Sayfa 3/3 İlkİlk 123
52 sonuçtan 41 ile 52 arası

Konu: Blow-off kullanan var mı?

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

Alıntı mustafaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu bırkac gundur takıp edıyorum.konuya "fırmalar bu ısler ıcın onlarca para harcıyorlar, onlardan dahamı ıyı bılecez" seklındekı yaklasımları dogru bulmuyorum.bu tarz modıfıyelerın sonucunu buna baglamak pek dogru olmaz.soylenen dogru, fırmalar mılyonlarca dolar para harcıyorlar aracı gelıstırmek ıcın ama aracı gelıstırırken dıkkat etmelerı gereken, yakıt sarfıyatı, emısyon olculerı gıbı zorunlu etkenler var.dolayısıyla uretım bandından ınen aracların, bu kurallar cercevesınde olması gereklı.mesela olayı bu acıdan bakarsanız, chıptunıng uygulamasıda gereksız gorunur.ıs, fabrıka bılmıyormuya gelır.konuya donecek olursak.ılk defa Blow-Off'un zararlı bırsey oldugunu duydum.demekkı mıllet enayı.mılyarlarca para verıp, Subaru STI, Nıssan 350Z v.s. alıyorlar, sonrada ıse yaramayan hatta zararlı olan bır parca alıp takıyorlar.belkı zararlıdır, belkı faydalıdır.ısın teknık ayrıntısını bılıyorum dersem, yalan olur.sonuc olarak soyledıgım gıbı fabrıkalar herseyı sızden, benden yada herhangı bırımızden cok cok daha ıyı dusunuyor.ama uyulması gereken kurallar vardır.bızım yaptıgımız bu kuralları bıraz asmak
    Katılıyorum, işin bir de homologasyon(uyumluluk) tarafı da var. Blow off demek araç için öngörülen ses sınırının aşılması demek, aynı sebepten fabrika çıkışlı bol ve tok sesli egzozu olan araç ta yoktur piyasada

Bu arada Çoşkun Bey size de katılıyorum parça yüksek miktarda üretileceği zaman maliyeti çok daha düşürülebilinir ama ben aracın fiyatı 2 euro artar diye "su geçirmez soket yerine düz soket kullanalım gitsin" mantığına da şahit oldum, ondan 50tl bile o parça icin cok bence.

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok yanlış anladınız sorumu. Sonradan turbolanan bir araçta bu tarz ürünlerin gereği var mıdır? Takılmayabilir mi onu öğrenmek istiyordum.

Erdeminizden ötürü teşekkür ederim.
    Üzerimize çok alındık galiba...
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

A.Kemal HATiP
    tyrant86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    10 K 3656
    Edilen teşekkür: 47

blow off'u aracıma nasıl uygulucam acaba satın aldığımızda bunu nereye uygulayacağımızla ilgili bi şema var mı?

ismail kuyumcu
    33 AP 079 (i.kuyumcu) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 39

aracıma taktrmak ıstıorm aracım 1,4 benznlı punto herhangi bir zararı olurmu ne gibi zrarları var kalıtelı ses vrrmı..

neon_neon33@hotmail bilgli arkdslarn mail atmasnı bklıorm sımdıden TSKr

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Alıntı 33 AP 079 (i.kuyumcu) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracıma taktrmak ıstıorm aracım 1,4 benznlı punto herhangi bir zararı olurmu ne gibi zrarları var kalıtelı ses vrrmı..

neon_neon33@hotmail bilgli arkdslarn mail atmasnı bklıorm sımdıden TSKr

sızın once blow-off konusunda bılgı edınmenız gereklı.aracınıza blow-off takılamaz.turbolu araclara blow-off takabılırsınız.sız sadece elektronık blow-off takabılırsınız.onun ıcınde ana sayfada sol tarafta bulunan blow-off lınkıne tıklayarak gereklı bılgıyı edınebılırsınız...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

şahin çelik
    shn-GP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    06 GP 910
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbodan aldığınız performansı arttırır
    ancak
    turbonun ömrünü kısaltır
    turboya dinlenme imkanı vermez
    tirübün devamlı döner türübün mili 8-9 bin devirle hep dönmeye devam eder
    buda uzun vadede 100,000 yapacak turbonuz örnek olarak 70,000 km de ömrünü tamamlar
    bu sistemi satanlar takanlar hatta taktıranlar hep tersini söylerler aldanmayın
    yoksa bu kadar araba üreticisi ne arge çalışmaları yapıp araçlarını geliştirmek için herşeyi yapıyollar bu adamlar salakmı orjinal takmıyolar bunu arabalara
    bi düşünün bakalım
    abim iyi güzel hoş diyosunda her araca blow taksalar trafik çuffftan geçilmez insanların başı şişer subarularda zaten fabrika çıkışı blow off var benzinli araçlara yararı var dizele zararı

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı shn-GP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abim iyi güzel hoş diyosunda her araca blow taksalar trafik çuffftan geçilmez insanların başı şişer subarularda zaten fabrika çıkışı blow off var benzinli araçlara yararı var dizele zararı

subaru gibi spor otomobillerde öncelik performanstır
    dayanıklılık ve uzun ömür ikinci plan
    benzinli dizel diye ayıramayız
    sonuçta iki motorunda üstündeki turbo elemanın çalışması ve özlelikleri aynı
    ben yinede belirteyim
    blow off performans olarak artış sağlar ancak
    uzun bunu yaparkende
    turbonun ömründen çalar
    saygılar

