beylikdüzü ümraniye arası... 440 km bursa istanbul şehirlerarası bursadada 120 km de bursada gezdim uludağa çıktım ve bütün bunların için klima yüzde 80 oranında açıktı... bu kadar yola 4,8/100 km ortalamayla gittim geldim tamamen karma bazen hızlı gittim bazen süratli... şuan arabada range göstergesi 350 km ışık yanana kadar tahmini rangesi 150 km yani 800 km yolu ışığın çakmasından çakmasına gittim sayılır yani 85 liraya doldurfduğum mazotla 800 km yol yapıorum... biraz karışık oldu galiba![]()
Çok iyi değerler ....Nasıl bu değerlere ulaşılmış acaba....Fabrika verisi 7.5..Nasıl kullanıyorsunuz acaba??? En özenli kullanımda bile 7.2 den aşağı düşmedi...Normal kullanımda kesinlikle fabrika değerleri ile aynı sonuca vardım..7.5-7.6 değerlerinde gezinip duruyor...
Bu verdiğim veriler dün aksam 6 gibi Yenibosnadan e-6 ya cıktım sahrayıcedite ve köprüde baya bi oyalandım ordanda Tekrar Yenibosnaya e-5 ten döndüm bilgisayar hiç 7 göstermedi en son parkederken 6.5 gösteriyordu.Ve normal bir sürüş ile yani pek özen göstererek kullanmadım .
215 17 40 lastik jant,eksoz,kat iptali acık hava filitresi çok yakıyo arkidşiler çok walla
sizleri garaj bölümünde grande 1. sayfaya bekliyorum![]()
1.4 95HP motor, şehir içinde mütemadiyen 8-8,5 litre yakıyor. Hatta fazla dur-kalk, dur-kalk yaparsan 9,5-10 litreyi de buluyor. Şehir dışında ise, 90-100-110 km arasında seyrederken 5-6 litre civarında tüketiyor.
Aslında ben aracı alırken katalog değerleri şehiriçi için 7,7 litre idi. Ancak Fiat sonradan tüm yakıt teknik verilerini değiştirdi.
ne yakıyosa yaksın ya...feda olsun benim güzel kızıma... para warsa depoyu doldurur sürersin, yoksa sadece seyredersin.. ikisi de aynı keyfi veriyor bana nasıl olsa![]()
..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..
benim gp hic yakmiyor...eskiyecek diye binmiyorum ki...
![]()
Az yakan arkadaşlar bi anlatsalar nelere dikkat ettiklerini ben sabah trafikte 8 km gidiyorum akşamda dönüşte 12 km otoban dan dönüyorum ortalama 7 litre gösteriyo hep ulen benzinlimi alsaydım ne
Aracım 19400 km de
Bide bu shell in yakıt tüketimini azaltan dizeli hakikaten işe yarıyomu bilen varmı acaba
Konu zeusmaster tarafından (18/06/2007 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir.
araba (dizeelerde ) 5000 den sonra çok değişiyor. uygun kullanılırsa uzun yolda 90- 100 bin lira arası oluyor klimalı da ölçtüm ( antalya yolunda ) tam rakam 122 bin lira . yalnız hızlı söförler bu rakamları göremez hızım en fazla 90 -100 km arası ..
Arabaların yakarı kullanım tarzına göre çok değişiklik gösterir öyle ki ben aynı zamanda bir peugeot 307 1.6 kullanıcısıyım yakarının 200'den 450.000'e kadar kullanım tarzına göre farklılaştığına şahit oldum.. O yüzden 3 aşağı 5 yukarı normal kullanımda ne yaktığı belli az yakan arkadaşların nasıl kullandığını da tahmin etmek çok zor olmasa gerek..Ben aracımı çarşamba günü teslim alıyorum inşallah yani ne yaktığını henüz test etme fırsatı bulamadım..
Evet yakıtta en önemli şeylerin başında, sabit ve nispeten düşük hızda kullanmak gerekiyor. 90-100 km/s süratleri geçtiğiniz anda, 4,5-5 litre gösteren bilgisayar 6-7-8 litrelere çıkıveriyor. Aynı durum hafif bir rampaya yüklendiğiniz anda da oluyor.
kısa mesafe de kullanmak ne kadar olumsuz etkiler acaba..fikri olan varmı... 8-8,5 dan aşağı inmiyorsabah 2,5 -3 km akşam yine aynı şekilde dönüyorum...tam ısınıyorken kapatıp iniyorum yani...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri