evet anlasılır oldu.. cihan sabırla koruk helva olur derlermiş. her neyse simdi ben netten bakıyorum sizin gibi de dusunen bizim gibi dusunen insanlar cok ama ortada tatmin edici bir acıklama yok forumun amacı bilgi paylasımı degilmi evet herkes bildigni paylasıyor yanlıs bildikleirmiz de olur iste ben eger yanlıs biliyorsam bunu duzeltmek icin burada bilgi paylasımında bulunuyorum. fakat dedikleriniz hepsi mantıklı hep soyledigim gibi yeni motorun calısma prensibinden yola cıkarak bunu aydınlatmya calısalım. bu konuda motor ustaları ile gorusuyorum net bilgi sahibi degiller ozellikle yeni nesilden cok anlamıyorlar. yada benm gorduklerim o cunku bu konuda tatmin edici bir cevap alamadım. ama yuarıda bişey demistim yakıt pompası hareketini nereden alıyor diye eger benzin gelirse oradan gondermezse ısınır falan demiştim. işte benzin pompasının tahliye pompasından geri gonderp ısnma olayı olmazmıs. benm bu tezim curudu dolaysıyla aama ondan sonra ( aklıma bir fikir geldi arkadaslar bakın bu olayı ben deneyecegim ama ne kadar sagıklı olur orası ayrı bir konu yapınca haber edeirm))