96 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: FİAT YENİ SEDANI Aegea

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Akif Şerifoğlu
    ASerifoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    26 TE 098
    Edilen teşekkür: 47

Standart Ce: FİAT YENİ SEDANI Aegea

Alıntı messi78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amaç yerli üretimi desteklemek, sanayiileşmek ve istihdamı sağlamaktır. Amaç katma değer üretim sağlamak kendi insanını bu konuda uzmanlaştırmak ve Türkiye'nin en büyük kanayan yarası olan CARİ AÇIĞI en aza indirmektir. Yurtdışından parça getirip ülkende montaj yapmak ülkende birşey üretilmemesi demek üstüne kendi işçini yurtdışındaki para babalarına ucuz işgücü olarak köleleştirmek demektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tutumunu sonuna kadar desteklemekteyim. Keza bu ülkenin Devrim adında o şartlardaki dünya standartlarına uygun araç yapmış mühendisleri var. Siyasi kaygılardan ötürü o araç seri üretime geçirilmedi belki de kirli oyunlarla geçirilmek istenmedi(dış faktör)

Bu ülkenin para babaları elini cebine atmadan ucuz işgücünü kullanarak bu halkı artık sömürmemeli. Size aşılanmış olan aşağılık psikolojisinden artık kurtulunuz. Ben eminim ki ciddi planlamalar yapılarak devlet desteği ile tam olarak %100 yerli otomobil üretilebilir. Yeter ki yatırım yapacak insan olsun. Adım gibi eminim üretilen o otomobile de bu ülke vatandaşları sahip çıkacaktır.
    İlk paragrafta bahsettiğiniz istihdamı sağlamak için gökten zembille indirip otomobil fabrikası kurulmasına gerek yok. Elde avuçta olan firmaları 1 senelik karları bedeline satmamak, çiftciliği hayvancılığı baltalamamak daha doğru ve gerçekçi adımlar olur. Zira cari açığı kapatmak anlamında da dışardan saman almamak bile çok daha makul bir adım bence.

Sonrasında bahsettiğiniz Cumhurbaşkanı'nın tutumuna gelince, ne kadar uzun bir dönemdir bu yönetim altında olduğumuzu siz benden daha iyi biliyorsunuz anladığım kadarıyla, peki bahsettiğiniz o tutum adına ne oldu senelerdir? Her seçim dönemi ha seneye ha 2 seneye ha yılbaşına vaatlerinden başka ne gördünüz yerli otomobil üretimi adına? Bahsettiğiniz Devrim projesi alınıp bir kere kalem oynatıldı mı ? Merak içerisindeyim?

Son olarakda sözlerinizi seçerken biraz daha özen göstermeniz gerekli.

Kimsenin burda devlet düşmanı olduğunu sanmıyorum, fakat boş hayaller, gereksiz icraatler ülkeyi ileri değil malesef geri götürür.
    BeşiktAŞK

2007 Grande Punto Dynamic

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

osman yağmur
    messi78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 111

Standart Ce: FİAT YENİ SEDANI Aegea

Alıntı ASerifoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk paragrafta bahsettiğiniz istihdamı sağlamak için gökten zembille indirip otomobil fabrikası kurulmasına gerek yok. Elde avuçta olan firmaları 1 senelik karları bedeline satmamak, çiftciliği hayvancılığı baltalamamak daha doğru ve gerçekçi adımlar olur. Zira cari açığı kapatmak anlamında da dışardan saman almamak bile çok daha makul bir adım bence.

Sonrasında bahsettiğiniz Cumhurbaşkanı'nın tutumuna gelince, ne kadar uzun bir dönemdir bu yönetim altında olduğumuzu siz benden daha iyi biliyorsunuz anladığım kadarıyla, peki bahsettiğiniz o tutum adına ne oldu senelerdir? Her seçim dönemi ha seneye ha 2 seneye ha yılbaşına vaatlerinden başka ne gördünüz yerli otomobil üretimi adına? Bahsettiğiniz Devrim projesi alınıp bir kere kalem oynatıldı mı ? Merak içerisindeyim?

Son olarakda sözlerinizi seçerken biraz daha özen göstermeniz gerekli.

Kimsenin burda devlet düşmanı olduğunu sanmıyorum, fakat boş hayaller, gereksiz icraatler ülkeyi ileri değil malesef geri götürür.
    Çiftçilik konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak cari açığı yurtdışına portakal ve elma satarak kapatma düşüncesindeyseniz yanılıyorsunuz. Yurtdışından ithal edilen en büyük kalemlerin 2.si otomobil ve parçalarıdır sanırım. 1.si de enerjidir diye tahmin ediyorum

Devlet hiçbir zaman otomobil fabrikası kurup otomobil yapıp satmaz. Bunun dünyada örneği var mıdır bilmem. Devlet özel sektörü teşvik edici konumdadır. Bu konuda destekleyici önlemler alır. Sayın Cumhurbaşkanımız'da bunu yapmak istiyor. Bu konuda fikirleri sorulduğu zaman açık açık söylüyor. Destekleriz diyor daha ne denilsin.

Bu dediklerim emin olunuz ki boş hayaller değil. Siz istemez misiniz Türk malı araçlara binmeyi. Ucuz ucuz alıp güvenli bir şekilde kullanmayı. Ülkemizdeki yabancıyı övme sevdası oldukça bu dediklerimin gerçekleşme olasılığına sizde inanmıyorsunuz ki ne diyeyim