benim diğer remapperlerden farkım...müşteri odaklı çalışmak.
müşteri ne istiyorsa ne bekliyorsa o şekilde çalışırım.
istanbulda bir arkadaş benim verdiğim dosyaları taklit ederek daha yeni alt devir çalışmaya başladı...bunuda..."artık box tuning gibi chip tuning de de alt devirleri daha canlı yapabiliyoruz" diyor...
daha önce yapmış olduğum fiat grubunda onlarca araç var...kaldı ki...aracın ne olduğu beni ilgilendirmez...ben yazılıma bakarım...
bir yazılım hazırlanırken aralarında harita farkı vardır...ancak genel olarak aynıdır....haritalar farklı da olsa işlem aynıdır...sadece artışlar farklı oluyor...
bu yüzden...bir araçta işlem sonrası 20km yokuş yukarı daha hızlı çıkıyorsa...diğer araçtada bu olmalı...1300mjet de 140 ile çıktığı yeri 160 ile çıktığını gözlemledik...1600 tdci da 110hp ile çıktığı yokuşu 140 ile çıktığını gördük...1900 tdi ile 160 ile çıktığı yokuşu 185 ile çıktığını gördük...
sakaryadaki müşterim bunun canlı şahidi...bizzat kendisi sürdü ...yokuşta öncesi ve sonrası...20km fark vardı.....o yüzden ben yalan söylüyorsam ona sorabilirsiniz...haaaa o müşterimlede sadece o gün görüştük...bir daha ne o aradı ne de ben....ne tanırım ne bilirim akrabam değil dostum değil...sizi ne kadar tanıyorsam onu da o kadar tanıyorum.
ne ben yalan söylüyorum ne de siz...
ben yazılımdan eminim...siz de yalan söylemeyeceğinize göre...ortada bir sorun var....
servise girmeniz ...bakım yaptırmanız...hiç bir şey ifade etmez...
aracın anlık değerlerine bakmak lazım.
burada en büyük sorun debimetre ve turbo basınç sensöründen kaynaklanabilir...enjektör ve baskı balata da aklıma gelen diğer ihtimaller...
dediğim gibi 3-4 senedir aynı yerdeyim...yerim yurdum belli...cebim 24 saat açık...her zaman her türlü desteği veririm..benden kaynaklanabilecek her sorunun her çözümün arkasındayım....
memnuniyetsizlik olarak addedilsede...araçta var olabilecek bir sorundan kaynaklanabileceğinide lütfen göz önünde bulunduralım...
eğer kiyazılım da hız limitörü yoksa..aracın son hızı düz yolda 10km yokuş aşağı 20km falan artar...
hız limitörü varsa...bunu zaten müşteriye limitörü yükseltelim mi diye kendisine soruyoruz...
0-100km...bugüne kadar yaptığımız ölçümlerde 12sn olan bir araç işlem sonrası 9-10 sn ye düştü...
ancak 8 sn olan bir araç asla 5sn ye düşmez....
dyno...
herkesin muzdarip olduğu bir konu...
keşke gerçekten %100 emin olabileceğimiz bir dyno olsa..da parasını tek ben verseydim...
forumdan ömer arkadaşımızın aracını 3 defa dyno ya çıkardık...
ilk ölçüm muhteşem çıktı...dynoya göre araç 130hp...
daha sonra başka bir yerde ölçtük 90hp...bana göre 3-5hp düşük çıksada hadi bunu kabul edeyim dedim...
sonradan yeni bir yazılım hazırladım ve yine aynı yere çıktık..bu kez 1 hp daha düşük çıktı....ama arabanın gidişi öylemiydi ??? değil...daha iyi gidiyordu....eee daha gittiği halde neden 1 hp düşük çıktı ???
bakın...bursada 2 sene önce yazılım yaptığım bir müşterim aradı...cemal servise girdim çıktım araba gitmiyor...
abi filtreye bak..hava filtresi hava geçirmiyordu araba gitmez...çekiş düşer yakıt artır.
filtreyi değiştirmiş ama sonuç aynı.
cemal yazılımdan şüpheleniyom...
abi yazılım bozulda araç çalışmaz...güncelleme yapmazlar aracın garantisi bitmiş...
neyse..kalktım gittim bursaya...baktım yazılımda ufak bir değişiklik var..aracı da sürmedim...yeni bir yazılım hazırladım arkadaşı aracı sürdü ok dedi...bende ankaraya döndüm...
1 hafta sonra yine aradı...cemal ...araba yine gitmiyor...aynı ...
kalktım tekrar gittim bursaya...
aracı servise götürdük...
cihaza bağladık...arıza sorguladık...turbo bilmem ne hatası verdi...
anlık değerlere baktık...
debimetre...ölçülen 330 olması gereken 388...
gaza basınca 800 leri görmesi lazım...400lerde kalıyor...
debimetre bozuk...
debimetre değişti...teste çıkıldı ....araç yine aynı
tekrar cihaz tekrar arıza sorgulama yine turbo hatası...anlık değerlere baktık debimetre ok...parça sağlam..
turboya baktık..gaza basıyoruz..1400mn bar gösteriyor..olması gereken 1800-2000
n75 bozuk...
müşteri...ya nasıl olur bu sağlamdı araba gidiyordu bu bir anda bozulur mu ...
cihaz da değerleri görüyorsunuz ...bozuk işte...
yok dedi benim arabam sağlam...ben bunları değiştirmem yakarım satarım ama parça almam dedi...
yazılımı orijinale çevirdim....
son attığım yazılımın parasını kuruşuna kadar iade ettim...
cebimden harcadığım 200-300 liranın üzerine soğuk bir su içtim ve geldim...
Yer imleri