34 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Artık taş izlerine,Çizilmelere,Boya solmalarına Son.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/03/2010
    Yaş
    42
    Mesajlar
    2.971
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

    Standart

    Alıntı Hutne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel düşünmüşsün, kaplama işinde başarılar ama ısı tabancası ve iyi bir rakleye ihtiyacın olacak.

    el işçiliğine gelince;
    fiyat pahallı mı pahallı ama işlem yaparken ortalama 2000 watt gücünde ısı tabancası kullanılıyor onun tüketimi, kaplama için ortalama 1500 lira'dan 2 eleman çalıştıracak, ssk'sı, yemeği, yol gideri, dükkan kirası, vergisi, alınacak malzemeler, ıvırı zıvırı derken adamında kar etmesi gerekiyor. fiyatlandırma konusunda haklısınız ama insanların esnaflığını yargılarken bu kadar acımasız olmayalım
    Hocam bizim evdeki elektrik süpürgesi de 2000 watt gücünde.Koskoca ptt minübüsünü 3 saat içinde kaplayıp gittiler diyorum.Sizce bu kadar iş için bu kadar para almaları doğru bir şey mi.Ticaretinde bir ahlakı olmalı.Hakkından fazlasını almak helal olur mu?Benim itirazım buna.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  3. #2
    Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam bizim evdeki elektrik süpürgesi de 2000 watt gücünde.Koskoca ptt minübüsünü 3 saat içinde kaplayıp gittiler diyorum.Sizce bu kadar iş için bu kadar para almaları doğru bir şey mi.Ticaretinde bir ahlakı olmalı.Hakkından fazlasını almak helal olur mu?Benim itirazım buna.
    o zaman bütün ticaret ahlakından yoksun insanlar araç kaplama işine merak salmış

    koskoca minibüsü 3 saatte kapladılar diyorsun 750 lira işçilik yazsın, benim atölyem olsa o 3 saatte 2 kişiye tabela yaptırmayı tercih eder, 1500 lira işçilikte yazabilirdim.

    birde şöyle bir düz mantık var araba başına 750 lira desek günde 2 araba kaplar, çarp 30'la 22.500 tl, uuu güzel para diye sadece türklerin aklından geçiyordur herhalde. düşünmeyiz o atölyeye kaç tane araç gelir ayda kaplama için. de ki 10 tane, sen diyorsunki işçiliği az yazsın, çok gelen olsun. hadi yazdı 250 lira işçilik diyelim. 1 eleman daha aldı, günde 3 tane araç kapladılar. e gene 750 lira kazanacak. başka iş alamayacak öteki türlü yarım günde başka işler yaptırıp cirosunu arttırabilme seçeneğide var.

    bu iş pırlanta işine benziyor, ederi o kadar olmayan bişeye çok para ödüyorsun. işimize gelir veya gelmez. bu böyle

    sen işime gelmiyor, kendim kaplayacağım demişsin, sana başarılar. uygulamayı kapalı yerde yapmayı unutma, altında küçük bir toz zerreciği kalınca iz yapıp can sıkıyor

Benzer Konular

  1. :( yok artık
    CeNaZe666 tarafından Üye Garajı forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 23
    Son Mesaj: 09/02/2012, 03:21
  2. çok mu yok artık
    Ziyaretci046 tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 40
    Son Mesaj: 02/01/2012, 14:18
  3. Yok artık !!!!!
    Misafir tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 28/03/2011, 22:24
  4. "0" Aracımda Boya ve boya kabarcıkları !!!!
    Fiat_Can tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 48
    Son Mesaj: 15/12/2010, 22:02
  5. Yuh artık...
    clax22 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 12/04/2010, 17:07

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com