Birincisi,bana aşağılık duygusu veya aşağılıkla ilgili tek bir cümle kurmaya sizin hakkınız yoktur. Haddinizi bilerek konuşmanızı tavsiye ederim.
İkincisi,yerli üretim manyaklığı sonuçsuz bir rüyadan ibarettir. 0'dan araç yapmak eskiden olsa karlıydı. Artık değil. Bu kadar girişimci de gerizekalı değil ki bu işe girmiyor.
Son olarak,o araca elbetteki vatandaş sahip çıkacaktır. Ancak kesinlikle ucuz olmayacak,aksine maliyeti bir aracın ithalatından çok daha pahalıya gelecektir. Ar-ge,Ür-ge denen şeyler hiç ucuz ve kolay şeyler değildir.
Tekrar soralım,sizce yüzbinlerce kilometre gidebileceğine emin olduğunuz,tecrübeli bir motoru mu kullanmak istersiniz yoksa 0'dan yeni yapılmıs araca binip olabilecek en ufak sorunda şikayet sayfası doldurmayı mı? Milliyete vurmadan ilk seçeneği tercih etmeniz daha karlı olur.
Tekrar söylüyorum. Ben asker torunuyum.Benim dedelerim,amcalarım bu vatana asker olarak yüksek makamlarda hizmet etmişlerdir. Sizin demeniz ile veyahut başkasının aşılamasıyla kimse bana aşağılık duygusu hissettiremez. Realist düşünüp günümüz koşullarına bakarsanız Cumhurbaşkanınızın esasında bir rüyada yüzdüğünü ve 0'dan araç üretmenin hiç karlı bir iş olmayacağını görürsünüz.
Yer imleri