Alıntı Lordrivendel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostum,
iddaa edilen görüşler, hakkında konuşulan firmanın çok CIDDI ithamlar altında kalmasına neden oluyor. Boyle buyuk suclamalarda bulunurken hangi delillere dayandığını açıkça ortaya koyman gerekir.Her önüne gelen ben burda çalışıyorum bunlar kötü bunlar iyi diye yorum yaparsa, kimsenin hiçbir şeye güveni kalmaz. Elbette tepki göstereceğiz. 23 milyara Turkiye'de satılan daha ne arabalar var bir anlatırmısın bana? Bu fiyata bir arabayı mal etmek için

1-) İşgücü maliyeti
2-) Malzeme maliyeti ve kalitesini değerlendirmen gerekir.
23 milyara Ferrari satılmamasının sebebi budur.

İstersen çin de daha ucuz malzeme ile ucuz insan gücü ile de araba üretebilirsin (Cherry) o 9 milyara satılacak...
arkadaşım 23000 ytl küçümsenecek bir rakam değil.ben 23000 ytl lik bir aracı satın almak için 24 ay bir şey harcamadan maaşımı biriktirmem gerekiyor.dolayısıyla bu zorluklarla alınan arabadan tabiki insanlar bir şey bekleyecek.
2.si gp 1.3 mj emotion 90 hp nin fiyatı yaklaşık olarak 36000 ytl.yani 23000 değil.
23000 ne var dersen
1-daihatsu sirion(kullanılan malzeme kalitesini bir inceleyin isterseniz)
2-nissan micra
3-seat ibiza
4-citroen c3
5-skoda fabia
ha bunlardan tercihim yenede gp.ama fiyat düşük diyede çok kalitesiz olması gerekmiyor.
peki gp nin en üst versiyonuyla aynı fiyata neler var birde ona bakalım.
36000ytl
1-citroen c4 hdi 110 hp
2-peugeot 307 hdi 110 hp
3-ford focus collection tdci
4-opel astra cdti
5-seat leon stylence
6-nissan ra 1.6 visia
7-mazda3 dynamic
8-toyota auris
9-yeni honda civic
10-renault megane
11-smart four four
12-golf 5 1.6
bunları dahada artırabilirdim ama gerek yok.sonuçta burda yazdığım araçların çoğu bir üst segment araçlar.
bence daha kaliteli olabilirdi puntolarımız.
ama baen genelde memnunum arabamdan o da ayrı bir mevzu.