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Blow turbonun ömrünü uzaltır performansı düşürür

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

yahu kim sallamış subaruda bow standart diye..kullananlara sorun bence biraz..yanlış yönlendirme oluyo..hiçbir zararını görmedim..ayriyetten turbo ömrünü kısaltmıyor bir anda havanın boşalıp pallerin ani yavaşlayıp deforme olmasını engelliyor..araca uyumluluk konusuna gelince benim aracımda hiçbir uyum sıkıntısı olmadı 1 gram güç kaybıda olmadı..tam tersi araç bovsuzken ayağımı gazdan çekince kafasını yere yıkıyodu şu an gayet dirayetli bi şekilde vites değişikliğime yardımcı oluyo..mesela murat ın bravosunda -güç getirmişti..arıza ışığı yakmıştı ve hava kaçırdığından dolayı güç kaybına sebep açmıştı..

06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

matt Park
    MaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

Arkadaşlar, hala net bir bilgiye ulaşılamamış. Ben de turbonun ömrünü uzatmak için takmayı düşünüyordum.

Coşkun Bey,

Demişsiniz ki blow off, turbonun ömrünü azaltır. Turbonun mili egzos gazından aldığı güçle dönüyor bildiğim kadarıyla. Sonuçta biz turboyu istesek de istemesek de çalıştırıyoruz. Yüksek devirlerde daha fazla hava basmak için daha yüksek devirlerde dönüyor.

Şimdi, biz bu turboyu zaten döndürüyorsak, ayağımızı gazdan çektiğimizde, silindirlere gönderilemeyen havanın basıncı turboya geri dönüyor. ( Gerçekten geri dönüyor mu? ) Bu da turboya zarar veriyor. Siz blow off un zarar verdiğini söylüyorsunuz. Amacı sadece turboya geri dönen havanın dışarı atılması olan bir parça nasıl olur da turboya zarar verir? Bunu öğrenmek istediğim için yazıyorum. Konu hakkında sadece teorik olarak bilgim var. Pratikte blow off görmedim, denemedim.

Eğer bizim turbolarda bu basıncı boşaltan ya da bu havayı döndürüp tekrar turbodan geçiren bir sistem varsa ( dump valf ... ) blow off u tartışmaya gerek yok, çünkü bence işlevi önemli olan bir parça. Çıkardığı çuf çuf sesi için sisteme müdahale edildiğine ve verdiğimiz paraya değmez.

Bu da donanımhaber den Kerem Arıkantürk' ün yaptığı yorum:

'''HKS'nin sitesinde belirtildiği gibi, gaz pedalından tetikleme alarak emme manifoldundaki basınçlı havayı atmosfere salıyorlar.
    Dizel motorlarda gaz kelebeği olmadığı için ve motor çalıştığı sürece emme / egsoz sübapları çalışmaya devam ettiğinden, gaz pedalına basılmasa bile motor havayı emip egsozdan dışarı vermeye devam ediyor. Yani arada ani bir basınç artışı gerçekleşmiyor. Benzinli araçlarda normalde bu durumda aradaki basınç belli bir değeri aştığında BOV açılarak atmosfere çıkış yapıyor. Dizellerde ise gaz pedalından tetiklenen elektriksel veya mekanik bir sistemle BOV'un manuel olarak açılmasını ve havayı atmosfere vermesini sağlıyorlar... Yani aslında biraz zorlama bir sistem. Ses çıksın amaçlı... Üretici yorumları genelde biraz taraflı oluyor haklı olarak, satışı arttırmak amacıyla... '''

Hala, aracımı çekinerek kullanıyorum, turboya zarar verir miyim korkusuyla. Benzinli araç ne kadar kolaylıkmış, dizele geçince anladım

Bir de eski benzinli aracımda ayağımı gazdan çektiğimde eğer hızım yeterliyse anlık tüketim olarak 0 görüyordum. Fakat bu araçta anlık tüketim 2.0 dan aşağıya düşmüyor. Bu, aracın motorunun yakıt harcayarak çalıştığı anlamına mı geliyor, yoksa bilgisayar öyle göstermek üzere mi ayarlanmış? Eski aracımda motor tekerlerden aldığı güçle dönmeye devam ediyordu, yakıt harcamadan. Bunun sistemini daha çözemedim.
    Konu MaT tarafından (04/05/2010 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Konunun içinde daha önceden yazdığım mesajları okursan fikir edinebilirsin
    özelliklede 14 numaralı mesaj

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Tolga Sinan TOPRAK
    Raksan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 GT 011
    Edilen teşekkür: 2

ses harika ama coşkun arkdaşıma katılrıyorum...
    daha bugün birmottaydım alfa 147 si olan bi arkımın bloww ofunun söktürdüğünü öğrendim sebebei ise motor yağla yıkanmış durumdaydiki ve yazık aleti gerçekden iyi yapmışdı çocuk...

Sayfa 3/3 İlkİlk 123