Lafı uzun uzadıya uzatmak istemiyorum. Şahsım İktisat mezunuyum doktoram da bunun üstüne. Bu projenin ülkeye neyi getirip neyi götüreceğini emin olsun sizin kadar bende biliyorum.

Atak mevzusunda helikopterin %100 yerli üretim olduğundan söz etmedim. Ancak yukarıda gördüğüm üzere Vikipedia'dan alıntı yapmışsınız. Madem yaptınız linki tam olarak kopyalayın da arkadaşlar oradaki tabloya bakarak ne kadar yerli ne kadar yurtdışına bağlı görebilseydi keşke. O tabloda da gördüğünüz üzere işini büyük bir kısmı Türk mühendisler ve firmalar tarafından yapılmıştır. Hani diyorsunuz ya küçük bir civata bile üretemeyiz buyrun işte size en büyük örnek. Açın tabloyu bakın helikopterin hangi parçasını kim üretmiş : https://tr.wikipedia.org/wiki/T-129_ATAK

Gelelim yerli otomobil mevzusuna. Yukarıdaki yazımda da söylemiştim. Montajcılık bu ülkeye ihanettir. Katma değer üretmezsiniz. Sadece yurtdışından gelen parçaları birleştirirsiniz. Bunun tek sebebi ülkemizdeki ucuz işgücü.

Hani milletimizin öve öve bitiremediği VW markası ne zaman kuruldu biliyor musunuz? 2. dünya savaşından sonra. Yani çok büyük bir zaman farkı yok. Ben demiyorum ki hemen yarın kuralım öbürgün üretime başlayalım. Bu yatırım kısa zamanda yapılabilecek bir yatırım değil. Ancak İran bile ambargo dayken kendi markasını bile üretebiliyorken biz niye üretmeyelim ? Reklamcılık kısmını ise siz merak etmeyin bizim en iyi yaptığımız iş reklam zaten

Konunun dağılmaması bakımından bu son yazımdı bu başlık altında konuyu dağıtmamak bakımından forum kurallarını ihlal etmemek için yazmayacağım. Farklı bir başlık açılırsa oradan devam edebiliriz. Saygılar.