Sayfa 41/78 İlkİlk ... 2137383940414243444561 ... SonSon
1543 sonuçtan 801 ile 820 arası

Konu: Fire Motor için LPG Sistemleri Genel Başlığı

Tamer İNSEL
    PROTOS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 102

Alıntı PROTOS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdığım başvuruya döndüler, motor ve şasi numaramı istediler, gerekli merciler tarafından incelenip geri dönüş yapılacağını bildirdiler. Bakalım sonuç ne çıkacak ama bu işin peşini bırakmaya niyetim yok. Kocaman bir haksızlık var ortada.
    Fiat'tan bugün dönüş yaptılar. GP aracıma LPG taktırmam sonucunda, aracımın garanti kapsamından çıkmayacağını bildirdiler. Motorla ilgilide LPG den kaynaklı bir arızası olması durumunda, bu arızanın garanti kapsamında olmayacağını, LPG'den kaynaklanmayan motor arızalarının ise garanti kapsamında kalacağını belirttiler.

Yanlız gelen aramanın bilinmeyen bir numaradan yapılmasını garipsedim biraz. Sonuç olarak iki farklı cevap aldım Fiat' tan, buda beni çelişkili bir durumda bıraktı. Tekrar görüşüp bugün yapılan açıklama doğrultusunda, mümkünse kurumsal mail adreslerinden, bana e-posta olarak cevap vermelerini rica edeceğim. Sanal ortamda da olsa yazılı bir açıklama çok daha tatmin edici olacaktır.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

Alıntı PROTOS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat'tan bugün dönüş yaptılar. GP aracıma LPG taktırmam sonucunda, aracımın garanti kapsamından çıkmayacağını bildirdiler. Motorla ilgilide LPG den kaynaklı bir arızası olması durumunda, bu arızanın garanti kapsamında olmayacağını, LPG'den kaynaklanmayan motor arızalarının ise garanti kapsamında kalacağını belirttiler.

Yanlız gelen aramanın bilinmeyen bir numaradan yapılmasını garipsedim biraz. Sonuç olarak iki farklı cevap aldım Fiat' tan, buda beni çelişkili bir durumda bıraktı. Tekrar görüşüp bugün yapılan açıklama doğrultusunda, mümkünse kurumsal mail adreslerinden, bana e-posta olarak cevap vermelerini rica edeceğim. Sanal ortamda da olsa yazılı bir açıklama çok daha tatmin edici olacaktır.
    son drum nedir taktırdınızmı kitinizi ? yoksa önceki mesajları okumadım taktırmıymışdınız?

EMAY CAN
    emay454545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Arkadaşlar sıfır alacağım 2011 dualogic 1.4 fire dynamic evo için LPG düşünüyorum bu şekilde kullanan var mı acaba...

Tamer İNSEL
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı emay454545 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar sıfır alacağım 2011 dualogic 1.4 fire dynamic evo için LPG düşünüyorum bu şekilde kullanan var mı acaba...
    Yaklaşık 10 gün oluyor ben taktıralı, şu anda çok memnunum. Çekişte bir azalma hissetmedim, belki vardır ama ben farketmedim. 0.350 kuruş yakıyordum, LPG den sonra 0.200 kuruşa düştü.

EMAY CAN
    emay454545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Teşekkür ederim arkadaşım otomatik olması sorun çıkarmaz herhalde değil mi.

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Arkadaslar bır sorum var sıze ,
    aracımın ılk muayenesı 2012 yılında ben bu sene lpg taktırsam LPg yı ruhsata ısletsem yıne bu sene 2010 yılında lpg den oturu muayeneye gıdermı arac yoksa 2012 demı gıderim
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Tamer İNSEL
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı emay454545 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim arkadaşım otomatik olması sorun çıkarmaz herhalde değil mi.
    LPG otomatik vitesi etkilemez.

ÖMER EREN
    Ceday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar bır sorum var sıze ,
    aracımın ılk muayenesı 2012 yılında ben bu sene lpg taktırsam LPg yı ruhsata ısletsem yıne bu sene 2010 yılında lpg den oturu muayeneye gıdermı arac yoksa 2012 demı gıderim
    LPG taktırdığın zaman fatura kesim tarihinden sonraki 1 ay içerisinde ruhsata işletmen gerekir.
    Ruhsata işletmek içinde muayene yaptırman lazım.
    Mecburen muayeneye gireceksin muayeneye girdiğin tarihten itibaren 2 yıl daha onaylanacak.

Lpg taktırdığın yerden 4 sayfa projre verecekler onları alacaksın (projelerinde dikkat et her sayfada kaşe mühür olsun)
    söförler odasından Ek-1 belgesi doldurtacaksın
    yeni tarihli sigorta
    2 adet ruhsat yaprakların
    3 yaşı aşmışşa aracın eksoz emisyon kartın (trafiğe çıkış tarihinden itibaren hesapla) (bu belgelerle Tüv e gidiyosun)

Muayeneden sonra Trafik tescil ruhsatın sadece 1 yaprağını değiştirirse 46 lira ikisini değiştirise 108 lira ödeyeceksiniz 5 lirada Ek-1 e verirseniz hesabı yapın işte

10000 km dir atiker lpg kullanıyorum memnun ve rahatım yemişim dizelini.
    Konu Ceday tarafından (03/11/2010 Saat 00:40 ) değiştirilmiştir.

CELAL YİĞİT
    celalyigit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    27 BS 818

Gaziantep'te GP'ye lpg taktıran var mı?

CELAL YİĞİT
    celalyigit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    27 BS 818

Merhabalar. Aracıma Atiker LPG taktırdım. Kullanan arkadaşlardan gösterge konusunda bilgi almak istiyorum. Litresi 1.210dan 50 TL lik gaz aldım. kırmızı ışık hemen yandı, şu an toplam 145 km oldu. Gazde iken sinyal vermeye başladı (sanırım gaz bitiyor), ve yeşil ışık yanıp sönmeye başladı. Şu anda hala gazda mı? Gaz bitince herhanbi bir ışık yanıyor mu? Benzinde olduğunu nasıl anlarım, teşekkürler.

Kivanc Gulhan
    disconnected - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 157

Alıntı celalyigit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar. Aracıma Atiker LPG taktırdım. Kullanan arkadaşlardan gösterge konusunda bilgi almak istiyorum. Litresi 1.210dan 50 TL lik gaz aldım. kırmızı ışık hemen yandı, şu an toplam 145 km oldu. Gazde iken sinyal vermeye başladı (sanırım gaz bitiyor), ve yeşil ışık yanıp sönmeye başladı. Şu anda hala gazda mı? Gaz bitince herhanbi bir ışık yanıyor mu? Benzinde olduğunu nasıl anlarım, teşekkürler.

merhaba lpg tuketimi bikac depodan sonra dusmeye baslar.. ilk taktirdigimda benimde cok tuketiyordu fakat su an cok memnunum...

gosterge konusuna gelince; maalesef gostergeler cokta saglikli bilgilendirmiyor.. mesela benim depom 60 lira civarinda doluyor, kirmizi isik yandiginda tekrar doldurursam, ancak 30-35 liralik gaz alabiliyorum..

fakat yesil isik yanip sonmesi arac lpgye gecerken oluyor, lpgye gecince yesil isik sabit yanar... lpg tamamen bitince sesli ikaz verir...
    birara benimde seyir halindeyken yesil isik yanip sonmeye basliyordu ve birturlu sabit yanmiyordu... kontagi kapatip tekrar calistirinca duzeliyordu kafasina gore, ama bu arada yesil yanip sonerken arac benzinde gittigi icin benzin tuketiyordu.. servise goturdum.. lpg'nin isi musuru ariza yapmis, aracin yeterli sicakliga ulastigini anlayamadigi icin surekli yesil isik yanip sonuyormus ve o yuzden gaza gecis yapmiyormus... garantiden o parcayi degistirdiler ve o gunden beri hicbir sorun yasamadim.

selçuk tunç
    sel80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 4

merhaba arkadaşlar bende aracıma lpg taktırmayı düşünüyrum bursa da tavsıye edebıleceğinız işinın ehlı usta varmı ve hangı markayı tavsıye edıyorsunuz teşekkurler...

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

bursayı bilmem ama konyada akgunler otogaz bu işi iyi yapıyor.

Alper Çabuk
    alpercabuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    33 ATE 99
    Edilen teşekkür: 36

Araç lpg sarfederken range/menzil benzin kullanıyormuş gibi algılayıp aşagıya dogru azalıyor boyle bı sorunla karsılasan arkadas varmı acaba daha once yazılıp cozumlendı ıse kusura bakmayın ıstemeden form kırlılıgı yapmıs olabılırım.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Alıntı alpercabuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç lpg sarfederken range/menzil benzin kullanıyormuş gibi algılayıp aşagıya dogru azalıyor boyle bı sorunla karsılasan arkadas varmı acaba daha once yazılıp cozumlendı ıse kusura bakmayın ıstemeden form kırlılıgı yapmıs olabılırım.

Araç LPG li ise, ilk çalıştırmada motor 40 derece ısıya ulaşıncaya kadar benzin sarfedeceği için benzin deposu göstergenizin günler geçtikçe azalması normaldir. Yol bilgisayarındaki menzil göstergesi de depoda kalan benzine oranla tabi ki düşecektir. Ancak, deponuzda benzin mevcutken yol bilgisayarı daha düşük bir değer göstermez. Göstermez derken, en azından bizim puntolarımızda bu sorun olmuyor. Mesela Citroen veya peugeot araçlarda depodaki benzin bitmediği halde, aracın benzinle ilerlediğini farzeden yol bilgisayarı, yakıt dolumu gerekli mesajı veriyor. Bizim puntolarda böyle bir sorun olmuyor.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

ilker yılmaz
    Rough - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Vals Mavi

selam arkadaşlar

bu son zamlardan sonra lpg % kaç tasarruflu acaba hesaplayan varmı

yada son zamanlardan sonra benzinde ve gazda ne kadar yakıyor yazarsanız sevinirim

RECEP DAGLI
    kuhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    06 KUHI 06
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı cantekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin araçlarda da rölantide sallanma problemi var mı? özellikle lpg de benim araç rölantide sallanıyor.
    Benim araç da rölantide sallanıyordu kalp atışı gibi ustaya gösterdim bujileri değiştirdi ve sorun çözüldü

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

Alıntı celalyigit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaziantep'te GP'ye lpg taktıran var mı?
    celal bey gp ve evo ya 1.4 fire olarak gaziantep brc atiker yetkili servisi myoto tarafından atiker lpg kiti takıldı ve çok memnun kalındı(evo bende). abimin astrasına brc taktırdık oda son derece memnun kaldı. gidince internetten tavsiye ettiler puntoya astraya takmışsınız derseniz hatırlarlar zaten.

1 cümleyle myoto yu anlatın deseler.

10 numara işçilik 10 numara memnuniyet. derim

volkan volkan
    ZV 007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 118

Alıntı Rough Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar

bu son zamlardan sonra lpg % kaç tasarruflu acaba hesaplayan varmı

yada son zamanlardan sonra benzinde ve gazda ne kadar yakıyor yazarsanız sevinirim
    Aslında benzine de zam geldilpg yede.ama lpg bariz arttı.ee havalarda soğuduu.kullanıma gör değişiir tabi ama forumdaki arkadaşklardfa katılırsa daha iyi bi sonuç çıkar

TUNCAY KCD
    tuncaykcd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    19zz333
    Edilen teşekkür: 17

aracım 22 günlükken lpg taktırdım. çorumda özençlere adamlar bu işi gerçekten çok iyi biliyor. muayeneyide normal zamanında yaptıracam fatura proje ozamana kesilecek. brc marka 1500 e taktırdım . Araç resmen kokluyor ve allaha şükür hiç bir sorunu yok.