96 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: FİAT YENİ SEDANI Aegea

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Standart Ce: FİAT YENİ SEDANI Aegea

Alıntı messi78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amaç yerli üretimi desteklemek, sanayiileşmek ve istihdamı sağlamaktır. Amaç katma değer üretim sağlamak kendi insanını bu konuda uzmanlaştırmak ve Türkiye'nin en büyük kanayan yarası olan CARİ AÇIĞI en aza indirmektir. Yurtdışından parça getirip ülkende montaj yapmak ülkende birşey üretilmemesi demek üstüne kendi işçini yurtdışındaki para babalarına ucuz işgücü olarak köleleştirmek demektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tutumunu sonuna kadar desteklemekteyim. Keza bu ülkenin Devrim adında o şartlardaki dünya standartlarına uygun araç yapmış mühendisleri var. Siyasi kaygılardan ötürü o araç seri üretime geçirilmedi belki de kirli oyunlarla geçirilmek istenmedi(dış faktör)

Bu ülkenin para babaları elini cebine atmadan ucuz işgücünü kullanarak bu halkı artık sömürmemeli. Size aşılanmış olan aşağılık psikolojisinden artık kurtulunuz. Ben eminim ki ciddi planlamalar yapılarak devlet desteği ile tam olarak %100 yerli otomobil üretilebilir. Yeter ki yatırım yapacak insan olsun. Adım gibi eminim üretilen o otomobile de bu ülke vatandaşları sahip çıkacaktır.
    Birincisi,bana aşağılık duygusu veya aşağılıkla ilgili tek bir cümle kurmaya sizin hakkınız yoktur. Haddinizi bilerek konuşmanızı tavsiye ederim.

İkincisi,yerli üretim manyaklığı sonuçsuz bir rüyadan ibarettir. 0'dan araç yapmak eskiden olsa karlıydı. Artık değil. Bu kadar girişimci de gerizekalı değil ki bu işe girmiyor.

Son olarak,o araca elbetteki vatandaş sahip çıkacaktır. Ancak kesinlikle ucuz olmayacak,aksine maliyeti bir aracın ithalatından çok daha pahalıya gelecektir. Ar-ge,Ür-ge denen şeyler hiç ucuz ve kolay şeyler değildir.

Tekrar soralım,sizce yüzbinlerce kilometre gidebileceğine emin olduğunuz,tecrübeli bir motoru mu kullanmak istersiniz yoksa 0'dan yeni yapılmıs araca binip olabilecek en ufak sorunda şikayet sayfası doldurmayı mı? Milliyete vurmadan ilk seçeneği tercih etmeniz daha karlı olur.

Tekrar söylüyorum. Ben asker torunuyum.Benim dedelerim,amcalarım bu vatana asker olarak yüksek makamlarda hizmet etmişlerdir. Sizin demeniz ile veyahut başkasının aşılamasıyla kimse bana aşağılık duygusu hissettiremez. Realist düşünüp günümüz koşullarına bakarsanız Cumhurbaşkanınızın esasında bir rüyada yüzdüğünü ve 0'dan araç üretmenin hiç karlı bir iş olmayacağını görürsünüz.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

osman yağmur
    messi78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 111

Alıntı cdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birincisi,bana aşağılık duygusu veya aşağılıkla ilgili tek bir cümle kurmaya sizin hakkınız yoktur. Haddinizi bilerek konuşmanızı tavsiye ederim.

İkincisi,yerli üretim manyaklığı sonuçsuz bir rüyadan ibarettir. 0'dan araç yapmak eskiden olsa karlıydı. Artık değil. Bu kadar girişimci de gerizekalı değil ki bu işe girmiyor.

Son olarak,o araca elbetteki vatandaş sahip çıkacaktır. Ancak kesinlikle ucuz olmayacak,aksine maliyeti bir aracın ithalatından çok daha pahalıya gelecektir. Ar-ge,Ür-ge denen şeyler hiç ucuz ve kolay şeyler değildir.

Tekrar soralım,sizce yüzbinlerce kilometre gidebileceğine emin olduğunuz,tecrübeli bir motoru mu kullanmak istersiniz yoksa 0'dan yeni yapılmıs araca binip olabilecek en ufak sorunda şikayet sayfası doldurmayı mı? Milliyete vurmadan ilk seçeneği tercih etmeniz daha karlı olur.

Tekrar söylüyorum. Ben asker torunuyum.Benim dedelerim,amcalarım bu vatana asker olarak yüksek makamlarda hizmet etmişlerdir. Sizin demeniz ile veyahut başkasının aşılamasıyla kimse bana aşağılık duygusu hissettiremez. Realist düşünüp günümüz koşullarına bakarsanız Cumhurbaşkanınızın esasında bir rüyada yüzdüğünü ve 0'dan araç üretmenin hiç karlı bir iş olmayacağını görürsünüz.
    "Aşağılık" kelimesi şahsınızla ilgili değil psikolojide var olan bir terimdir. Buradan kastım kesinlikle şahsi değil kendini başka birinden alçakta ve işe yaramaz şekilde görmektir. Yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın.

Girişimci gerizekalı değil elbette kısa dönemde kar edebilir mi ona bakıyor. Ancak uzun vadede çok daha fazla kazanacaktır. İş elini taşın altına koymak çok daha büyük yatırım yapmaktır. E tabi bu da kolay bir iş değil uzun bir zaman dilimi gerekiyor.

Parçaların yüzde yüzü yerli üretim yapılırsa emin olun yurtdışındaki araçlardan çok daha ucuza (seri üretimde) mal edilip satılabilir.

Son yazdığınıza ise en iyi örnek ülkemizin milli savunma sanayiinde yaptıkları atılımlardır. İnternetten araştırırsanız yerli üretim Fırtına Topları, Atak helikopteri ve Tankımız hakkında çarpıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ar-ge nin tamamı yerli mühendisler tarafından yapıldığını söylememe gerek yoktur sanırım. Halbuki ne gerek var değil mi yurtdışında bunlarda üretiliyordu Savunma Sanayiinde bunları başarabilen bir ülke neden kendi otomobilini üretemesin ?

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Alıntı messi78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yerli üretim Fırtına Topları, Atak helikopteri ve Tankımız hakkında çarpıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ar-ge nin tamamı yerli mühendisler tarafından yapıldığını söylememe gerek yoktur sanırım.
    Konuyla alakası yok ama bunlar %100 yerli değil. Arge'nin tamamı yerli mühendislerce yapılmıyor. Örneğin Atak projesi İtalyanlarla ortak yapıldı. Yıllardır İtalya'ya gidip geliyor mühendisler.

Sıfır tecrübe ile Atak gibi bir helikopteri üretemezsiniz.

Bir de genel olarak yorumumu yazayım;

Aracın %100'ünü Türkiye'de üretsek dahi araç montajında kullanacağımız robotlar, elektronik ekipmanlar, yazılımlar ve daha aklıma gelmeyen tonla araç gereç tarafımızca üretilmediği için teoride zaten %100 yerli üretim yapmış olmayacağız.

Diyebilirsiniz ki Amerikalılar da Çin'de üretim yaptırıyor ya da ithal malzeme kullanıyor. Bu tamamen işin finansal boyutuyla alakalı. Onlar bizim gibi "üretemedikleri" için değil, ucuz olduğu için bunu tercih ediyorlar. Biz üretim yapan (otomotiv açısından) bir ülke değiliz, montajcıyız.

%100 yerli otomobil yapmak ticari açıdan da mantıksız. Çünkü en basitinden araçta kullanılan bir civata bile nalburdan alınan alelade bir civata değil. Bunların her biri testlere sokuluyor, belli şartlar altında belli zorlanmalara dayanacak şekilde üretiliyorlar. Bunların hepsinin tek tek test edilmesi, kimbilir kaç tane prototip üretilmesi, bunların testlere sokularak heba edilmesi, zilyon tane daha üretilip milyon tane teste sokarak nihai tüketiciye sunulacak hale gelmesi lazım. Sertifikalar almaları lazım.

Takdir edersiniz ki bu iş kolay değil. Ekonomik açıdan da verimli değil. Öte yandan 1800'lü yıllardan beri üretim yapan diğer ülkeleri yakalamak şu noktadan sonra imkansıza yakın. Onun için bence bizim yapmamız gereken toptan bir araç yapmaktansa nokta atışı yaparak başka konulara eğilmek. Örneğin pil yapmak, spesifik olarak bir motor parçası üretmek vb.

Abartılı bir örnek olacak ama biz daha bisiklet üretemezken derin uzay teleskobu falan üretmeye çalışıyoruz.

Bu yüzden hükümetin "%100 yerli yapacağız" demesi bana alkış toplamak için yapılan bir şovdan öte gelmiyor.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler: