Öncelikle herkese selamlar. Ev klimalarının hiç birisinde (split klima) rezistans yoktur (Salon tipi-Kaset tipi-Tavan tipi hariç) önce ki yorumlar da bir arkadaşın da söylediği gibi klima içindeki gazın (R410 - R22) 4 yollu vana yardımı ile ters yönde dolaşması ile gazı ısıtır ve ısınan bu gaz iç ünite peteklerinin (Evaparatörün) içinden geçer ve fan motoru vasıtası ile oda içine üflenir. Gazı ısıtma olayı da kompresörün gazı emip sıkıştırma yolu ile yapılır. Soğutma olayında da 4 yollu vana selenoid valf yardımı ile yön değiştirilir ve gazı sıkıştırmadan çevirmeye başlar ve soğutma olayı gerçekleşir. Birde şöyle düşünmek lazım, soğuk havalarda evdeki klimayı açınca hem kompresör hem rezistans devreye girseydi elektrik faturasının altından nasıl kalkacaktık, ikincisi evdeki elektrik tesisatları bunu kaldırabilirmiydi, ortalama 18000 btu luk bir klimanın ortalama çektiği güç 2kw. Söylediğiniz rezistans ta 1-1,5kw olsa gelecek olan faturayı ve evlerde olması gereken tesisat kalınlığını siz düşünün Bütün bunları nereden çıkardın diye sorarsanız, kardeşim mitsubishi klima yetkili servisi sahibi ve bir süre onun yanında çalışmıştım ordan biliyorum Araç klimaları hakkında bilgim olmadığından bişey diyemiyorum