Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Artık taş izlerine,Çizilmelere,Boya solmalarına Son.

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Standart Artık taş izlerine,Çizilmelere,Boya solmalarına Son.

İki gün önce aracımı yıkadığımda ortaya çıkan manzara çok kötüydü.Malum asfalt yollarımızda araç kullanırken öndeki aracın taş bombardımanına maruz kaldığımız için aracta kaporta boya kalmıyor.Zaten rengide siyah olduğu için taş izlerinde direk alttan beyaz astar çıkıyor.Bir de yaz mevsiminde sıcakta güneş altında aracın rengi gün be gün soluyor.

ŞİMDİ BULDUĞUM ÇÖZÜME GELEYİM.Aslında herkes tarafından bilinen fakat masraflı olduğu için tercih edilmeyen bir yöntem.Ben bu masrafı nerdeyse 5 te 1 fiyatına indirdim.

Ama bu konuda bulduğum çözüme yazılacak mesajların birçoğunu şimdiden görür gibiyim.Ama ben bildiğimi yapacağım.Aynen şunlar yazılacak

Sıradan bir reklam folyosu solar

Bu folyoyla araç kaplanmaz

Kaliteli bir ürün olan cast folyo tercih etmelisin

3m nin ürünlerini tercih etmelisin.

Nasıl Kaplayacaksın.

Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)

Zaten türk milletinin yerleşmiş düşünce kalıplarını değiştirmek zordur.

Evet arkadaşlar yazıdan da anlaşıldığı gibi aracı reklam folyosu ile komple kaplamayı düşünüyorum.Şimdi esas önemli noktalardan bahsedeyim.Belki fikrime katılan olur.

Şimdi herhangi bir reklam folyocusuna veya araç kaplama yerine gidip aracı komple folyoyla kaplatacağım dediğinizde 800-1000-1200 tl gibi fiyatlar karşınıza çıkıyor.
    Ama birçoğunun kullandığı malzemenin aynısını eğer küçük bir dükkan bulup metresini sorduğunuzda işin şaşırtıcı tarafı ortaya çıkyor.

Bugün bizim ilçede kaplama işini yapanların kullandığı malzemenin aynısını herhangi bir işime lazım okulda kullanacağım diyerek sordum.fiyatlar gerçekten şaşırtıcı:

10 metre uzunluğunda 1.25 metre genişliğinde folyonun fiyatı 100 tl(Bu benim aracıma hemen hemen yeter.)Üstelik bunu bana kendi karıyla söylüyor.

Aynı adama komple aracı kaplatacağım desem 800 ile 1000 arası fiyat söyleyecek.Aradaki farkı görüyormusunuz.İşte size esnaflık.Sabahtan öğleye kadar yapacağı bir iş için 700-800 tl arası el emeği istiyor düşünebiliyormusunuz.

Bizim burada ptt nin aracını saat akşam 4 gibi gelip 3 saat içinde komple kapladılar.

Şimdi benim yapacağım şey 100-150 tl arası bir malzeme alıp bunu cüzzi bir el emeği karşılığı birisine yaptırmak.Hiç bulamazsam ptt nin aracını kaplayan adamları bulurum.Boya parlaklığı benim için hiç önemli değil.Dha önce bu folyoyu 1 sene kullandım ve hiç problem yaşamadım.Önemli olan 1-2-3 yıl her ne zaman sonra çıkarırsam alttan yep yeni görünümüyle aracın kaportasının ortaya çıkması.Taş izlerinin verdiği sıkıntı sokak ortasındaki her an çizilme tehlikesi boya renginin solmaması da cabası.Kafama koydum kesin yapacağım.Gerekirse 3m folyo stılan yerden malzemem sipariş ettirip yaptıracağım.Çünkü adamlar araç kaplatacağım dediğinizde 10 liralık malzemeyi 70-80 liraya satıyorlar.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay Kubilay
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. puntor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    37 SF 777
    Edilen teşekkür: 88

katılıyorum....

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çok güzel düşünmüşsün, kaplama işinde başarılar ama ısı tabancası ve iyi bir rakleye ihtiyacın olacak.

el işçiliğine gelince;
    fiyat pahallı mı pahallı ama işlem yaparken ortalama 2000 watt gücünde ısı tabancası kullanılıyor onun tüketimi, kaplama için ortalama 1500 lira'dan 2 eleman çalıştıracak, ssk'sı, yemeği, yol gideri, dükkan kirası, vergisi, alınacak malzemeler, ıvırı zıvırı derken adamında kar etmesi gerekiyor. fiyatlandırma konusunda haklısınız ama insanların esnaflığını yargılarken bu kadar acımasız olmayalım

5. Bu mesajı için 2 kişi Ziyaretçi034'ye teşekkür etti:

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Hutne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel düşünmüşsün, kaplama işinde başarılar ama ısı tabancası ve iyi bir rakleye ihtiyacın olacak.

el işçiliğine gelince;
    fiyat pahallı mı pahallı ama işlem yaparken ortalama 2000 watt gücünde ısı tabancası kullanılıyor onun tüketimi, kaplama için ortalama 1500 lira'dan 2 eleman çalıştıracak, ssk'sı, yemeği, yol gideri, dükkan kirası, vergisi, alınacak malzemeler, ıvırı zıvırı derken adamında kar etmesi gerekiyor. fiyatlandırma konusunda haklısınız ama insanların esnaflığını yargılarken bu kadar acımasız olmayalım
    Hocam bizim evdeki elektrik süpürgesi de 2000 watt gücünde.Koskoca ptt minübüsünü 3 saat içinde kaplayıp gittiler diyorum.Sizce bu kadar iş için bu kadar para almaları doğru bir şey mi.Ticaretinde bir ahlakı olmalı.Hakkından fazlasını almak helal olur mu?Benim itirazım buna.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Her işin bi bedeli var bu araç kaplamadada böyle,dişçidede böyle,psikiyatrda'da böyle o mantıkla düşünürsek adam senle muhabbet ediyo sana önerilerde bulunuyor 1 saatlik seans başına 200-300 tl para alıyor.Yada dişçi dolgu yapıyor 1 saatlik iş belki 200-300 para alıyor
    Bi işe biçilmiş fiyat o işin ederidir.Madem vermem diyorsanız kendiniz yapıcaksınız yapabiliyorsanız eyv ama yapamıyorsanız paşa paşa yaptırıcaksınız nasıl dişiniz çürüdüğünde ya parmak kadar şey 300 neresi eder diye sorgulayamıyorsanız o işi siz yapamıyorsanız yaptırıp para veriyorsanız buda böyle.Yada sanayide bi triger değişiyor 2 saate adam 200 tl işçilik alıyor bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz
    Buyrun folyonun malzeme parası ortada alın folyo kendiniz kaplayın aracınızı

Söylediklerimi kimse yanlış anlamasın ne dişçiyim ne psikyatr nede araç folyo kaplamacısı.Sadece kendi mantığım bi işi kendin yapabiliyorsan o işin ederini sorgulayabilirsin.Ama yapamıyorsan paşa paşa bedelini ödersin
    Konu Ayberk0616 tarafından (31/01/2012 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir.

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

100 lira folyo desek,100 lira da folyodan kâr etseler,100 lirada işçilik alsalar eder 300 lira,bu paraya da çok kişi aracını kaplatır,adamlar işten başlarını alamazlardı,iş yapmak istemeyen esnaf çok para isterki rahat rahat otursun işyerinde...

10. Bu mesajı için 2 kişi USTA'ye teşekkür etti:

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

aynı dediğiniz gibi oracle marka kalın transparan folyo ile kendim kapladım kaputun yarısını. hatasız yaptım işlemi ama folyolu kısım mat görüntü aldı. Hani evo siyahı değilde daha ziyade rock siyah gibi oldu baharda boya koruma yaptıracagım kısmetse o zaman söküp daha kaliteli bi folyo ile yapmayı düşünüyorum. Sanırım siz arabayı komple kaplatmayı planlıyorsunuz. Aracınızı mutlaka boya koruma tarzı bir işlemden geçirin. Olabildiğincede ısı tabancası veya fön makinası kullanmamaya çalışın gereksiz çok ısı folyonun yüzeyini matlaştırıyor. Zaten kaput gibi kıvrımı çok olmayan bölgelerde hiç işinize yaramıyor.

12. 31/01/2012, 22:41

Fuat Yurtseven
    tmac_fuat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 102

Alıntı USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 lira folyo desek,100 lira da folyodan kâr etseler,100 lirada işçilik alsalar eder 300 lira,bu paraya da çok kişi aracını kaplatır,adamlar işten başlarını alamazlardı,iş yapmak istemeyen esnaf çok para isterki rahat rahat otursun işyerinde...
    Mustafa abi bravo gerçekten bende tam olarak böyle düşünüyorum. Söylediğiniz fiyatları geçtim 500 tl civarı bile olsa ben kesinlikle düşünürdüm fakat şu an piyasa fiyatlarıyla kolay kolay yaptırmam böyle bir işlem. Keşke böyle bir ticari görüşe sahip birisi çıksa da rahatlasak biz de

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her işin bi bedeli var bu araç kaplamadada böyle,dişçidede böyle,psikiyatrda'da böyle o mantıkla düşünürsek adam senle muhabbet ediyo sana önerilerde bulunuyor 1 saatlik seans başına 200-300 tl para alıyor.Yada dişçi dolgu yapıyor 1 saatlik iş belki 200-300 para alıyor
    Bi işe biçilmiş fiyat o işin ederidir.Madem vermem diyorsanız kendiniz yapıcaksınız yapabiliyorsanız eyv ama yapamıyorsanız paşa paşa yaptırıcaksınız nasıl dişiniz çürüdüğünde ya parmak kadar şey 300 neresi eder diye sorgulayamıyorsanız o işi siz yapamıyorsanız yaptırıp para veriyorsanız buda böyle.Yada sanayide bi triger değişiyor 2 saate adam 200 tl işçilik alıyor bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz
    Buyrun folyonun malzeme parası ortada alın folyo kendiniz kaplayın aracınızı

Söylediklerimi kimse yanlış anlamasın ne dişçiyim ne psikyatr nede araç folyo kaplamacısı.Sadece kendi mantığım bi işi kendin yapabiliyorsan o işin ederini sorgulayabilirsin.Ama yapamıyorsan paşa paşa bedelini ödersin
    Arkadaşım benim herhangibir meslek erbabı ya da esnaflarla bir alıp veremediğim yok.Hemen aklınıza gelen bütün meslekleri sıralamışsınız.Benim demek istediğimi bir alt mesajda mustafa usta belirtmiş zaten.

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı tmac_fuat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa abi bravo gerçekten bende tam olarak böyle düşünüyorum. Söylediğiniz fiyatları geçtim 500 tl civarı bile olsa ben kesinlikle düşünürdüm fakat şu an piyasa fiyatlarıyla kolay kolay yaptırmam böyle bir işlem. Keşke böyle bir ticari görüşe sahip birisi çıksa da rahatlasak biz de
    +1
    Bunları da yazdığımızda da esnaf düşmanı oluyoruz anlamıyorum gerçekten insanları.300 tl olsa inanın hiç bu işe hiç girmem.Para kolay kazanılmıyor kimse kusura bakmasın.

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1
    Bunları da yazdığımızda da esnaf düşmanı oluyoruz anlamıyorum gerçekten insanları.300 tl olsa inanın hiç bu işe hiç girmem.Para kolay kazanılmıyor kimse kusura bakmasın.
    Bende Esnafım,piyasadaki yeni yetme esnafları iyi bildiğimden ve kendimi aynı kategoride görmediğimden rahat rahat yazarım bunları...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Erduru
    RedLine effect1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 396

[QUOTE=ykaya1983;634094].Aynen şunlar yazılacak

Nasıl Kaplayacaksın.

Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)

Yunus herşey iyi güzel tamam da daha sorduğun soruya buradaki arkadaşlarımız cevap vermeden kendin onların yerine cevaplamışsın. Belki öyle cevaplar almayacaksın nereden biliyorsun? Biraz farklı düşünce ve eleştrilere açık ol önce bir arkadaşların fikir ve düşüncelerini öğren ona göre yorum yap bence, konuyu açış amacın zaten fikir almak değil mi. Bende kendi düşüncemi yazayım kendin yapabiliyorsan elin yakışıyorsa yap ama bir profesyonel uygulama gibi olurmu bilmem.. Çünkü folyo kaplanırken bildiğim kadarıyla yüzeyde hava boşluğu kalmaması gerekiyor yani taş göçüğü vs.. bunlar kalırsa zamanla kalkarmı bilemem.. Aracının boya korumasını düzenli yaptırırsan yada kendin yaparsan boyan solmaz ayrıca kolay gelsin şimdiden..

Ayberk GÖKSAN
    Ayberk0616 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 312

Arkadaşım benim herhangibir meslek erbabı ya da esnaflarla bir alıp veremediğim yok.Hemen aklınıza gelen bütün meslekleri sıralamışsınız.Benim demek istediğimi bir alt mesajda mustafa usta belirtmiş zaten.
    Ben zaten biriyle alıp veremediğinz vardır diye bişey demedim tabiki para kolay kazanılmıyor tabiki araçlar bedavaya alınmıyor bende çok sakınırdım eski aracımda boyayı aman parlasın aman cilalı olsun aman toz olmasın aman taş izi olmasın ama ne kadar sakınırsak sakınalım kendini bilmezler çıkıyor pasta cila yapıldı akşamına adamın biri sol arka çamurluğa sürtmüş kaçmış.5 ay geçti gene pasta cila yapıldı Sonax'ta ertesi günü sürücü kapısına sürttüler üstünden 3 ay geçti sürücü kapısını anahtarla boydan boya çizdiler o yüzden bu kadar detaylara takılmamak lazım aracınız kaskolu olsun yeter.Taş izi olursa rahatsız ediyorsa boyatırsınız biri çizerse boyatırsınız olur biter boya solmasını folyo engellemez aksine boya rahat hava alamadığı için zaten folyoyu söktüğünüzde aracınızın yüzeyi kötü olur pasta ile temizlenip wax ile koruma altına almanız gerekir.Bu sebeple bu kadar detaya takılmak iyi değil. siz önleminizi alın gerisi kısmet.

Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

[QUOTE=effect1903;634209]
    .Aynen şunlar yazılacak

Nasıl Kaplayacaksın.

Yunus herşey iyi güzel tamam da daha sorduğun soruya buradaki arkadaşlarımız cevap vermeden kendin onların yerine cevaplamışsın. Belki öyle cevaplar almayacaksın nereden biliyorsun? Biraz farklı düşünce ve eleştrilere açık ol önce bir arkadaşların fikir ve düşüncelerini öğren ona göre yorum yap bence, konuyu açış amacın zaten fikir almak değil mi. Bende kendi düşüncemi yazayım kendin yapabiliyorsan elin yakışıyorsa yap ama bir profesyonel uygulama gibi olurmu bilmem.. Çünkü folyo kaplanırken bildiğim kadarıyla yüzeyde hava boşluğu kalmaması gerekiyor yani taş göçüğü vs.. bunlar kalırsa zamanla kalkarmı bilemem.. Aracının boya korumasını düzenli yaptırırsan yada kendin yaparsan boyan solmaz ayrıca kolay gelsin şimdiden..
    ,,
    Hayır mehmet bey fikir almak için açtım bu konuyu aslında.Fikir almak gibi bir amacım olmasaydı açmazdım zaten.Fakat daha önce de kaputu kaplatırken konu açtığım için bliyorum.İnsanlar bazen siyaha direk beyaz deyince olmaz böyle birşey deyince yapasın kalmıyor o amaçla yazdım.Olmaz diye birşey yok yeter ki uğraşılsın.Zaten kendim yapmayacağım bilen birine yaptıracağım.Diğer bir konu folyo sökülürken asla boya kötü bir şekilde ortaya çıkmaz.Bu bilgi araç kaplama sitelerinde yazar ve kendim uyguladığım için de bliyorum.Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

bence folyo gereksiz. iyi bir boya koruma aracınıza güzel güzel binmenize yeter. hem de seyretmesi güzel zaten puntişi.Sütaşın tırlarına döner bence folyo ile. renk solması çatlama ucuz malzeme ve zaten folyo olayı bence yanlış.
    Gezgin Gp.

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence folyo gereksiz. iyi bir boya koruma aracınıza güzel güzel binmenize yeter. hem de seyretmesi güzel zaten puntişi.Sütaşın tırlarına döner bence folyo ile. renk solması çatlama ucuz malzeme ve zaten folyo olayı bence yanlış.
    Boya koruma malesef ne taş izlerine ne de çizilmelere engel oluyor.Aracı parlak göstermek için olabilir ama bizim buralarda parlak aracın akıbeti iyi olmuyor.Alacağım malzeme 3m ile eşdeğer düzeyde olan oracal markası.Gereksiz olsaydı insanlar 80-90000 liralık araçlarını folyo kaplamazlardı.Son yıllarda folyo kaplama işi giderek artıyor.
    Konu ykaya1983 tarafından (01/02/2012 Saat 01:01 ) değiştirilmiştir.

YUNUS KAYA
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı Ayberk0616 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben zaten biriyle alıp veremediğinz vardır diye bişey demedim tabiki para kolay kazanılmıyor tabiki araçlar bedavaya alınmıyor bende çok sakınırdım eski aracımda boyayı aman parlasın aman cilalı olsun aman toz olmasın aman taş izi olmasın ama ne kadar sakınırsak sakınalım kendini bilmezler çıkıyor pasta cila yapıldı akşamına adamın biri sol arka çamurluğa sürtmüş kaçmış.5 ay geçti gene pasta cila yapıldı Sonax'ta ertesi günü sürücü kapısına sürttüler üstünden 3 ay geçti sürücü kapısını anahtarla boydan boya çizdiler o yüzden bu kadar detaylara takılmamak lazım aracınız kaskolu olsun yeter.Taş izi olursa rahatsız ediyorsa boyatırsınız biri çizerse boyatırsınız olur biter boya solmasını folyo engellemez aksine boya rahat hava alamadığı için zaten folyoyu söktüğünüzde aracınızın yüzeyi kötü olur pasta ile temizlenip wax ile koruma altına almanız gerekir.Bu sebeple bu kadar detaya takılmak iyi değil. siz önleminizi alın gerisi kısmet.
    Doğru söylüyorsunuz da her boyatmada aracın fiyatı değer kaybediyor.En iyisi bu diye düşünüyorum.

e ko
    shellcininabisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 277

bence folyo gereksiz değildir aksine güzel de duruyor. gördüğümüz taksilerin % 99,9 u folyo kaplama.

bu arada USTA mız çok güzel anlatmış. Biz Türklerde 400 den 3 kere iş yaparım güzel yaparım müşterim artar mantığı yok malesef... AMAAAAANNN 1200 TL DİYEYİM NASOLSA BİR TANE YAPARIM MANTIĞI VAR malesef. ondan sonra da oturup ağlaşıyorlar işler kesat diye..

konuyla alakasız olabilir ama siyah bir yatak odası takımımız var beyaza boyatmak için sormadığım yer kalmadı... 900 tl ile 1500 tl arası fiyat verdiler. gittim koçtaşa 1 tane zımpara makinesi, boya, vernik ve fırçalarıyla 370 tlye mal ettim. 2 gün uğraştım ve sonuç : süper oldu..

ykaya1983 dostum eğer varsa el yatkınlığın kendin yap. hem emin ol kimse senin arabana senin kadar İLGİ GÖSTERMEZ, ÖZENLİ YAPMAZ..
    Hangi içki sarhoş eder hayat kadar?

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hocam bizim evdeki elektrik süpürgesi de 2000 watt gücünde.Koskoca ptt minübüsünü 3 saat içinde kaplayıp gittiler diyorum.Sizce bu kadar iş için bu kadar para almaları doğru bir şey mi.Ticaretinde bir ahlakı olmalı.Hakkından fazlasını almak helal olur mu?Benim itirazım buna.
    o zaman bütün ticaret ahlakından yoksun insanlar araç kaplama işine merak salmış

koskoca minibüsü 3 saatte kapladılar diyorsun 750 lira işçilik yazsın, benim atölyem olsa o 3 saatte 2 kişiye tabela yaptırmayı tercih eder, 1500 lira işçilikte yazabilirdim.

birde şöyle bir düz mantık var araba başına 750 lira desek günde 2 araba kaplar, çarp 30'la 22.500 tl, uuu güzel para diye sadece türklerin aklından geçiyordur herhalde. düşünmeyiz o atölyeye kaç tane araç gelir ayda kaplama için. de ki 10 tane, sen diyorsunki işçiliği az yazsın, çok gelen olsun. hadi yazdı 250 lira işçilik diyelim. 1 eleman daha aldı, günde 3 tane araç kapladılar. e gene 750 lira kazanacak. başka iş alamayacak öteki türlü yarım günde başka işler yaptırıp cirosunu arttırabilme seçeneğide var.

bu iş pırlanta işine benziyor, ederi o kadar olmayan bişeye çok para ödüyorsun. işimize gelir veya gelmez. bu böyle

sen işime gelmiyor, kendim kaplayacağım demişsin, sana başarılar. uygulamayı kapalı yerde yapmayı unutma, altında küçük bir toz zerreciği kalınca iz yapıp can sıkıyor

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

bi araç kaplama atelyesi falan mı açsam ne 500 600 tl ye yapayım bari de herkesin gönlü olsun )

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon