Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Murat hocam basit damıtma işlemini biliyorum 4.sınıf konusu ve ben şu an 4.sınıf öğretmeniyim şimdi olay şurda yani ben tabikide sizin kadar hakim değilim eminim ki siz daha hakimsiniz bu olaya..petrolün damıtılması sırasında petrolün tamamen damıtılmadığını yada damıtılamayacağını düşünüyorum çok çok çok minimum düzeyde de olsa benzinin içine yağ ın karıştığını düşünüyorum..elbetteki eğer yağ karışmış olsa benzine masmavi duman atar dediğiniz gibi..
estağfirullah hoca olamam .ama bir de şu var Tayfun bey..enjeksiyonlu araçlarda enjektör işemesi denilen bir olay vardır.enjektör sağlıklı püskürtme yapmaz ve tazyikli püskürtülmeyen yakıt yanmadan aşağılara iner.aşağılara derken pistonda bulunan segmanlara ve segman aralarına..dizel yada benzin yağlama sonucu oluşan yağ tabakasına zarar verir oraları yağsız bırakır ve motor aşınmalarına sebep olur.( yağlı bir yüzeyi benzinle veya dizel ile temizleyebilirsiniz ) soğuk motordaki aşınma ; marş yapıldıktan sonra yağ lambası sönene kadar olur.günümüzün yağ teknolojisi de buna fırsat vermiyor zaten.