yakıt değerlerini nelerin değiştirdiğini az çok biliyorum cemal bey, bakımı da yeni yaptırmıştım aracın kmsi de daha 15000..lastiklerimin havasını her uzun yola çıkışımda ve yoldan gelişimde kontrol ederim, lastiklerim 8000kmlik orjinal lastikler..Ve dahası 5.4ü bravo forumda da paylaşmıştım, Ankara'ya gelişimdeki yani 15gün öncesinin değerleriydi.. sonra ne değişti? iki şey biri aracıma bakım yapıldı ki 20000bakımını yaptırdım hava filtresi yağ filtresi yağ vs değişti..bunlar yakıtı arttırmaz bildiğim kadarıyla hatta az da olsa azaltır.. ikincisi de chip tuning? yani bakım yerine chipten şüphelenmem mantıksız sayılmaz bence?diğer etkenler bir yana araç kesinlikle 155hp olmamıştır bundan adım gibi eminim.. alt devirlerdeki cansızlık gitmiştir ona da diyeceğim yok.. ama 150-155 hp olmamıştır.. uzun yolda sabit hızla aynı yolda gidip gelmiş oluyorum.. yakıt değerlerimi paylaştım yukarıda.. dediğim gibi şimdilik beklentilerimin altında, ama uzun yolda bir daha test edeceğim malatya-divriği arasında her zamanki gibi kullanıp yakıt değerime bakacağım düşmese bile artmasın yeter.. yani 0.5 1lt civarı düştü ama sadece yol bilgisayarında düştü.. ben hatta ekonomik olsun diye daha yavaş sürdüğümü de belirttim.. ayrıca 168km ile çıkabildiğim yokuşu da 173km ile çıktım siz 20km/s fark atarsın 170le çıktığını 190la çıkarsın demiştiniz? performası geçtim ama yakıt değerini tekrar ölçtükten sonra size dönerim zaten, yani formlarda da paylaşırım.. ben zaten bütün verileri tekrar tekrar test etmeden isminizi söylemezdim, en başta da dediğim gibi benim bir yanlışım olursa araç daha az yakarsa diğer denemelerimde ben tüm verileri paylaşır özür diler faydalarından bahsederim ama şimdilik istediğim gibi(sizin bahsettiğiniz gibi) değerler yok gerek performansta gerek yakıt değerlerinde..