Büyük ihtimalle yakıt ya az geliyor yada gereğinden fazla geliyor uyarı bundan kaynaklanabilir .Güzel bir gaz ayarıyla hallolur gibi görünüyor
Arkadaşlar honda aracımızda prins marka lpg kullanıyoruz performans ve yakıt tüketiminden çok memnunuz fakat aracı uzun sure hızlı kullandığım zamanlarda (160-205 arası hızlar) 5-10 dakika sonra motor arıza ışığı yakıyor ve normal hızlarda seyretmeye başladığımda yarım saat bir saat içinde lamba sönüyor. Çekişte en küçük bir problem yok yani 180 ile giderken gaza bastığımda araç kafa kaldırıyo denilebilir, ve bu hızlarla (ortalama 140-180 arası denilebilr )tuketim degerlerim 9-10 L civarı. Servislere sormadan para harcamadan önce sizlerin tecrubelerine danışmak istedim. Zengin karışım gibi birşey olabilirmi acaba. araç 100 bine yaklaştı katalitik kelek yapabilir mi?
Büyük ihtimalle yakıt ya az geliyor yada gereğinden fazla geliyor uyarı bundan kaynaklanabilir .Güzel bir gaz ayarıyla hallolur gibi görünüyor
GRANDE PUNTO 1.4 FİRE ACTİVE 77 BG 3K
muhtemelen katalitik dolu çmrünü doldurmuş olduğundan uzun süre yüksek devirlerde
tıkanıyo olabilir
yalnız birde bunu küçük viteslede uzun süre yüksek devirde giderek bir dene bakalım
sağlamasını yapmış olmak açısından
lpg ve teknik yardımlarla ilgili bir konu neden teknik yardım bölümünden ser kursuye taşındı arkadaşlar honda ile ilgili oldugu için mi?
evet forum grande punto forumu oldugu için teknik bilgilerdede sadece gp ile ilgili bilgiler yer alıyor oyuzden buraya taşınmıştır...
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla bahsedilen uyarı lambasının yanma sebebi yüksek egzost emisyonudur. 180-200 gibi hızlara çıkıldığında da emisyonun artması ve lambanın yanması gayet normaldir bence.
fakat sorunun hondaya özel bir sorun değilde aracında lpg takılı olan ve motor arıza ışığı yanan butun araç kullanıcılarının karşılaşabileceği bir sorunmuş gibi göründüğü için burda Grande Punto kullanıcısı arkadaşlarımdan yardım istedim, sırf bu yuzden dışlandıysa bu konu benim için üzücü oldu. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim...
Uğur, üzülmeni gerektirecek bir durum yok kesinlikle.Sonuçta hangi başlıkta olursa olsun arkadaşlarımız yardımcı olmakta.Bunu sen de belirtmişsin.Ancak bu ve bunun benzeri teknik durumları ya da sorunları hep GP ile bağdaştırırsak tüm modern otomobillerle ilgili konuları teknik yardımda tutmak zorunda kalırız.Çünkü neredeyse tüm motor teknolojileri aynı özelliklerde.Bu durumda da forum içi düzenlemenin pek bir anlamı kalmaz...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri