Fiat'tan bugün dönüş yaptılar. GP aracıma LPG taktırmam sonucunda, aracımın garanti kapsamından çıkmayacağını bildirdiler. Motorla ilgilide LPG den kaynaklı bir arızası olması durumunda, bu arızanın garanti kapsamında olmayacağını, LPG'den kaynaklanmayan motor arızalarının ise garanti kapsamında kalacağını belirttiler.
Yanlız gelen aramanın bilinmeyen bir numaradan yapılmasını garipsedim biraz. Sonuç olarak iki farklı cevap aldım Fiat' tan, buda beni çelişkili bir durumda bıraktı. Tekrar görüşüp bugün yapılan açıklama doğrultusunda, mümkünse kurumsal mail adreslerinden, bana e-posta olarak cevap vermelerini rica edeceğim. Sanal ortamda da olsa yazılı bir açıklama çok daha tatmin edici olacaktır.
Arkadaşlar sıfır alacağım 2011 dualogic 1.4 fire dynamic evo için LPG düşünüyorum bu şekilde kullanan var mı acaba...
Teşekkür ederim arkadaşım otomatik olması sorun çıkarmaz herhalde değil mi.
Arkadaslar bır sorum var sıze ,
aracımın ılk muayenesı 2012 yılında ben bu sene lpg taktırsam LPg yı ruhsata ısletsem yıne bu sene 2010 yılında lpg den oturu muayeneye gıdermı arac yoksa 2012 demı gıderim
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
LPG taktırdığın zaman fatura kesim tarihinden sonraki 1 ay içerisinde ruhsata işletmen gerekir.
Ruhsata işletmek içinde muayene yaptırman lazım.
Mecburen muayeneye gireceksin muayeneye girdiğin tarihten itibaren 2 yıl daha onaylanacak.
Lpg taktırdığın yerden 4 sayfa projre verecekler onları alacaksın (projelerinde dikkat et her sayfada kaşe mühür olsun)
söförler odasından Ek-1 belgesi doldurtacaksın
yeni tarihli sigorta
2 adet ruhsat yaprakların
3 yaşı aşmışşa aracın eksoz emisyon kartın (trafiğe çıkış tarihinden itibaren hesapla) (bu belgelerle Tüv e gidiyosun)
Muayeneden sonra Trafik tescil ruhsatın sadece 1 yaprağını değiştirirse 46 lira ikisini değiştirise 108 lira ödeyeceksiniz 5 lirada Ek-1 e verirseniz hesabı yapın işte![]()
10000 km dir atiker lpg kullanıyorum memnun ve rahatım yemişim dizelini.
Konu Ceday tarafından (03/11/2010 Saat 00:40 ) değiştirilmiştir.
Gaziantep'te GP'ye lpg taktıran var mı?
Merhabalar. Aracıma Atiker LPG taktırdım. Kullanan arkadaşlardan gösterge konusunda bilgi almak istiyorum. Litresi 1.210dan 50 TL lik gaz aldım. kırmızı ışık hemen yandı, şu an toplam 145 km oldu. Gazde iken sinyal vermeye başladı (sanırım gaz bitiyor), ve yeşil ışık yanıp sönmeye başladı. Şu anda hala gazda mı? Gaz bitince herhanbi bir ışık yanıyor mu? Benzinde olduğunu nasıl anlarım, teşekkürler.
merhaba lpg tuketimi bikac depodan sonra dusmeye baslar.. ilk taktirdigimda benimde cok tuketiyordu fakat su an cok memnunum...
gosterge konusuna gelince; maalesef gostergeler cokta saglikli bilgilendirmiyor.. mesela benim depom 60 lira civarinda doluyor, kirmizi isik yandiginda tekrar doldurursam, ancak 30-35 liralik gaz alabiliyorum..
fakat yesil isik yanip sonmesi arac lpgye gecerken oluyor, lpgye gecince yesil isik sabit yanar... lpg tamamen bitince sesli ikaz verir...
birara benimde seyir halindeyken yesil isik yanip sonmeye basliyordu ve birturlu sabit yanmiyordu... kontagi kapatip tekrar calistirinca duzeliyordu kafasina gore, ama bu arada yesil yanip sonerken arac benzinde gittigi icin benzin tuketiyordu.. servise goturdum.. lpg'nin isi musuru ariza yapmis, aracin yeterli sicakliga ulastigini anlayamadigi icin surekli yesil isik yanip sonuyormus ve o yuzden gaza gecis yapmiyormus... garantiden o parcayi degistirdiler ve o gunden beri hicbir sorun yasamadim.
merhaba arkadaşlar bende aracıma lpg taktırmayı düşünüyrum bursa da tavsıye edebıleceğinız işinın ehlı usta varmı ve hangı markayı tavsıye edıyorsunuz teşekkurler...
bursayı bilmem ama konyada akgunler otogaz bu işi iyi yapıyor.
Araç lpg sarfederken range/menzil benzin kullanıyormuş gibi algılayıp aşagıya dogru azalıyor boyle bı sorunla karsılasan arkadas varmı acaba daha once yazılıp cozumlendı ıse kusura bakmayın ıstemeden form kırlılıgı yapmıs olabılırım.
Araç LPG li ise, ilk çalıştırmada motor 40 derece ısıya ulaşıncaya kadar benzin sarfedeceği için benzin deposu göstergenizin günler geçtikçe azalması normaldir. Yol bilgisayarındaki menzil göstergesi de depoda kalan benzine oranla tabi ki düşecektir. Ancak, deponuzda benzin mevcutken yol bilgisayarı daha düşük bir değer göstermez. Göstermez derken, en azından bizim puntolarımızda bu sorun olmuyor. Mesela Citroen veya peugeot araçlarda depodaki benzin bitmediği halde, aracın benzinle ilerlediğini farzeden yol bilgisayarı, yakıt dolumu gerekli mesajı veriyor. Bizim puntolarda böyle bir sorun olmuyor.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
selam arkadaşlar
bu son zamlardan sonra lpg % kaç tasarruflu acaba hesaplayan varmı
yada son zamanlardan sonra benzinde ve gazda ne kadar yakıyor yazarsanız sevinirim
celal bey gp ve evo ya 1.4 fire olarak gaziantep brc atiker yetkili servisi myoto tarafından atiker lpg kiti takıldı ve çok memnun kalındı(evo bende). abimin astrasına brc taktırdık oda son derece memnun kaldı. gidince internetten tavsiye ettiler puntoya astraya takmışsınız derseniz hatırlarlar zaten.
1 cümleyle myoto yu anlatın deseler.
10 numara işçilik 10 numara memnuniyet. derim
aracım 22 günlükken lpg taktırdım. çorumda özençlere adamlar bu işi gerçekten çok iyi biliyor. muayeneyide normal zamanında yaptıracam fatura proje ozamana kesilecek. brc marka 1500 e taktırdım . Araç resmen kokluyor ve allaha şükür hiç bir sorunu yok.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri