lastikleriniz eskiyse atık olabilir
rot-balans ayarı istiyordur
ön takımda sorun olabilir
merhabalar, konu eski ama yeni konu açmamak için buraya yazayım dedim.
dün İzmit-İstanbul arası 120 km civarına çıktığımda araba sanki yolda gezinme yaptı. ne yalan soyleyeyim deneme amaçlı biraz daha hızlandım 160km civarı iki elimle tutmak zorunda kaldım direksiyonu. normalde hep tek elimle kullanırım. ama korktum öyle olunca.
otobana çıkmadan önce lastiklerin havasına da baktık, önler 32 arkalar 30. ön fren balataları ve ön iki lastik, yağı filtreleri hepsi geçtiğimiz cuma değişti.
anlam veremedim bu duruma. neden olabilir? rot balansa mı baktırmalı?
lastikleriniz eskiyse atık olabilir
rot-balans ayarı istiyordur
ön takımda sorun olabilir
arkadaslar madem konu hortlamış bende biraz bilgi vereyim, araçların yoltutma olayı sunlar üzerine kuruludur,
Aero dinamik yapı
Ağırlık
Yükseklik
Lastik ölçüleri
Şimdi konuyu acmak gerekirse 1ve2.kalem zaten ufak arac sekmentlerde hıza göre yapılmadıgı için %50 yol tutus kaybını burdan yaşıyor puntolar(buna aynı sekment fiesta polo vs dahil). 3.ve 4. kalemler ise araclara düsük yay ve kalın ölcü lastikler takıldıgında yol tutusta bariz iyileşme göstertir.
Ben punto evo kullandım evo kit sf kit yok yok olan en full modelini , bazı arkadaslar 210 felan gördüm diyo bana hikaye geliyo(yalan demiyorum ama bana hikaye geliyor.) aynı arac 1.4 105 hp ile 190 gorebildim ve inanın korku filmi izler gibi gidiyorsunuz çünkü bu aracı üreten adam asla ve asla o hıza göre ne aero dinamik yapı ne agırlık ne lastik ne yay takmış kimse bana punto ile 180-190 güvenli demesin 120den sonra puntoyu siz değil punto sizi kontrol eder. Suanda bravo kullanıyorum s.tyle 200de iken korkmuosunuz bunun sebebi 225 ölçü lastik keskin burun 1400kg boş ağırlık ve daha alcak bi araba olmasıdır. Sonuç olarak bi araçtan ne istediğimizi bilip ona gore binmeliyiz ufak olsun az yaksın uygun olsun die aldıgımız aractan otobanda 170-180 ile güvenli yolculuk beklemek , öküzün süt vermesini beklemek gibi bişey.
Driven by the future
Ön takım,rot balans,ve lastik jant durumundan kaynaklanıyordur. Şahsen ben İstanbul-Edirne yolunda zaman zaman 180 lere dayandım hiç sıkıntı çıkarmıyor direksiyonda. 100 ile gider gibi seyahat edebiliyorum.
bende hafta sonu bursa- balıkesir yolunda 150-160 gördüm tabii havada rüzgarlıydı. yolda gezme demesemde direksiyonu çift elle tutmak zorunda kaldım. birde kamyonlar yanımdan geçerken bayaa sarstı. yukarıda yazan arkadaşlara katılıyorum sonuçta b segement bir araç. bizim puntolardan beklentimiz çok önemli ben mesela yakıtı ,ekonomik oluşu ve de şekline hayranım. ama inanın özellikle ekonomik sebepler olmasa mutlaka benzinli c segment bir arabaya binerdim . o zamanda beklentim yüksek olurdu.
ben bu konuda 1- 2 ay önce uyarmıştım denizliden zonguldağa dönerken afyon taraflarında bir rüzgar çıktı kamyonu solluyodum geçtikten sonra direksiyona pay veriyodum sağa kendi giriyodu. 110 geçemedim ama ne hikmetse polatlı yolundada 200 den aşağıya düşmedim. araba full yüklüydü. ok gibi gitti mübarek çokta rahat kullandım.
O zaman buna bizim ülkemizin yollarının malzemesiyle alakalı da olabilir diye düşünüyorum. Özellikle yeni yapılan duble şerot yollar.
Dümdüz abi? Tamam ben çukur,göçük olsun demiyorum kesinlikle. Ama bir pürüz olsa(nasıl anlatacağımı bilemedim).
Yani,kağıt üstünde gidiyormuşuz gibi. Oysa,zımpara gibi olsa. Hah bu oldu galiba
Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
puntolar zaten 120 üzeri güven veren araçlar değil, c sınıfı araçların performansı beklenmemeli
ama yinede rahatsız eden bir durum varsa saldo nun dediği gibi ön takım,rot balans, lastik ve jant durumuna bakmak gerek
en son rot-balans a gittiğimde 3 jantımı düzettirmek zorunda kaldım.. 120 ye kadar titreme falan da yoktu ama jantlar elden geçtikten sonra, araç yüksek hızlarda daha güvenli yol almaya başladı
dizel ile benzin arasında yol tutuşta fark var.dizel ağır ve süspansyon biraz daha sert olduğu için daha başarılı...
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Fren balatalarinizda ufak bi yamulma olmuştur. Arac sicakken balatalari yüksek basınçli su tuttuysaniz yamulabilir.
GT-I9100 cihazımdan 4 Beta ile gönderildi
Eger sorun oradaysa Tornalatip halledebilirsiniz
GT-I9100 cihazımdan 4 Beta ile gönderildi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri