Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
92 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Yüksek hızlarda yolda gezinme

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar cıty fonksiyonu açıkken sizin direksiyon hareketinize göre ve sürate göre
    elektrik akımını ayarlar araç
    aslında özellik gösterge panelinde yeşil yandığı sürece açıktır
    sadece cıty motoruna giden akımın gücüne göre direksiyonun sertliği ve yumuşaklığı değişir bunu da ayarlamak için cıty motorunun içinde sensörler aracın hızını direksiyonun konumunu gözönüne alarak elektrohidrolik servoya bilgi aktarır
    kısaca özellik hep açık sadece akım değişken buna bağlı olarakta direksiyonun sertliği değişkendir
    ve bir önemli konu daha cıty modu kapalıyken bile cıty direksiyon devrededir siz cıty modu düğmesine bastığınızda sadece akımı fazlalaştırırsınız
    Hay azını yiyim ya şöyle senin gibi cümleler kurmayı ne zaman başarıcaz acep ):

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Alıntı Buremir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +100000000000000000

(GURİK) Size tamamen katılıyorum aracınızı daha iyi tanıyın
    benim puntom yokki
    sistem devre dışı kalıyor 40km hızdan sonra hemde alemsiniz yaa
    bakın otomotiv mühendisi değilim ancak şunda iddaa ederim size servis söylemiş olabilir (byak) nickli üyemizin konusunu okudum şimdi hiçbir sorun olmayan sağ camı için tamam arızayı yaptık diyende servis bu bütün servislerin yada bilgi veren her kişinin doğruyu bildiğini kanıtlamaz

ben denedim city modu açık iken seyir esnasında devre dışı bıraktığımda direksiyon ağırlaştı demek ki sistem kendini devre dışı bırakmıyor ki böyle bir mantıkta yok zaten

iyi biz aracı eco moduna alalım kendisi çıkarsın bir otomotikte kullananlım o manuele alsın olurmu hiç
    Çok fazla ayrıntılara takılmamak lazım. O süratte sen city konforunu kullanabiliyormusun? Hayır! Sistem kapanmıyor olabilir ama direksiyon sert bi hal alıyor..(bu konuyu çok uzatmamak lazım)

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı KaGaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hay azını yiyim ya şöyle senin gibi cümleler kurmayı ne zaman başarıcaz acep ):

hahahaha
    ne zaman benim gibi kaşarlaşırsan

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Bu aralar Ankara'da özellikle de sabahları aşırı rüzgar var ben genelde eskişehir yolunu yada yan yolu kullanıyorum bende de 4 tane kış lastiği var daha yeni rot balans yaptırdım ama bu gezinme olayı bende de oluyo kabahati birazcık rüzgara birazcık da kışlık lastiklere verdim pek fazla kafamı yormadım açıkcası

Hele bu sabah öyle bir rüzgar vardı ki sanırım tam kafadan yiyiordum rüzgarı arabanın çekişi bile düşmüştü yani gezme nasıl yapmasın

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

9. 23/02/2010, 14:07

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Aynı sorun bendede oluyordu. City modu kapalı olmasına rağmen bu problemi çok yaşadım.

salih yaprakcı
    dallix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 46

Arkadaşlar lastikleriniz yüzünden olma ihtimali çok yüksek konya da olanlar çok iyi bilir kampüs yolunda 140 dan aşşağı inmem ve aracım 1.3 mjet daha yaşamadım gezinme problemi.daha önce t jet vardı ondada yaşamadım hep michelin lastik takılıydı,kış latikleri ve fulda gibi lastiklerin bu yol gezinme olayını yaptığını çok iyi biliyorum mercedes 200 e de aynı sorun olmuştu dükkan komşumda lastikleri değiştirdi balans yaptırdı sorun çözüldü.

BÜLENT HASDEMİR
    Bülent10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 15

Alıntı seysey37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar..
    Bir kaç kere başıma geldi rüzgardandır falan dedimde,arabam gerçekten 110-120 ye gelince yolda gezinmeye başlıyormuş..(yada bana öyle geliyor)
    bunun nedeni ne olabilir arkadaşlar?
    (kış lastikleri olma ihtimali varmı?)
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
    Seyhun rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda araba savruluyor bunda haklısın ama rüzgarsız hava şartlarında bu mümkün değil en azından benim gb de

murat sargın
    murti82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı Bülent10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seyhun rüzgarlı havalarda yüksek hızlarda araba savruluyor bunda haklısın ama rüzgarsız hava şartlarında bu mümkün değil en azından benim gb de
    sizler puntoyu bu konuda hangi arabalarla karşılaştırıyorsunuz anlamadım. Bence rüzgar direnci çok çok düşük ve yan rüzgarlardan çok az etkileniyor. Ben özellikle arabayı savurmasını görmek için hızlı giden tır ve otobüslerin yanından yakın geçiyorum ama çok büyük bi etkilerini göremiyorum.

merve doganay
    mervv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 KMD 72
    Edilen teşekkür: 11

ben 90 beygirlik 6 ileri vitesli punto sahibiyim.. arkadaşımız çokta haksız diyemem.çeşme otobanında 180-190 arası bir hızda gazı kesme ihtiyacı duydum ama bnce araç için gayet güzel bir hızdı. çeşme otobanında çok uzun düzlükler yok yada bana yeterli gelmedi bilemiyorum
    aracıma rot-balans ayarı yaptırmadan önce gece rüzgarlı bir havada otobanı kullanmak zorunda kaldım 110-120de nerdeyse havalanıcak takla atıcakmış gibi geldi.fakat rot-balans ayarını yaptırdıktan sonra böyle bir hisse bu hızlarda hiç kapılmadım.. bencede bi rot-balasçıya uğrasan iyi olur. gerçi gitmeden önce kendinde bakabilirsin belki tekerin iç tarafındaki kurşunları düşmüştür sert bir çukura girdiysen fln. sana tawsiyem gerçekten iyi güwendiğin birine gitmen belki jantında çok ufak bir eğiklik bile olabilir.tornaya gitmesi gerekir maliyeti artar.
    lastik için ben brigstone turanza kullanıyorum oldukça memnunum.herkese tavsiye ederim

ŞENOL KARASU
    skydome - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 237

Merve hanım dediğiniz gibi rüzgarlı havada otobanda 120 yi geçemediğimi çok iyi biliyorum...Daha önce de söylemiştim mesajımda...
    Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy

V.Seyhun Akar
    seysey37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41GC850
    Edilen teşekkür: 219

Alıntı murti82 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizler puntoyu bu konuda hangi arabalarla karşılaştırıyorsunuz anlamadım. Bence rüzgar direnci çok çok düşük ve yan rüzgarlardan çok az etkileniyor. Ben özellikle arabayı savurmasını görmek için hızlı giden tır ve otobüslerin yanından yakın geçiyorum ama çok büyük bi etkilerini göremiyorum.
    tır ve otobuslerin yanından geçerken aklım çıkıyo özellikle 120 ve üstü hızlarda farklı arabalarımı kullanıyoruz acaba
    yeni fiestalarla karşılaştırdım en son kullandığım aynı sınıf araç olduğu için..

Alıntı mervv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 90 beygirlik 6 ileri vitesli punto sahibiyim.. arkadaşımız çokta haksız diyemem.çeşme otobanında 180-190 arası bir hızda gazı kesme ihtiyacı duydum ama bnce araç için gayet güzel bir hızdı. çeşme otobanında çok uzun düzlükler yok yada bana yeterli gelmedi bilemiyorum
    aracıma rot-balans ayarı yaptırmadan önce gece rüzgarlı bir havada otobanı kullanmak zorunda kaldım 110-120de nerdeyse havalanıcak takla atıcakmış gibi geldi.fakat rot-balans ayarını yaptırdıktan sonra böyle bir hisse bu hızlarda hiç kapılmadım.. bencede bi rot-balasçıya uğrasan iyi olur. gerçi gitmeden önce kendinde bakabilirsin belki tekerin iç tarafındaki kurşunları düşmüştür sert bir çukura girdiysen fln. sana tawsiyem gerçekten iyi güwendiğin birine gitmen belki jantında çok ufak bir eğiklik bile olabilir.tornaya gitmesi gerekir maliyeti artar.
    lastik için ben brigstone turanza kullanıyorum oldukça memnunum.herkese tavsiye ederim
    öncelikle bayandan bukadar bilgi duymak güzel bişi tbrkler..
    lastiklerimi dün değiştirdim(kışlıkları çıkartıp-michelin energy'lerimi taktık) bugunde servise verdim deneme fırsatım olmadı ama merakla bekliyorum ilk işim denemek olcak..
    yine gezinirse pes artık dicem
    virajlara giriş yola oturuş gayet iyi ama yan rüzgarlarda bence yetersiz kalıyor araçlarımız..

merve doganay
    mervv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 KMD 72
    Edilen teşekkür: 11

yine gezinme olursa bırakın ankarayı ben izmirdeki en iyi rot-balans ustasının telefonunu weriym ayrıca teşekkür ederim insan yaşadıkça öğreniyor sorunlar tecrübe olarak geri dönüyor..daha büyük sorunları olmasın araçlarımızın inş

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Bir tek rot balans ile bitmiyorki. Direksiyonda boşlukta olabilir.

