Katılıyorum, işin bir de homologasyon(uyumluluk) tarafı da var. Blow off demek araç için öngörülen ses sınırının aşılması demek, aynı sebepten fabrika çıkışlı bol ve tok sesli egzozu olan araç ta yoktur piyasada
Bu arada Çoşkun Bey size de katılıyorum parça yüksek miktarda üretileceği zaman maliyeti çok daha düşürülebilinir ama ben aracın fiyatı 2 euro artar diye "su geçirmez soket yerine düz soket kullanalım gitsin" mantığına da şahit oldum, ondan 50tl bile o parça icin cok bence.
blow off'u aracıma nasıl uygulucam acaba satın aldığımızda bunu nereye uygulayacağımızla ilgili bi şema var mı?
aracıma taktrmak ıstıorm aracım 1,4 benznlı punto herhangi bir zararı olurmu ne gibi zrarları var kalıtelı ses vrrmı..
neon_neon33@hotmail bilgli arkdslarn mail atmasnı bklıorm sımdıden TSKr
sızın once blow-off konusunda bılgı edınmenız gereklı.aracınıza blow-off takılamaz.turbolu araclara blow-off takabılırsınız.sız sadece elektronık blow-off takabılırsınız.onun ıcınde ana sayfada sol tarafta bulunan blow-off lınkıne tıklayarak gereklı bılgıyı edınebılırsınız...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
subaru gibi spor otomobillerde öncelik performanstır
dayanıklılık ve uzun ömür ikinci plan
benzinli dizel diye ayıramayız
sonuçta iki motorunda üstündeki turbo elemanın çalışması ve özlelikleri aynı
ben yinede belirteyim
blow off performans olarak artış sağlar ancak
uzun bunu yaparkende
turbonun ömründen çalar
saygılar
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Blow turbonun ömrünü uzaltır performansı düşürür![]()
yahu kim sallamış subaruda bow standart diye..kullananlara sorun bence biraz..yanlış yönlendirme oluyo..hiçbir zararını görmedim..ayriyetten turbo ömrünü kısaltmıyor bir anda havanın boşalıp pallerin ani yavaşlayıp deforme olmasını engelliyor..araca uyumluluk konusuna gelince benim aracımda hiçbir uyum sıkıntısı olmadı 1 gram güç kaybıda olmadı..tam tersi araç bovsuzken ayağımı gazdan çekince kafasını yere yıkıyodu şu an gayet dirayetli bi şekilde vites değişikliğime yardımcı oluyo..mesela murat ın bravosunda -güç getirmişti..arıza ışığı yakmıştı ve hava kaçırdığından dolayı güç kaybına sebep açmıştı..
![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Arkadaşlar, hala net bir bilgiye ulaşılamamış. Ben de turbonun ömrünü uzatmak için takmayı düşünüyordum.
Coşkun Bey,
Demişsiniz ki blow off, turbonun ömrünü azaltır. Turbonun mili egzos gazından aldığı güçle dönüyor bildiğim kadarıyla. Sonuçta biz turboyu istesek de istemesek de çalıştırıyoruz. Yüksek devirlerde daha fazla hava basmak için daha yüksek devirlerde dönüyor.
Şimdi, biz bu turboyu zaten döndürüyorsak, ayağımızı gazdan çektiğimizde, silindirlere gönderilemeyen havanın basıncı turboya geri dönüyor. ( Gerçekten geri dönüyor mu? ) Bu da turboya zarar veriyor. Siz blow off un zarar verdiğini söylüyorsunuz. Amacı sadece turboya geri dönen havanın dışarı atılması olan bir parça nasıl olur da turboya zarar verir? Bunu öğrenmek istediğim için yazıyorum. Konu hakkında sadece teorik olarak bilgim var. Pratikte blow off görmedim, denemedim.
Eğer bizim turbolarda bu basıncı boşaltan ya da bu havayı döndürüp tekrar turbodan geçiren bir sistem varsa ( dump valf ... ) blow off u tartışmaya gerek yok, çünkü bence işlevi önemli olan bir parça. Çıkardığı çuf çuf sesi için sisteme müdahale edildiğine ve verdiğimiz paraya değmez.
Bu da donanımhaber den Kerem Arıkantürk' ün yaptığı yorum:
'''HKS'nin sitesinde belirtildiği gibi, gaz pedalından tetikleme alarak emme manifoldundaki basınçlı havayı atmosfere salıyorlar.
Dizel motorlarda gaz kelebeği olmadığı için ve motor çalıştığı sürece emme / egsoz sübapları çalışmaya devam ettiğinden, gaz pedalına basılmasa bile motor havayı emip egsozdan dışarı vermeye devam ediyor. Yani arada ani bir basınç artışı gerçekleşmiyor. Benzinli araçlarda normalde bu durumda aradaki basınç belli bir değeri aştığında BOV açılarak atmosfere çıkış yapıyor. Dizellerde ise gaz pedalından tetiklenen elektriksel veya mekanik bir sistemle BOV'un manuel olarak açılmasını ve havayı atmosfere vermesini sağlıyorlar... Yani aslında biraz zorlama bir sistem. Ses çıksın amaçlı... Üretici yorumları genelde biraz taraflı oluyor haklı olarak, satışı arttırmak amacıyla... '''
Hala, aracımı çekinerek kullanıyorum, turboya zarar verir miyim korkusuyla. Benzinli araç ne kadar kolaylıkmış, dizele geçince anladım
Bir de eski benzinli aracımda ayağımı gazdan çektiğimde eğer hızım yeterliyse anlık tüketim olarak 0 görüyordum. Fakat bu araçta anlık tüketim 2.0 dan aşağıya düşmüyor. Bu, aracın motorunun yakıt harcayarak çalıştığı anlamına mı geliyor, yoksa bilgisayar öyle göstermek üzere mi ayarlanmış? Eski aracımda motor tekerlerden aldığı güçle dönmeye devam ediyordu, yakıt harcamadan. Bunun sistemini daha çözemedim.
Konu MaT tarafından (04/05/2010 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.
Konunun içinde daha önceden yazdığım mesajları okursan fikir edinebilirsin
özelliklede 14 numaralı mesaj
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
ses harika ama coşkun arkdaşıma katılrıyorum...
daha bugün birmottaydım alfa 147 si olan bi arkımın bloww ofunun söktürdüğünü öğrendim sebebei ise motor yağla yıkanmış durumdaydiki ve yazık aleti gerçekden iyi yapmışdı çocuk...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri