kı bana gore boyle elestırı yapanlar arabadan anlamayan ınsanlardr!! gıder fıre motor alır ve o kadar para verdım bu araba yurumuyor der!!! 1.3 multıjet alır motoru odul almıstır sesı cıkmaz ama arbada ufak ses gelsın yerı gogu ınletır!!! vw olsaydı opel olsaydı denır!!! opel astra eskı hb ıcın konusuyorum neresı ıyı bu arabanın???bravo ıle kıyaslanmaz kı brawo acık ara onde gıder!!! golf mu??? verın o zaman 65 bın tl golf e!!!sonra bravo ıle golf u kıyaslayın...FIAT benım babamın oglu degıl ve suanda fıat marka aracımda yok ama ısrarla bravo bakıyorum...neden cunku ben paramın kıymetını bılmıyorum...cunku vw sapkınlıgı yok bende...emınım vw evo yada bravo yu cıkarsa ıdı o vw cıler 5 sene sıra beklerdı...
Bu vw konusu açtığım için öncelikle herkesden özür dilerimAma vw örnek vermemdeki olayda şöyle gelişti " Fiatın kendini geliştirmesi " cümlesinden anladığımız kadarıyla konuşalım yani fiatın en üstün arabası bravodur kuşkusuz vw den örnek verdim eş değer golf tür vw markasında ise golf dahada altlarda kalır fiat ile vw markasındaki farkta bu vw ortaya bi passat koyar fiatise bravo ! Şimdi dediğim anlaşıldımı peki
Fiat kötü bir marka demiyoruz fakat lüks bir arabası ve jipi eksik gibime geldi italyan dediğin tasarımıyla ön plana çıkmalı ( bravo tasarımı süper fakat classman atlamalı ) hiç yoktan bir linea oluşturdu gel gelelim filo arabası üretti resmen motor konusundada süper ama size soruyorum italyanların bi 720d yada e 220 gibi veya passat bir arabası varmı ? anca maserati gibi uçuk rakamlardaki imkansız olanlar var fiatın şuanda bulunan araçları mükemmel fakat geliştirme konusuna gelince yeni arabalar üretmesi gerekiyor bence.. bu tamamen benim fikrim
![]()
berk bey paranız varsa daha üst bir araç alfa lara yöeneliceksiniz-eğer 1milyon dolarınız varsa ferrari
fiatın diğer markalardan en büyük farkı araçları fiat markası altında değil farklı markalar altında toplaması.vw da fiyat aralığı 30bin-120bin aralığı bizde 25bin-60bin ama eğer fazla paran varsa .....dan ...... milyon tl ye
Para olunca herşey kolay tabiki efendimama burda benim param olupta gidip alamamam değil konu konu Fiat markasının gelişmesi işte sizde diyorsunuz 25-60 bin tl arası biraz daha geliştirip 25-80 bin tl yapabilirdi benim kanaatim böyle ama yapsada türkiyeye gelirmi bilemem abarth olayı ortada
![]()
kıvanc bey bu dedıklerınızde haklısınız...luks arabası yok evet...ama bravo bıle cok satamadı ıste ulkemızdekı FIAT ıcın onyargılar yuzunden...passat gıbı bı araba yapması zor zaten...FIAT markasının ulkemızde oyle bır ıddaası yok bana gore maalesef...ornegın hyundaı ıx35 de yapıyor...bunlarda haklısınız...ama sızın ıcın konusmuyorum sırf FIAT dıye kotu araba sırf vw markası var dıe ıyı dıyenlere benım lafım
berk bey anlamadiğiniz konu 80bin tl aralığındaki arabaları alfa romeo adıyla satuyor.istese alfa romeo adını kaldırır fiat adı altında üretime devam eder.
Şuan Fiat teknolojisini dünyaya satıyor arkadaşlar övdüğünüz opel fiatın teknolojisini kullanıyor,peguot,citroen fiatın teknolojisini kullanıyor.Segment olarak zaten orta ve alt gelir seviyesine araç üretir.Unutulmamalıdırki Alfa romeo,Lancia,Ferrari,maserati,ve son olarak Jeep ve cryslerde Fiat'ındır. Yakında Doblonun armalarını değiştirilmiş opel combo yapılmış olduğunu görürseniz şaşırmayın.Fiat teknoloji fakiri olduğu için diğer markalar kendi logolarını takarak bu araçları piyasaya sürüyor.
Arkadaşlar bu şuna benziyor. Hani bir ara bizim forumda da videosunu yayınlamışlardı 125 tsi seat leon ile 120 lik tjet bravonun roll kapışmasını. Hatta leon 5hp fazla ve egsoz olmasına rağmen bravo hepsinde de kafasına vurmuştu?
Seat kullananlar bir türlü inanmak istememişlerdi de ne bahaneler bulmuşlardı haniHatta gitse bile bu araba durmaz demişlerdi en sonunda..
Yani arkadaşlar özetlemek gerekirse ne yaparsanız yapın seatlar golfler opeller bravodan iyidir..
Ayrıca birşeyi merak ettim Birisi bravonun golfden teknoloji olarak eksik olduğunu söylemiş ne eksiği var teknoloji ve özellik olarak aydınlatırsanız sevinirim..
BY Turbo SPORT 150 HP
walla biraz vw, ozellikle polo konularını okuyun emin olun biz hiç sorun ve problem yasamıyoruz puntocular olarak![]()
Bravo HGTurbo
Kaan
Bu tartışma daha uzar gider. O beğenmediğiniz Fiat ın ürettiği "kusursuz" MultiJet motor, bu gün Fiat grubu dışında, Chevrolet, Opel, Tata, Ford Ka, Suzuki, Saab ve Cadillac ta kullanılıyor. Elektronik olarak gerçekten ileri teknolojiyle donatılmış Fiat araçlarımız tenekeden otomobil üreten Kore'lilerden, plastik kokan alaman araçlarından kat kat iyidir.
fiat: Fabbrica Italiana Automobili Torino" kelimelerinin baş harflerinden almıştır. Bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari gibi markaları barındırmaktadır.Fiat ile Chrysler’in global entegrasyon sürecine paralel olarak Türk otomotiv sanayinin öncü kuruluşu Tofaş’ın bünyesine Jeep markası da ekleniyor.
Fakat yinede insanların ön yargıları olabilir saygı duymak lazım, aldıkları eski araçlarda çok fazla sorun yaşamış olabilirler veya hiç binmeselerde markaya karşı soğuk olabilirler, bunlar tamamen kişisel şeyler.Mesela ben otomobil dünyası hakkında hiç bir bilgi sahibi değildim, ilk arabamız olacaktı eşimde bende acemiyiz dizel otomatik b sınıfı bir araç alalım diye yola çıktık ve ilk baktığım wolksvagen polo oldu,6ay sonrasına gün vermeselerdi 15000TL fazla verip alacaktım, evoyla tesadüfen tanıştım ve aldım çokta memnunuz inşallah nazar değmez
Konu srkaradag tarafından (03/01/2012 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.
Bu konu aslında Arçelik ve Beko' nun durumundan farksız. Arçelik Ç ve İ harflerinden dolayı avrupada uzak doğu malı görülünce aynı malı aynı pazara BEKO olarak verdi ve işler bir anda değişmişti. Dediğiniz gibi Bravo vw amblemi ile piyasaya girseydi millet aylarca sıra beklerdi, yada alfa lar fiat amblemi ile piyasaya girseydi kimse dönüp bakmazdı
Geçen günü bir komşumda (eski kasa) corsa 1.7 nin benim aracımdan daha iyi olduğunu savunmasınmı ? Ben kağıt kalemi alıp bir bir yazıp karşılaştırmaya başlayınca neredeyse 10 dakika boyunca ağzını açıp beni dinledi.![]()
bayıye gırdım.... en sagda albea,yanında safelıne doblo yanında mecburı panda, yanında doblo ve bayııı olaraktan 4 aydır satamadıkları bravo..
fıat kendını gelıstırememıstır... hala ust segment sedan yok...gelısım varsada bu sadece tıcarıdedır...stılo bravo olmus tek fark bu... motor olarak coooook onde olan fıat maalesef gorsellık olarak bı kıa kadar olamadı....onlar gıbı cag atlayamadı..
ww group aatıfta bulunmus bazı arkadaslar....fıatın bunyesınden bahsetmısler... skoda seat ww ------- fıat,alfa,maseratı ferrarı... maseratı ve ferrarıyı zaten alamıyoruzelde var fıat alfa... karsında seat skoda ww .... gulıatta mıto 159 bravo,lınea,doblo---- superb,octavıa,yetı,leon,altea,exeo,golf,jetta,pas sat,amarok,transporter,carawelle,pheaton,touareg,c addy schrıcco,belkıde unuttuklarım vardır ıkı taraftan... ya bırakın artık ww group a kafa tutmayı...fıatın 500 fırın ekmek yemesı lazım yetısmek ıcın ...alt modellerı yazmadım ıkı taraftan da bılerek.bende bır bravo hastasıyım kabul...159 a bayılıyorum kabul... ama hıcbırı bır scrhocco,bır superb tdı,bır leon fr olamaz....o yuzden ww a camur atarak fıatcı olunmaz...
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
Fiat Grup, gerek teknoloji gerekse tasarım olarak kendini kanıtlamış bir marka.Bünyesinde çok fazla marka bulunduran dünya otomotiv sektörünün en büyüklerinden -belki de şuanda en büyüğü-
Olaya sadece Punto olarak bakmamak lazım.Kaldıki bu araç da zaten Avrupanın b segmentinde en çok tutulanlarından.Piyasa 1994 yılında çıkmasına rağmen bizler ancak 2004 yılında tanışabildik90 lara göre cabrio versiyonu, 6 ileri, yukarda konumlandırılmış stop grubu gibi birçok yeniliği bünyesinde barındıran bir araç.
Fiat kendi bünyesinde olsun ya da olmasın tasarımcıları tarafından dünyaya -başka markalar altında- birçok araç tasarlamış bir firma.Bunun yanında common-rail, direkt enjeksiyon gibi bir çok teknolojinin de öncüsüdür Fiat.
Yakın geçmişte global krizin de etkisiyle -birçok dünya devi gibi-sıkıntıya girmiş olsalarda mk3 Punto ile (Grande Punto) krizden kurtulmuştur.İlk üretimlerde servislerde giderilebilen bazı sıkıntılar olsa bile zaman içinde gelişme göstererek şuanki sınıf standartlarına göre sorunsuz bir araç olmuştur.Zaten diğer firmalara bakarak onlarında aynı sıkıntıları yaşadığını görebiliriz.
Uluslararası arıza istatistiklerine göre (Forumumuzda da mevcuttu sanırım) Fiat , VW, PSA, Opel, Ford, Citroen gibi bir çok markayı geride bırakmıştır.
Objektif olarak düşünebilirsek şuan üretilen bir Punto çok rahat bir şekilde Polo, Clio, Corsa, 207, İbiza, Fabia, Fiesta ile rahatlıkla karşılaştırılabilir.Belirli noktalarda üstünlüğü belirli noktalarda da zayıflığı olabilir tüm bu modellerin.Sonuçta tüm bu firmalar her açıdan birbirlerine çok yakın araçlar tasarlayıp üretmekteler.Tabi Audi, Mercedes, BMW, Alfa Romeo gibi sınıfının premiumlarını üreten bu markaları ayrı tutmalıyız.
Bizler araç tercihi yaparken fiyat, tasarım ve marka imajı üstünde duruyoruz.Özellikle marka imajı algılarımızı fazlaca etkilemekte.Çevresel faktörleri bir kenara bırakıp objektif bakabilirsek daha sağlıklı tercihler yapabiliriz.
Kısaca Fiat diğer markalar gibi kendini geliştirmeyi başarmış bir dünya devidir biz kabul edelim ya da etmeyelim...
arkadaşlar bir çok marka arabayı kullandım hepside dört dörtlük değil grande punto ve evo sınıfında çoğu markadan başarılı bunu profosyonel anlamda gördüm ve kullandım gerçek bu yani bizim araçlarımız diğerlerinden aşağı değil rahat olun tabii bu tercih ve zevk meselesi beğenmeyen kullanmaz
aynen sana katılıyorum bravo yada gp nin logosu fiat değilde ww olsaydı aynen kapış olurdu insanlar birazada logoya para veriyor yoksa iyi olduğundan değil
Jetta ve Passat zaten bana göre aynı araçlar. Ayrıca Fiat S.p.A. yani Fiat Grup bünyesinde:
Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional, Abarth, Jeep, Chrysler, Dodge, Ram, Ferrari, Maserati
Markaları mevcut.
Fiat'ın uluslararası sayfasında
Panda, Sedici, mont, Yeni Doblo, Punto Evo, Grande Punto, Bravo, 500, Fiorino, Idea, Linea, Palio, Yeni Chroma, Multipla, Albea, 600, Siena, Ulysse, Stilo
modelleri dünya üzerinde satışta. Üst sınıf sedan olarak Chroma zaten mevcut. Türkiye'deki pazarlama stratejileri olarak satışta değil o ayrı.
WV Grup'ta Transporter, Caravelle, Caddy, Amarok zaten ticari araçlar.
Alman ve İtalyan tartışmasının yeri burası değil. Bu tartışmanın yeri kahvehaneler. WV'de zaten Italdesign yani Guigiaro ile çalışmaya başladığından beri tasarım olarak güzelleşti. Hepimiz biliyoruz ki en iyi tasarım İtalyanlarda. Parası olan Scirocco alır kullanır. Az parası olanda, sınıfının en iyisi olan dizel MultiJet motorlu bir Fiat alır, neredeyse bakkalda bile satılacak kadar ucuz yedek parça ile "İŞLETİM MALİYETİ" Türkiye'de en ucuz otomobile keyifle biner.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri