IRCotaimer Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar öncelikle selamlar..
Sizlerle bi konuyu paylaşmak istiyorum..
Amacım Gp'Leri kötülemek değil.Öyle bir niyetim olsa bende Gp kullanmam...
uzun zamandır içimde olan bi durum bu açıklamak istedim..
Geleyim sadade ;
Öncelikle ben BURSA'da martur adında bi şirkette çalışıyorum..
MARTUR Tofaş-Fiat Araçlarının koltuklarını yapan tek firma...
Günde yaklaşık 500 çift (250 araç) koltuk imalatı yapılıp Fiat fabrikasına gönderiliyor.ve bu koltuklar 2 saat içinde araçlara monte edilip sevkiyat için garaja çekiliyor..
Neyse asıl konu şudur ; Gp bir avrupa türk karışımı araçtır.bindiğiniz ve onlarca ytl ödediğiniz araçlar aslında iç döşeme ve koltukları bakımından 3, veya 4, sınıf..
mesela birkaç örnek bunları sizde deniyebilirsiniz ; sağ ve sol koltukların sırt yatırma ayar yerleri tek çevirmede çıkıyor nedeni içerisindeki milin çevirici plastikle uyuşmaması bu uyuşmazlık milin ucuna sarılan elektrik bantıyla kapatılıyor..(mile bant sarılıp mili çeviren plastik darbeyle yerine sokuluyor) ayrıca söfor koltuğunun oturağında sol taraftan bi kasma mevcut bunu ilerleyen zamanlarda göreceksiniz koltuğun oturak sol tarafı siz oturunca dışarı potluk yapacaktır..(şöför koltuğu)bu potluğuda oturağın hemen köşesinden ufak bir delinmeyle ve kablo bağı denilen bi plastikle gererek alıyorlar...Ben kendim D-530 standında çalışıyorum (Linea-Punto) ayrıca absli koltukların yanlarında plastikler vardır olanlar bilir üzerinde ''ABS'' yazar...Bunlar darbede yana açılarak cama kafanızı vurmanızı önler..Ancak hiçbir güvencesi yoktur neden derseniz gerçekten çalışıp çalışmadığına bakılmıyor..Genelde bu tip koltuklarda fabrikaya gidince bi cihaza sokuluyor ve çalışır olduğu onaylanıp okeyleniyor.Bu zamana kadar hiç bir şikayet gelmedi neden derseniz ben kendimden biliyorum bikaç sefer bunun elektrik bağlantılarını yapmadan gönderdim ve geri gelmeyi bırakın bi telefon bile edilmedi..Emotion modeli mesela o görüntüsü harika olan kadife koltukların aslında arka tarafı 1 parça plastikle şekilleniyor.(çocukların beyaz dosya çantaları vardır olukludur içi) bu.Eğer dediklerime gerçekten inanmayan varsa dediğim yerleri tek tek söküp bakabilirler..Amacım sizi Aracınızdan soğutmak veya aracı kötülemek değil..Bu sadece benim çalıştığım bölümde olup bitenler.Ve bir konu daha ''MARTUR'' sadece koltuk değil aynı zamanda tavan, kapı döşemeleri, ön konsol, arka meksefe ve tavan direklerinin plastiklerinide imal ediyor.