Sayfa 5/5 İlkİlk 12345
92 sonuçtan 81 ile 92 arası

Konu: Yüksek hızlarda yolda gezinme

Repla P.
    gap2010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 0

merhabalar, konu eski ama yeni konu açmamak için buraya yazayım dedim.

dün İzmit-İstanbul arası 120 km civarına çıktığımda araba sanki yolda gezinme yaptı. ne yalan soyleyeyim deneme amaçlı biraz daha hızlandım 160km civarı iki elimle tutmak zorunda kaldım direksiyonu. normalde hep tek elimle kullanırım. ama korktum öyle olunca.

otobana çıkmadan önce lastiklerin havasına da baktık, önler 32 arkalar 30. ön fren balataları ve ön iki lastik, yağı filtreleri hepsi geçtiğimiz cuma değişti.

anlam veremedim bu duruma. neden olabilir? rot balansa mı baktırmalı?

cihan ünal
    delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 F 5156
    Edilen teşekkür: 40

lastikleriniz eskiyse atık olabilir
    rot-balans ayarı istiyordur
    ön takımda sorun olabilir

gökhan gokan
    rohan4421 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Malatya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 81

arkadaslar madem konu hortlamış bende biraz bilgi vereyim, araçların yoltutma olayı sunlar üzerine kuruludur,

Aero dinamik yapı
    Ağırlık
    Yükseklik
    Lastik ölçüleri

Şimdi konuyu acmak gerekirse 1ve2.kalem zaten ufak arac sekmentlerde hıza göre yapılmadıgı için %50 yol tutus kaybını burdan yaşıyor puntolar(buna aynı sekment fiesta polo vs dahil). 3.ve 4. kalemler ise araclara düsük yay ve kalın ölcü lastikler takıldıgında yol tutusta bariz iyileşme göstertir.

Ben punto evo kullandım evo kit sf kit yok yok olan en full modelini , bazı arkadaslar 210 felan gördüm diyo bana hikaye geliyo(yalan demiyorum ama bana hikaye geliyor.) aynı arac 1.4 105 hp ile 190 gorebildim ve inanın korku filmi izler gibi gidiyorsunuz çünkü bu aracı üreten adam asla ve asla o hıza göre ne aero dinamik yapı ne agırlık ne lastik ne yay takmış kimse bana punto ile 180-190 güvenli demesin 120den sonra puntoyu siz değil punto sizi kontrol eder. Suanda bravo kullanıyorum s.tyle 200de iken korkmuosunuz bunun sebebi 225 ölçü lastik keskin burun 1400kg boş ağırlık ve daha alcak bi araba olmasıdır. Sonuç olarak bi araçtan ne istediğimizi bilip ona gore binmeliyiz ufak olsun az yaksın uygun olsun die aldıgımız aractan otobanda 170-180 ile güvenli yolculuk beklemek , öküzün süt vermesini beklemek gibi bişey.
    Driven by the future

4. Bu mesajı için 5 kişi rohan4421'ye teşekkür etti:

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Ön takım,rot balans,ve lastik jant durumundan kaynaklanıyordur. Şahsen ben İstanbul-Edirne yolunda zaman zaman 180 lere dayandım hiç sıkıntı çıkarmıyor direksiyonda. 100 ile gider gibi seyahat edebiliyorum.

ERSOY BAYDEMİR
    MRFEE mrfee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 100

bende hafta sonu bursa- balıkesir yolunda 150-160 gördüm tabii havada rüzgarlıydı. yolda gezme demesemde direksiyonu çift elle tutmak zorunda kaldım. birde kamyonlar yanımdan geçerken bayaa sarstı. yukarıda yazan arkadaşlara katılıyorum sonuçta b segement bir araç. bizim puntolardan beklentimiz çok önemli ben mesela yakıtı ,ekonomik oluşu ve de şekline hayranım. ama inanın özellikle ekonomik sebepler olmasa mutlaka benzinli c segment bir arabaya binerdim . o zamanda beklentim yüksek olurdu.

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı rohan4421 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar madem konu hortlamış bende biraz bilgi vereyim, araçların yoltutma olayı sunlar üzerine kuruludur,

Aero dinamik yapı
    Ağırlık
    Yükseklik
    Lastik ölçüleri

Şimdi konuyu acmak gerekirse 1ve2.kalem zaten ufak arac sekmentlerde hıza göre yapılmadıgı için %50 yol tutus kaybını burdan yaşıyor puntolar(buna aynı sekment fiesta polo vs dahil). 3.ve 4. kalemler ise araclara düsük yay ve kalın ölcü lastikler takıldıgında yol tutusta bariz iyileşme göstertir.

Ben punto evo kullandım evo kit sf kit yok yok olan en full modelini , bazı arkadaslar 210 felan gördüm diyo bana hikaye geliyo(yalan demiyorum ama bana hikaye geliyor.) aynı arac 1.4 105 hp ile 190 gorebildim ve inanın korku filmi izler gibi gidiyorsunuz çünkü bu aracı üreten adam asla ve asla o hıza göre ne aero dinamik yapı ne agırlık ne lastik ne yay takmış kimse bana punto ile 180-190 güvenli demesin 120den sonra puntoyu siz değil punto sizi kontrol eder. Suanda bravo kullanıyorum s.tyle 200de iken korkmuosunuz bunun sebebi 225 ölçü lastik keskin burun 1400kg boş ağırlık ve daha alcak bi araba olmasıdır. Sonuç olarak bi araçtan ne istediğimizi bilip ona gore binmeliyiz ufak olsun az yaksın uygun olsun die aldıgımız aractan otobanda 170-180 ile güvenli yolculuk beklemek , öküzün süt vermesini beklemek gibi bişey.

sonuna kadar katılıyorum. bu araçlar tamamen ekonomi yapma maksadı ile tasarlanmış araçlardır. Tekirdağa giderken 140 tan sonra direksiyona yapışmak zorunda kalıyorum. araba hakimiyeti kendi eline alıyor.

beklenti kurmamak lazım.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

ben bu konuda 1- 2 ay önce uyarmıştım denizliden zonguldağa dönerken afyon taraflarında bir rüzgar çıktı kamyonu solluyodum geçtikten sonra direksiyona pay veriyodum sağa kendi giriyodu. 110 geçemedim ama ne hikmetse polatlı yolundada 200 den aşağıya düşmedim. araba full yüklüydü. ok gibi gitti mübarek çokta rahat kullandım.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Standart Ynt: Yüksek hızlarda yolda gezinme

O zaman buna bizim ülkemizin yollarının malzemesiyle alakalı da olabilir diye düşünüyorum. Özellikle yeni yapılan duble şerot yollar.

Dümdüz abi? Tamam ben çukur,göçük olsun demiyorum kesinlikle. Ama bir pürüz olsa(nasıl anlatacağımı bilemedim).

Yani,kağıt üstünde gidiyormuşuz gibi. Oysa,zımpara gibi olsa. Hah bu oldu galiba

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

ismail ü.
    akillideli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 11

puntolar zaten 120 üzeri güven veren araçlar değil, c sınıfı araçların performansı beklenmemeli

ama yinede rahatsız eden bir durum varsa saldo nun dediği gibi ön takım,rot balans, lastik ve jant durumuna bakmak gerek

en son rot-balans a gittiğimde 3 jantımı düzettirmek zorunda kaldım.. 120 ye kadar titreme falan da yoktu ama jantlar elden geçtikten sonra, araç yüksek hızlarda daha güvenli yol almaya başladı

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

dizel ile benzin arasında yol tutuşta fark var.dizel ağır ve süspansyon biraz daha sert olduğu için daha başarılı...
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

Mehmet Mehmet
    Golbasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 31

Fren balatalarinizda ufak bi yamulma olmuştur. Arac sicakken balatalari yüksek basınçli su tuttuysaniz yamulabilir.

GT-I9100 cihazımdan 4 Beta ile gönderildi

Mehmet Mehmet
    Golbasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 31

Eger sorun oradaysa Tornalatip halledebilirsiniz

GT-I9100 cihazımdan 4 Beta ile gönderildi

Sayfa 5/5 İlkİlk 12345