Alıntı ASerifoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk paragrafta bahsettiğiniz istihdamı sağlamak için gökten zembille indirip otomobil fabrikası kurulmasına gerek yok. Elde avuçta olan firmaları 1 senelik karları bedeline satmamak, çiftciliği hayvancılığı baltalamamak daha doğru ve gerçekçi adımlar olur. Zira cari açığı kapatmak anlamında da dışardan saman almamak bile çok daha makul bir adım bence.

Sonrasında bahsettiğiniz Cumhurbaşkanı'nın tutumuna gelince, ne kadar uzun bir dönemdir bu yönetim altında olduğumuzu siz benden daha iyi biliyorsunuz anladığım kadarıyla, peki bahsettiğiniz o tutum adına ne oldu senelerdir? Her seçim dönemi ha seneye ha 2 seneye ha yılbaşına vaatlerinden başka ne gördünüz yerli otomobil üretimi adına? Bahsettiğiniz Devrim projesi alınıp bir kere kalem oynatıldı mı ? Merak içerisindeyim?

Son olarakda sözlerinizi seçerken biraz daha özen göstermeniz gerekli.

Kimsenin burda devlet düşmanı olduğunu sanmıyorum, fakat boş hayaller, gereksiz icraatler ülkeyi ileri değil malesef geri götürür.
Çiftçilik konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak cari açığı yurtdışına portakal ve elma satarak kapatma düşüncesindeyseniz yanılıyorsunuz. Yurtdışından ithal edilen en büyük kalemlerin 2.si otomobil ve parçalarıdır sanırım. 1.si de enerjidir diye tahmin ediyorum

Devlet hiçbir zaman otomobil fabrikası kurup otomobil yapıp satmaz. Bunun dünyada örneği var mıdır bilmem. Devlet özel sektörü teşvik edici konumdadır. Bu konuda destekleyici önlemler alır. Sayın Cumhurbaşkanımız'da bunu yapmak istiyor. Bu konuda fikirleri sorulduğu zaman açık açık söylüyor. Destekleriz diyor daha ne denilsin.

Bu dediklerim emin olunuz ki boş hayaller değil. Siz istemez misiniz Türk malı araçlara binmeyi. Ucuz ucuz alıp güvenli bir şekilde kullanmayı. Ülkemizdeki yabancıyı övme sevdası oldukça bu dediklerimin gerçekleşme olasılığına sizde inanmıyorsunuz ki ne diyeyim