mrblar yaklaşık 10 gün 1.4 fire aracıma lovato marka lpg taktırdım. Fakat merak ettiğim bir şey cevaplarsanız sevinirim. Yakıt göstergesindeki her yeşil ışık ve sonuncu kırmızı ışık kademesinde yaklaşık olarak kaç km gidilir cevaplarsanız sevinirim...
simit tanklarda biraz sorunlu göstergeler 4 ışıktan yanıp sönen ışığa kadar 170 km son ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra 200km yol yaptım. yani toplamda 370 km yol tuhaf bi durum haftaya depo kalibrasyonu yaptıracağım zaten
Bende benim BRC için bilgi vereyim...
Yakıt göstergesi olarak 4 yeşil led var. Birde benzinde mi gazda mı olduğunu gösteren yeşil-kırmızı dönüşümlü bir led var.
Dönüşümlü led kırmızı ise benzindesiniz, yeşil ise gazdasınız.
Gaz seviye ledleri 4 adet ancak son ledin yanıp sönme durumu ile beraber 5 seviye oluyor.
Son led yanıp sönmeye başlayınca 70-100 km daha gidiyor.
Sonuç olarak 5 seviye ve her seviyede 80 km ort ile 400 km bir depo ile yapıyorum. Aldığım gaz genelde 32-35 lt.
ben 30 TL ye 190 km yol yaptım. POgaz aldım. ATİKER var ben de.. 162 Kr a tekabul ediyor.. iyi bir rakam bence
yaa arkadaşlar BURSA dan önerilecek ustalar aranıyor.bır cevap yazan olmadaı haala.bılgısı olan kımsecıkler yokmu...
Özgür Otogaz
Küçük sanayi sitesi 15.blok..
Babamın Symbol'ü ve arkadaşın Auris'ine orada taktırdık. İşçilikleri harika.
3 tane birbirinden bağımsız oto tamircisine sormuştum öncesinde nereye taktıralım diye, 3'ü de Özgür Otogaz dedi tereddütsüz biz de oraya gittik. Biz çok memnun kaldık, ilgi alaka, işçilikleri çok harika ve çok ta dürüst çalışan tecrübeli kişiler.
Mrblar 19.5 litre yaklaşık 47 tl lik lpg ile şehir içinde 180 km yol gittim. Yol bilgisayarı tüketimim 8.8 lt benzin olarak gözüküyor. Bu değerler ışığında lpg tüketimimi 11 lt ve km de 0,26 kr olarak hesapladım. Bu değerler normal midir?
Ayrıca belirteyim lpg taktıralı 15 gün oldu ve ve 2.depoyu kullanmaktayım. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler....
Aslında Manisa'da çok yoğun bir trafik yok ama benim aracım mı sorunlu yoksa diğer fire motorlarda da mı böyle bilmiyorum. Gaza da korka korka basıyorum ama 2. ve 3. vites de aracın anlık tüketimi 10-12 lt den aşağıya inmiyor bu da doğal olarak ortalama tüketimi yükseltiyor. Aracın filtrelerini ve yağını da yeni değiştirdim buna rağmen bu şekilde bir tüketim var araçta.
Yollardaki yoğunluktan ziyade yolların durumundan dolayı eğer şehir içinde 3. vitesten yukarı çıkamıyorsanız ve genelde 2-3. viteslerde kısa mesafe kullanıyorsanız bence 10 lt gaz normal. Özellikle kışın çok normal. Denizlide de aynı durum var. Ben evimi değiştirmeden önce şehir içinde evden işe, işten eve 3,5+3,5km yapıyordum. Yol üstündede 5 tane ışığa yakalanıyordum. benzin 8 lt nin altına hiç düşmüyordu kış döneminde.
[QUOTE=yasayanadam;519301]Yollardaki yoğunluktan ziyade yolların durumundan dolayı eğer şehir içinde 3. vitesten yukarı çıkamıyorsanız ve genelde 2-3. viteslerde kısa mesafe kullanıyorsanız bence 10 lt gaz normal. Özellikle kışın çok normal. Denizlide de aynı durum var. Ben evimi değiştirmeden önce şehir içinde evden işe, işten eve 3,5+3,5km yapıyordum. Yol üstündede 5 tane ışığa yakalanıyordum. benzin 8 lt nin altına hiç düşmüyordu kış döneminde.[/QU
Ok . Bir de yazı bekleyelim ne olacak ilginiz için teşekkürler...
bende lovato taktırdım 3 ay oldu. 31 lt gaz ile 370 km yapıyorum. şehir içi. nasıl sizce
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri