Alıntı karizmatik_boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam üretim de çalışan biri olarak şöyle açıklıyım kısa ve öz olarak:

Her müşteriyi memnun etmeye kalkarsanız hiç bir müşteriyi memnun edemezsiniz...

İşin içersine bu kadar esneklik soktuğunuzda işler çok fazla karışır... Olasılık artar ki bu da hep maliyettir... Bu sadece tek taraflı müşteri konusu değildir... Devlet politikaları da etkilidir... ABD de benzin ucuz dur büyük motorlu araçlar üretilir, Japonya da park sorunu vardır HB araç üretilir, Arabistan da jeep tarzı araçlar vardır... Bulunduğunuz yer, konum, ülke, toplumsal beklenti hepsi etkiliyor... TR de verginin çok olmasından ötürü bence Mjet 1.3 süper isabetli bir karar FİAT grubu için... Doğru bir motor türü...
Mesela başka bir örnek versem umarım daha açıklayıcı olur... Ben parlak opak beyaz severim, öteki mat, öteki buz beyazı, öteki kirli beyaz... ee firma hangisine karar vercek ? Maliyeti az olan, kolay üretilen, beğeni kazanısı yüksek olan, gösterişli olana elbet ) Demek istediğim olasılıkların artması ve yeterli sayıda kişinin talep etmeme durumundan dolayı istedikleriniz gelmiyor..
Selim Bey bu yazdıklarınızı biliyorum ve anlıyorum.Siz bana yukarda yazdığım markalar siparişle ürün gamındaki herhangi bir aracı getirebiliyorken Tofaşın getirmeme sebebini açıklarmısınız.Yani sadece Tofaş/Fiat'mı bu argumanları düşünüyor.Öteki marka kordinatörleri bilgisiz şirketine kastı olan yöneticilermi?