Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 21 ile 32 arası

Konu: Artık taş izlerine,Çizilmelere,Boya solmalarına Son.

uğur ural
    dexter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 142

yunus hocam seni takipteyim,ben de düşünüyorum yaptırmayı... ayrıca bir öğretmen bir saatte 7 tl ders ücreti kazanabiliyorsa esnafın da % 200 300 kar yapma hakkı kusura bakmayın yoktur...

2. Bu mesajı için 3 kişi dexter'ye teşekkür etti:

3. 01/02/2012, 03:46

Serkan elik
    srknsrkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boya koruma malesef ne taş izlerine ne de çizilmelere engel oluyor.Aracı parlak göstermek için olabilir ama bizim buralarda parlak aracın akıbeti iyi olmuyor.Alacağım malzeme 3m ile eşdeğer düzeyde olan oracal markası.Gereksiz olsaydı insanlar 80-90000 liralık araçlarını folyo kaplamazlardı.Son yıllarda folyo kaplama işi giderek artıyor.
    Bende tabelacıdan yarım metre mat siyah folyo aldım 3.50 lira.yani metresi 7 lira bedava valla markası aynı oracle dı.yan camların arasındaki çıtaları kapladım gayet güzel oldu.malzeme ucuz zaten tavanı bile kaplarım diye düşündümde şu ruhsata işleme işi olmasaydı keşke.Dediğiniz gibi 300 lira malzeme tutsa 300 de işçilik alsın yine eywallah ama bi işten yüzde 1500 kâr etmekte ayıptır, fırsatçılıktır.fiyatı düşük tut sürümden kazan

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Alıntı srknsrkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende tabelacıdan yarım metre mat siyah folyo aldım 3.50 lira.yani metresi 7 lira bedava valla markası aynı oracle dı.yan camların arasındaki çıtaları kapladım gayet güzel oldu.malzeme ucuz zaten tavanı bile kaplarım diye düşündümde şu ruhsata işleme işi olmasaydı keşke.Dediğiniz gibi 300 lira malzeme tutsa 300 de işçilik alsın yine eywallah ama bi işten yüzde 1500 kâr etmekte ayıptır, fırsatçılıktır.fiyatı düşük tut sürümden kazan
    Zaten benim demek de istediğim aynen bu.Sonuçta esnaf uygun yapsın daha çok kazansın.Bence bu iş ilerde çok revaçta olacak.Şimdi iki gündür malzeme için tel no:ları topluyorum.İnternette araştırdım da bayağı kaplama dükkanı varmış antepte.Ne yapıp edip bu işi 400-500 tl ye yaptırmaya çalışacağım.Israr ederlerse seçeneğim çok.Malzeme fiyatlarını kendilerine söylerim.İnanın valla şöyle iyi bir reklam yapan firma çıkıp gazede veya televizyonda 400-500 tl ye aracınızı uygun fiyata kaplarız dese reklamını iyi yapsa ben inanıyorum çok fazla insan aracını kaplama yaptırır.Bunlarda iş yetiştiremez.Ben kaputu folyoyla kaplayıp 1 seneye yakın kullanmıştım.İnanın sökünce alttan boya yeyeni çiziksiz çıkıyor.Eğer kaplama yapmasaydım o süre zarfında kaputu okulda karalama defterine çevirirdiler.Hatta folyodan sonra aracın kaputuna keçi çıkmıştı.Folyo bayağı çizilmişti.Eğer folyo olmasaydı kaputun halini düşünemiyorum bile.

FIRAT TUNA DENİZ
    ESH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 86

arkadaslar bu kaplama ısı gercekten cok basıt bır ıs degıl , gorundugu kadr aracın cızgılerıne o folyoyu oydurmak daha sonra yerı gelecek falcata vs ıle kesmek zorunda kalacaksın buda tekrar arabayı cızecek ve gene sıkıntı yasayacaksınız , benım tavsıyem on kaputu ve camurlukları seffaf kalıtelı folyo ıle kaplamanız yada kaplatmanız yaz geldıgınde bıraz solma yapıp kotu goruntu olusturabılır fakat malıyetı ucuz olacagından sık sık yenıleyebılırsınız
    hutne ısımlı arkadasa katılıyorum bır ısyerını ıdare etmek o kadar basıt degıl bızde esnaflık yapıyoruz tamam soyledıklerı fıyatlar bıraz fazla abes ama cok fazla surum yakalayamadıgından olabılır , cnku dukkanın belırlı bır demırbas gıderlerı var eleman paraqsı+dukkan kırası+elektrık+su vsvs, ondan dolayı
    sahıbınden.com da gecen gun bır ılan gormustum 380 tl ye kaplıyorlardı sanırım ıstersenız bır bakın belkıde ugrasmanıza gerek kalmayacaktır

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Zaten benim demek de istediğim aynen bu.Sonuçta esnaf uygun yapsın daha çok kazansın.Bence bu iş ilerde çok revaçta olacak.Şimdi iki gündür malzeme için tel no:ları topluyorum.İnternette araştırdım da bayağı kaplama dükkanı varmış antepte.Ne yapıp edip bu işi 400-500 tl ye yaptırmaya çalışacağım.Israr ederlerse seçeneğim çok.Malzeme fiyatlarını kendilerine söylerim.İnanın valla şöyle iyi bir reklam yapan firma çıkıp gazede veya televizyonda 400-500 tl ye aracınızı uygun fiyata kaplarız dese reklamını iyi yapsa ben inanıyorum çok fazla insan aracını kaplama yaptırır.Bunlarda iş yetiştiremez.Ben kaputu folyoyla kaplayıp 1 seneye yakın kullanmıştım.İnanın sökünce alttan boya yeyeni çiziksiz çıkıyor.Eğer kaplama yapmasaydım o süre zarfında kaputu okulda karalama defterine çevirirdiler.Hatta folyodan sonra aracın kaputuna keçi çıkmıştı.Folyo bayağı çizilmişti.Eğer folyo olmasaydı kaputun halini düşünemiyorum bile.
    Yunus bey güzelde aracın yan çıtalarına servis 1000 tl para istiyor.yan sanayi ürünleri boyası hariç 150-200 tl işöilikle birlikte 250-300.baktığınız zaman malzemesi 30-40 tl etmez.işçiliğe gelince slikon+çift tarflı bant en fazla 10 dak.

ne yazıkkı araba modifikasyonu çok pahalı.
    unutmamak lazım kötü bir işçilik araçta geri dönüşü olmayan hasarlar verir.
    Konu since1453 tarafından (01/02/2012 Saat 16:03 ) değiştirilmiştir.

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İnanın valla şöyle iyi bir reklam yapan firma çıkıp gazede veya televizyonda 400-500 tl ye aracınızı uygun fiyata kaplarız dese reklamını iyi yapsa ben inanıyorum çok fazla insan aracını kaplama yaptırır.
    ortalama bir sayfa gazete ilanının (Türkiye baskısı için söylüyorum) 20-30 bin tl, tv'lerde ortalama reklam fiyatının saniyesinin 30-40 tl olduğundan haberin yok sanırım. ses getirecek bir reklam kampanyasının bütçesi ortalama 1,5-2 milyon tl'dir. hala diyorum fiyat pahallı kaplama için evet, ama herşey bahsettiğiniz kadar kolay değil.

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

İki gün önce aracımı yıkadığımda ortaya çıkan manzara çok kötüydü.Malum asfalt yollarımızda araç kullanırken öndeki aracın taş bombardımanına maruz kaldığımız için aracta kaporta boya kalmıyor.Zaten rengide siyah olduğu için taş izlerinde direk alttan beyaz astar çıkıyor.Bir de yaz mevsiminde sıcakta güneş altında aracın rengi gün be gün soluyor.

ŞİMDİ BULDUĞUM ÇÖZÜME GELEYİM.Aslında herkes tarafından bilinen fakat masraflı olduğu için tercih edilmeyen bir yöntem.Ben bu masrafı nerdeyse 5 te 1 fiyatına indirdim.

Ama bu konuda bulduğum çözüme yazılacak mesajların birçoğunu şimdiden görür gibiyim.Ama ben bildiğimi yapacağım.Aynen şunlar yazılacak

Sıradan bir reklam folyosu solar

Bu folyoyla araç kaplanmaz

Kaliteli bir ürün olan cast folyo tercih etmelisin

3m nin ürünlerini tercih etmelisin.

Nasıl Kaplayacaksın.

Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)

Zaten türk milletinin yerleşmiş düşünce kalıplarını değiştirmek zordur.

Evet arkadaşlar yazıdan da anlaşıldığı gibi aracı reklam folyosu ile komple kaplamayı düşünüyorum.Şimdi esas önemli noktalardan bahsedeyim.Belki fikrime katılan olur.

Şimdi herhangi bir reklam folyocusuna veya araç kaplama yerine gidip aracı komple folyoyla kaplatacağım dediğinizde 800-1000-1200 tl gibi fiyatlar karşınıza çıkıyor.
    Ama birçoğunun kullandığı malzemenin aynısını eğer küçük bir dükkan bulup metresini sorduğunuzda işin şaşırtıcı tarafı ortaya çıkyor.

Bugün bizim ilçede kaplama işini yapanların kullandığı malzemenin aynısını herhangi bir işime lazım okulda kullanacağım diyerek sordum.fiyatlar gerçekten şaşırtıcı:

10 metre uzunluğunda 1.25 metre genişliğinde folyonun fiyatı 100 tl(Bu benim aracıma hemen hemen yeter.)Üstelik bunu bana kendi karıyla söylüyor.

Aynı adama komple aracı kaplatacağım desem 800 ile 1000 arası fiyat söyleyecek.Aradaki farkı görüyormusunuz.İşte size esnaflık.Sabahtan öğleye kadar yapacağı bir iş için 700-800 tl arası el emeği istiyor düşünebiliyormusunuz.

Bizim burada ptt nin aracını saat akşam 4 gibi gelip 3 saat içinde komple kapladılar.

Şimdi benim yapacağım şey 100-150 tl arası bir malzeme alıp bunu cüzzi bir el emeği karşılığı birisine yaptırmak.Hiç bulamazsam ptt nin aracını kaplayan adamları bulurum.Boya parlaklığı benim için hiç önemli değil.Dha önce bu folyoyu 1 sene kullandım ve hiç problem yaşamadım.Önemli olan 1-2-3 yıl her ne zaman sonra çıkarırsam alttan yep yeni görünümüyle aracın kaportasının ortaya çıkması.Taş izlerinin verdiği sıkıntı sokak ortasındaki her an çizilme tehlikesi boya renginin solmaması da cabası.Kafama koydum kesin yapacağım.Gerekirse 3m folyo stılan yerden malzemem sipariş ettirip yaptıracağım.Çünkü adamlar araç kaplatacağım dediğinizde 10 liralık malzemeyi 70-80 liraya satıyorlar.
    madem böyle bir işe giriştin bunu tavsiye ediyorum ben kendi morotumu kapladım mat sıyaha..1 senedir kuulanıyorum hıc bir sıkıntı yok..
    PlastiDip - Masking, Lines and Stripes on Your Car - How to PlastiDip in Sections - YouTube
    Plasti Dip Removal - YouTube

buarada her işin bir emeği vardır..bende uzun yıllar sonax boya koruma ustası olorak çalıştım özel olorakta çok iş yaptım..bahsettığınız olay çok basıt bır olay değil.okadar basıt olsa zaten kendiniz yarparsınız....
    Konu kara kız tarafından (01/02/2012 Saat 16:19 ) değiştirilmiştir.

onrky
    1.4 starjet 95hp

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Şu an gaziantepte bir reklamcıyla görüştüm komple aracımın araç kaplamasını 400 tl ye yapacağını söyledi.Dün 3m nin internet sitesindeki istanbul ve Ankara distrübütörlerini aradım.Hepsi de elden satış yapmadıklarını ürünlerini ancak bayilerinden satın alabileceğimi söyledi.Daha bir de nereden aradığımı telefon numaramı sordu.Artık numaramı ne yapacaksa...400 tl ye yapacak reklamcı elinde 3 tür folyo olduğunu hepsinin fiyatlarının ayrı olduğunu söyledi.Ha şunu da inkar etmeden söyleyeyim esas iyi olan tam cast folyonun fiyatı benim almak istediğm folyodan biraz pahalı.Ama 641 folyoyla da araç kapladığını 6 ayda atma yapan da olduğunu 2 yıl sorunsuz kullanan da olduğunu söylüyor.Daha önce 641 le yaptırdığım folyo çok iyi olmuştu.Hiçbir sorun yaşamamıştım.Hatta fotoğraflarını da bir ara bulup ekleyim buraya.Mesela benim yaptıracağım aracal 641 folyonun metresine 15 dolar diyor.Ama daha bugün sitenin birisinde 5 metresinin 30 tl olduğunu gördüm.Bunu kendine söylediğimde de olmaz öyle şey diyor.Neyse dükkanına gittiimde fiyatları kendisine zaten söyleyeceğim.Şimdi esas yapmak istediğim şey iki üç gün geniş bir piyasa araştırması yaparak 400-450 tl ye geçmeyecek derecede komple güzel bir uygulama yaptırmak.Bakalım inşallah yapabilirim.

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yunus bey güzelde aracın yan çıtalarına servis 1000 tl para istiyor.yan sanayi ürünleri boyası hariç 150-200 tl işöilikle birlikte 250-300.baktığınız zaman malzemesi 30-40 tl etmez.işçiliğe gelince slikon+çift tarflı bant en fazla 10 dak.

ne yazıkkı araba modifikasyonu çok pahalı.
    unutmamak lazım kötü bir işçilik araçta geri dönüşü olmayan hasarlar verir.
    İşte aynen öyle.Mesela ben dediğniz çıtaları servise 5-6 ay önce sormuştum.Ve dediğiniz gibi aynen 1000 tl civarı bir meblağ çıkarttılar.Sağolsun sitede bir arkadaştan 95 tl ye kapı çıtası satın alıp kaportacının birine taktırdım.İşçilik yönünden hiçbir sıkıntı olmadı.Tek sıkıntım çıtaların yapışkanının iyi olmaması sonucu kenarlerından atma yapması oldu.Ben de şu an çıtaları çıkarttım.Ama kaliteli 3 m çift taraflı bir bantla o da olmayacak bir iş değil yani.1000 tl nere 95 tl nere.Verdiğiniz bu güzel örneği birçok konuda düşünmek lazım aslında.

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

PlastiDip a WHOLE CAR - How-to by DipYourCar.com - YouTube

yeni konu açmak istemedim konu biraz eski ama burdan devam edeyim dedim bu videodaki işlemle ilgili bilginiz varmı çok güzel bir şey türkiyede yapanlar varmıdır acaba
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben bi şişe alıp evomun ön krom çıtasını kaplamıştım, fena bi malzeme değil ama taş izine karşı ne kadar mukavemeti olur bilemiyorum, pekte güven verici bi malzeme değil o anlamda

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ahmet4646 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PlastiDip a WHOLE CAR - How-to by DipYourCar.com - YouTube

yeni konu açmak istemedim konu biraz eski ama burdan devam edeyim dedim bu videodaki işlemle ilgili bilginiz varmı çok güzel bir şey türkiyede yapanlar varmıdır acaba
    Ben bi ara bununla da ilgilendim.Sitedeki iletişim adresinden direk pazarlayan arkadaş çıkmıştı.Parası punto için 7-800 tl civarı tutuyordu.You tube de ürünün kullanım videosu var.Pazarlayan arkadaş boya makinası ile daha iyi olacağını söylemişti.Ben bi ara alıp aracın bir bölümüne uygalayım diye düşünmüştüm ama kullanılan malzeme balondan biraz daha ince zayıf bir madde gibi göründüğü için vazgeçtim.Ama alıp aracın bir böülümüne uygulamak gerek.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12