ŞENOL KARASU
    skydome - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 237

Araba rüzgarda şerit değiştiriyor arkadaşlar yaa bizzat yaşadım...
    Bravoo Multijet Emoo+lavv+skyy

Fırat Serhat
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Bunu bende yaşadım ama direksiyonda boşluk vardı.

V.Seyhun Akar
    seysey37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41GC850
    Edilen teşekkür: 219

Alıntı mervv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yine gezinme olursa bırakın ankarayı ben izmirdeki en iyi rot-balans ustasının telefonunu weriym ayrıca teşekkür ederim insan yaşadıkça öğreniyor sorunlar tecrübe olarak geri dönüyor..daha büyük sorunları olmasın araçlarımızın inş
    tamam anlaştık bi ayağım izmirde sayılır geldiğimde giderim gp mide izmirden almıştım zaten

Alıntı demon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir tek rot balans ile bitmiyorki. Direksiyonda boşlukta olabilir.
    direksiyonda boşluktan ara ara süphelenmiyorum değilde hiç aklıma gelmedi ondan olcağı bide onu gösteriyim tşkler fırat
    Konu seysey37 tarafından (24/03/2010 Saat 12:39 ) değiştirilmiştir.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ferhat Uzun
    ferhatgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 FRT
    Edilen teşekkür: 16

farklı arabaları kullanıyoruz heralde..sizin dediğiniz 120 de savrulmalar serit değiştirmeler eski palio mda bile yoktu.ki palio en kotu yol tutusuna sahip araclardandır..
    tabi o hızlarda buyuk bir aracın yanından gecerken haliyle cekmeler olacaktır.. B sınıfı bir araca biniyoruz sonucta..ama sunu rahatlıkla soyleyebilirim bir cok araba kullandım punto yol tutus olarak kendi sınıfında ort. üstünde.
    GP 1.3 multiJet 90bg triptronik Dynamic

24. Bu mesajı için 2 kişi ferhatgs'ye teşekkür etti:

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Alıntı ferhatgs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    farklı arabaları kullanıyoruz heralde..sizin dediğiniz 120 de savrulmalar serit değiştirmeler eski palio mda bile yoktu.ki palio en kotu yol tutusuna sahip araclardandır..
    tabi o hızlarda buyuk bir aracın yanından gecerken haliyle cekmeler olacaktır.. B sınıfı bir araca biniyoruz sonucta..ama sunu rahatlıkla soyleyebilirim bir cok araba kullandım punto yol tutus olarak kendi sınıfında ort. üstünde.
    Sana Katılıyorum bende 140 ile giderken bazen büyük araçların yanından geçiyorum yada onlar benim yanımdan geçiyor ama öyle bir savrulma hakimiyet kontrolü yaşamadım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar araçlarının hava basınçlarını, rot balans ayarlarını direksiyon boşluklarını ön düzenlerini kontrol ettirmeliler bence...
    Artık Fiorinolu

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Fırat Serhat
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı seysey37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

direksiyonda boşluktan ara ara süphelenmiyorum değilde hiç aklıma gelmedi ondan olcağı bide onu gösteriyim tşkler fırat
    Bozuk yollarda çok seste yapar direksiyondaki boşluk ilerlediyse. Tak tak seslerde duyabilirsiniz.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

+100000000000000000

(GURİK) Size tamamen katılıyorum aracınızı daha iyi tanıyın
    benim puntom yokki
    sistem devre dışı kalıyor 40km hızdan sonra hemde alemsiniz yaa
    Cengiz çok gülmüşsün arkadaşım.Ne demek istediğini de anlatamamışsın.
    Şöyle söyledik biz bak dinle.
    CİTY DENEN DEVRE BİR REOSTA'DIR ASLINDA.Anlaman için şöyle söyliyeyim odaların lambasına kumanda eden ve ışığın parlaklığını ayarlayan düğme gibi.
    yada radyonun ses düğmesi gibi. Anladığını varsayıyorum.
    Ben eğitimciyim ve ne dediğimi bilmek zorundayım.Atmasyon bilgi yok yani anladın mı?
    80 KM den sonra city etkisi tamamen ortadan kalkar yani city destek akımını tamamen keser.Sistem devreden çıkmaz sadece normal sertliğe döner.Kağan da bunu doğrular şekilde kademeli azalan etkiden bahsetmiş. Ama 40 ta değil 80 de tamamen ortadan kalkar. Kullanma klavuzu da böyle diyor canım benim.
    Gerçi Gp den ayrılmışsın ama ilgin azalmamış tebrik ederim. Tabi gp yi. Nasıl bir araçsa satsan da kurtulamıyorsun.
    Konu gurik tarafından (05/07/2010 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon