Alıntı PROTOS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O konuyuda denedim, tam turlu manevralardan sonra, elinizi bıraktığınızda direksiyon kendisini toparlıyor. Zaten tam turda açı çok yüksek olduğu için, araç harakete geçtiğinde, düzelme eğilimdeki tekerleklerden gelen güçte oldukça yüksek seviyededir, fakat açı düştükçe bu güçte azalıyor doğal olarak. Benim sorunumda düşük açılarda ortaya çıkıyor.

Otoyolda giderken, bir şekilde sürekli olarak direksiyonun açısı azda olsa değişiyor, kasisler, çukurlar, ağır taşıtların bozduğu yollar, rüzgar vs. vs. Bu yüzden özelliklede yüksek süratlerde direksiyonu sıkı sıkı tutmak ve sürekli olarak anlık müdehalelerde bulunmam gerekiyor. Kollarım yoruluyor, bu fiziksel etkisi, birde bu durumun oluşturduğu stres ve gerginlik var. Bizde bilgisayar yada robot değilizki heran takip edelim bunu. Daha şehirler arası yola çıkmadım o zaman dahada kötüleşecek bu durum.
valla hocam bugun otoyola çıktım, tesadüf eseride yazdıklarınız aklıma geldi. 160 da giderken direksiyona kuvvet uygulamadan belli bir süre tuttum, hatta virajada girerken fazla kuvvet uygulamadım, herhangibi bir çevirme efekti göstermedi direksiyon.
ancak dediğiniz gibi bozuk satıhta kesinlikle direksiyon dönme eğilimi gösteriyor ve ters kontra veya sıkı tutmak gerekiyor.
yüksek hızlarda city motoru neredeyse devreden çıkmış kadar sertleşme gösteriyor, demekki bu sertleşme tam anlamıyla yetmiyor.
dediğniz gibi kalabalık anlarda stres unsuru olabiliyor bazen. ama bir bravo, focus, C4 hissi vermez fazla birşey beklememek lazım. biz arabadan fazla şeyler bekliyoruz galiba