evet simit tüp taktırdım iiyikide öyle yapmışım diğer türlü pişman olurdum herhalde bence beklemeyin bile hemen taktırın nasıl olsa amorti edersiniz o rakamı yol bilgisayarı ile pek alakalı değil diye biliyorum
Selamlar, 15 kurus gorunce gozlerim acildiben 27 ile 30 kurus arasinda yakiyorum, arac henuz 1530 km`de. taktirsam mi acaba ya. Arabanin gidisinde, cekisinde azalma varmi acaba. ben istnbuldaki 2 servis ile gorustum gecen hafta 1750 gibi rakam cikardilar. stepnenin yerinemi takiyorlar? Birde bana dediklerl yol bilgisayarinda ki rakam lpg icin yanlis yonlendirme yapabiliyormus..
Punto Evo Mylife 1.3 Multijet 75bg
evet simit tüp taktırdım iiyikide öyle yapmışım diğer türlü pişman olurdum herhalde bence beklemeyin bile hemen taktırın nasıl olsa amorti edersiniz o rakamı yol bilgisayarı ile pek alakalı değil diye biliyorum
Lpg iyidir şifa verirfakat takan ustanın ve Kitin markası yakıtın azalmasında cok önemli rol oynuyo
Hala son zamlardan sonra 15 kr yakan varmı ya ?
![]()
canım çektiiii![]()
Arkadaşlar yakıt tüketimini yazarım demiştim ilk depom dün bitti. 510km yaptıktan sonra öterek benzine geçiş yaptı. Depoyu fulledim 32lt gaz aldı 66,8TL. 5 günde bitirdim depoyu. 30 km benzine versek 480km eder. 100 km de 6,67 lt çıkıyor. Yol bilgisayarı ort. 7lt gösteriyor. (Çok şaşırdım) Sonuca gelelim km de 14 kuruşÖzensiz kullandığımı söylemiştim ilk depoyu ikinci depoda ekonomik kullanacaktım. Ama uğraşmaya gerek yok aynen devam
![]()
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
merhaba kurt_107 fiat'in sitesinde yanlis hatirlamiyorsam hizmetler ile ilgili bir alan var, orada anlasmali servisler yaziyor, onlarda yaptirirsan arac garanti disida kalmiyor. Ama tavsiyem biraz bekleyin km yaptikca tuketimi azaliyor aracin. Bende yeni aldim ilk 2 depoda 30 kr civari yakti, son tuketim testimi bu gun yaptim 22 kr yakiyor su anda. Benimkide 1.4 fire. Ama bu 22 kr'lik tuketim 90-100 km/h ortalama ile. Yani devir genelde 3.000 gibi
Punto Evo Mylife 1.3 Multijet 75bg
Merhabalar...
Öncelikle yılda ortalama 16.000-17.000 Km. yol yapıyorum. % 70 şehir içi...
Son yapılan zamlardan da sonra; artık Benzinli araç kullanmak işkence haline galdi. Aracım her ne kadar da 2011 1.2 motor olsa da artık benzine ödediğim para dokunur hale geldi. Bu yüzden (garanti dışı kalacağı halde) aracıma en kısa zamanda LPG taktırmaya karar verdim.
Bazı çekincelerimi paylaşmak, fikirlerinizi duymak istedim.
1- Aracın garantisi ne ölçüde deliniyor? Hangi haller olursa LPG kaynaklı büyük arıza yaşayabilirim.
2- Aracım 1.2 olduğundan çekiş ne olur diye düşünüyorum.(motorcu bir arkadaşıma göre aracımın üzerindeki 1.2 motor eski kasa doblolarda kullanılan çok sağlam bir motor yorumunu yaptı, ona göre LPG de sorun yaşamazmışım)
3- Tabiki Tercihim BRC olacak, onun içinde 1650/12 TL istiyorlar.
07/06/2011 Salı gününe randevuda aldım. Ancak halen kararsızım.
Diğer tarafta çok zarar etmeyeceksem, aracı satıp Dizel araçmı alsam diye düşünüyorum.
Değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.
Teşekkürler.
Suat...
Merhaba.
Öncelikle şunu söyleyeyim. Bence 2011 model aracınızı satmak her türlü zarar ettirir size. Bence arabanızı satmayın. Dizel araç kullanmak sadece biraz daha zevkli oluyor çünkü çekişi filan benzinliye göre daha iyi oluyor. Zevkini bir kenara bırakırsak, dizel bir aracın LPG'li bir araca göre daha az yakıt tükettiğini söylemek yanlış olur. Şu anda 1,3 dizel 2011 model Fiat Fiorino kullanıyorum ve önceki arabam olan 1,4 Fire active LPG'li 2006 model Grande Punto'ma kıyasla daha fazla yakıt tükettiği kanısındayım. Benzine göre düşünürsek tabiki de çok ama çok ekonomik. Ben tercihimi atiker'den yana kullanmıştım. Çünkü atiker daha ucuzdu ve daha kısa zamanda amorti edip kara geçmek öncelikli hedefimdi. Nitekim, LPG taktıktan sonra 10 ay o araca binip sattım. 10 ayda toplam 25000 km gibi bir rakam yapmıştım. Bunun 14-15 bin km'si amorti etmekle geçti. Kalan 10000 ise benim için kar yaptığım zamandı. BRC'nin çok iyi marka olduğu sizin de çevrenizden duyduğunuz gibi sabit bir kanıdır. BRC'den daha iyi olduğu iddia adilen markalar da var tabi ki ama bence siz en kısa ne kadar zamanda amorti edip kara geçersiniz onu düşünün derim ben. Atiker taktırıp pişman olan da görmedim ben. Önemli olan montajın yapıldığı yer. Önemli olan montajı yapan ustanın gerçek usta olmasıdır. Bu konuda büyük hassasiyet gösterin ve araştırmanızı çok ama çok iyi yapın. yoksa arabanızdan soğursunuz ve satmak zorunda kalırsınız. İşte o zaman maddi anlamda kaybınızı telafi edecek bir şeyiniz kalmaz. Motor performansına gelince, LPG ile benzin kullanımı arasında sürücünün hissedebileceği bir performans kaybı söz konusu olmuyor. Tabi bunlar benim tecrübelerim. Garanti konusunda hiçbir yorum yapamayacağım. Ama ben olsam garantideki arabama LPG taktırmazdım. Garanti 3 yıllık bir zaman dilimi. 3 yıl içinde aracın neresinden ne arıza çıkar bilinmez. Sonuçta bunlar insan yapısı makineler... Boş yere garantinizi iptal etmeyin derim. Yine de tercih sizin tabi ki, devir ekonomi devri. Bu benzin fiyatları insanın gözünün ne garanti ne de başka bir şeyi görmesini engelliyor.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
1-Bunu soru olarak cevaplıyorum. Neden yetkili serviste taktırmıyorsunuz çünkü garanti bozulmuyor.
2-Performans kaybı yaşamazsınız.
3-lpg daha avantajlı dizele göre heleki %70 sehir içi kullanım varsa hiç düşünmeyin zaten. Çünkü dizeller şehirlerarası yolda çok ekonomik ve konforlu olur. Fakat şehir içinde lpg çok daha ekonomik.
Paylaşımlar için teşekkürler...
Ne yazıkki her servis LPG montajı yapmıyor.
Sakaryada ikamet ediyorum; en yakın servis Kadıköy/İSTANBUL'da... yaklaşık 150 Km. Bu yüzden yetkili servisleri tercih edemiyorum. Bir diğer neden de Fiat sadece 1.4 motorlara LPG dönüşümü yapıyor... Ne yazıkki 1.2 motor'a LPG dönüşümü kendisi de yapmıyor...
Teşekkürler...
start stoplu araçlara daha onay gelmemiş bende garanti deldirip BRC MY11 kit takdırdım.start stop desteği mavcut.my11 in my10 dan farkı yen tip kısa enjektörler.eğer start stoplu araçta my10 varsa yazılımı güncelletirebilirsiniz.Ben 2a mühendisliğin çağlayandaki merkez montaj atölyesinde takdırdım.1500 TL ye.deha otomotiv landi için 1750 tl fiyat çekti BRC 1500 tl ye montajlandı.zaten fire motor öyle zırt pırt arıza veren bir motor değil.şu an 25-26 kr civarı ilk depo.güzergahımda uzun soluklu rampalar mevcut bu nedenle ortalamam biraz normalden yüksek montaj yapan yer bana 2-3 depo sonra daha az yakmaya başlar dedi.
Konu comanchee tarafından (01/06/2011 Saat 11:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Fiat servisleri için 1500 tl gibi bir rakam söyleniyordu deha niye 1750tl fiyat verdi. Bana en yakın DEHA'ydi bende arayıp fiat alacaktım ama o da çok söylemiş.. Bende mi BRC'yi tercih etsem acaba. üffff
Bir şey sormak istiyorum arkadaşlar: Ben şimdi İstanbul'dayım, yazın İzmir'e kalıcı gideceğim. LPG'yi İstanbul'daki bir serviste taktırsam. Sonrası için bir problem çıktığında bana sorun yaratır mı? Yoksa İzmir'de ikamet edeceğim için İzmir de mi taktırayım?
garanti tr çapında geçerli.Neticede brc nin arkasında 2A var ben kağıthanede taktırmanızı tavsiye ederim eğer BRC olacaksa.doğrudan 2a ya bağlı yani bayi değil.arkadaşlar çokda ilgililer.burada garanti belgenizi alır sorun durumunda izmirdeki yetkili bir brc bayiinden garanti kapsamında işlem yaptırabilirsiniz.
Syg.
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri