İki gün önce aracımı yıkadığımda ortaya çıkan manzara çok kötüydü.Malum asfalt yollarımızda araç kullanırken öndeki aracın taş bombardımanına maruz kaldığımız için aracta kaporta boya kalmıyor.Zaten rengide siyah olduğu için taş izlerinde direk alttan beyaz astar çıkıyor.Bir de yaz mevsiminde sıcakta güneş altında aracın rengi gün be gün soluyor.
ŞİMDİ BULDUĞUM ÇÖZÜME GELEYİM.Aslında herkes tarafından bilinen fakat masraflı olduğu için tercih edilmeyen bir yöntem.Ben bu masrafı nerdeyse 5 te 1 fiyatına indirdim.
Ama bu konuda bulduğum çözüme yazılacak mesajların birçoğunu şimdiden görür gibiyim.Ama ben bildiğimi yapacağım.Aynen şunlar yazılacak
Sıradan bir reklam folyosu solar
Bu folyoyla araç kaplanmaz
Kaliteli bir ürün olan cast folyo tercih etmelisin
3m nin ürünlerini tercih etmelisin.
Nasıl Kaplayacaksın.
Bu folyoyu sökemezsin altta yapışkan kalır(Bizzat kendim bu folyo ile daha önce kaplama yaptım ve yapışkan vs hiçbir problem yaşamadım)
Zaten türk milletinin yerleşmiş düşünce kalıplarını değiştirmek zordur.
Evet arkadaşlar yazıdan da anlaşıldığı gibi aracı reklam folyosu ile komple kaplamayı düşünüyorum.Şimdi esas önemli noktalardan bahsedeyim.Belki fikrime katılan olur.
Şimdi herhangi bir reklam folyocusuna veya araç kaplama yerine gidip aracı komple folyoyla kaplatacağım dediğinizde 800-1000-1200 tl gibi fiyatlar karşınıza çıkıyor.
Ama birçoğunun kullandığı malzemenin aynısını eğer küçük bir dükkan bulup metresini sorduğunuzda işin şaşırtıcı tarafı ortaya çıkyor.
Bugün bizim ilçede kaplama işini yapanların kullandığı malzemenin aynısını herhangi bir işime lazım okulda kullanacağım diyerek sordum.fiyatlar gerçekten şaşırtıcı:
10 metre uzunluğunda 1.25 metre genişliğinde folyonun fiyatı 100 tl(Bu benim aracıma hemen hemen yeter.)Üstelik bunu bana kendi karıyla söylüyor.
Aynı adama komple aracı kaplatacağım desem 800 ile 1000 arası fiyat söyleyecek.Aradaki farkı görüyormusunuz.İşte size esnaflık.Sabahtan öğleye kadar yapacağı bir iş için 700-800 tl arası el emeği istiyor düşünebiliyormusunuz.
Bizim burada ptt nin aracını saat akşam 4 gibi gelip 3 saat içinde komple kapladılar.
Şimdi benim yapacağım şey 100-150 tl arası bir malzeme alıp bunu cüzzi bir el emeği karşılığı birisine yaptırmak.Hiç bulamazsam ptt nin aracını kaplayan adamları bulurum.Boya parlaklığı benim için hiç önemli değil.Dha önce bu folyoyu 1 sene kullandım ve hiç problem yaşamadım.Önemli olan 1-2-3 yıl her ne zaman sonra çıkarırsam alttan yep yeni görünümüyle aracın kaportasının ortaya çıkması.Taş izlerinin verdiği sıkıntı sokak ortasındaki her an çizilme tehlikesi boya renginin solmaması da cabası.Kafama koydum kesin yapacağım.Gerekirse 3m folyo stılan yerden malzemem sipariş ettirip yaptıracağım.Çünkü adamlar araç kaplatacağım dediğinizde 10 liralık malzemeyi 70-80 liraya satıyorlar.
Yer imleri