İyi akşamlar ;cut off sistemiyle ilgili olarak motor stop halde sıfır km hızdan yokuş aşağı belirli bir hızda aracın deposunda yakıtın 0 olması durumunda o araç vurdurularak çalıştırılabilirmi acaba ? Nette çok açıklayıcı bilgiler yok.
İyi akşamlar ;cut off sistemiyle ilgili olarak motor stop halde sıfır km hızdan yokuş aşağı belirli bir hızda aracın deposunda yakıtın 0 olması durumunda o araç vurdurularak çalıştırılabilirmi acaba ? Nette çok açıklayıcı bilgiler yok.
Soruyu karışık sormuşum galiba, yokuşun başından arabayı ittirelim,benzin sıfır tabi, diyelim araç 85 km hıza ulaştı bu esnada 4. vites yada 3. vites e (devir min.2500 rpm olur herhalde) takıp ayağı debriyajdan çekince motoru döndürmüş oluruz ok ama motor ateşlemeyi yakıtsız nasıl yapıyor ?
Birde şu sorunun cevabı benim için yardımcı olabilir,eski cut off olmayan araçlarda da aynı içten yanmalı motor prensibi olduğuna göre cut off olmayan araçlar neden ateşleme yapıp motoru çalıştıramıyor aynı şartlarda (eğim+hız+uygun vites+devir+yakıt sıfır vb.) ? çok teşekkürler
hocam motor o devirini sen debriyajdan bırakında birden sonlandıramıyor çünkü araba viteste halen ilerlemekte ve pistonlar birden duramayacağı için o hızla inip çıkmaya devam ediyor ateşlemesiz..benzin yada mazot gelmemesinin nedeni ise mazot yada benzin pompasına motorun kasılması sonucu yapılan basınçtır..karbüratörlü arabalarda motor sistemi enjektörlülere göre çok farklı olduğu için bu sistem işlemiyor..
Teşekkür ederim son kez soruyorum ama ben benzin sıfır derken depoda benzin kalmamasını, yolda kaldığımızı farzedelim anlamında dedim,görüşe göre enjeksiyonlu araçların yokuş aşağı belirli bir devre geldiğinde çalışabileceği söyleniyor (cut off un çaılşma prensibine uygun olarak,tekerlerin motoru döndürmesi olayı)
Örn. punto 1.4 fire aracın benzini, yokuş aşağı 5 km dümdüz inecekken bitti,arabayı iki kişi itip araca hareketi verip içine atladık,2.km sonra 80 km hızda 5 .vitese alıp kavramayı sağladık bundan sonra ne olur ? deniliyor ki mekanik hareket başladığı için tekerlek-transmisyon-krank vb gibi itibaren bu hareket zincirleme olarak motor içinde birbirini tahrik ediyor,ve deniliyorki motorda aynı zamanda elektrik üretildiği için (şarj dinamosu) subaplar açılır bujiler ateşleme yapar,pistonlar havayı sıkıştırır... ama patlama olmaz deniyor hidrolik direksiyon frenlerde çalışıyor.(cut off un normal yakıtı olan aracta devreye girdiği andaki tablo)
Peki motor çalışırken ayak gazdan çekildiğinde cut off u anladım,ama araçta hiç yakıt yokken ve motor stop haldeyken yokuş aşağı belli bir hızda aracın modunu , aracın normal çalışırken ayağın gazdan çekildiğinde cut off un devreye girdiği andaki moda sokabilmek mümkün mü ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri