Sayfa 3/8 İlkİlk 1234567 ... SonSon
142 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Fiat kendini geliştirmeyi başardı mı?

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

kı bana gore boyle elestırı yapanlar arabadan anlamayan ınsanlardr!! gıder fıre motor alır ve o kadar para verdım bu araba yurumuyor der!!! 1.3 multıjet alır motoru odul almıstır sesı cıkmaz ama arbada ufak ses gelsın yerı gogu ınletır!!! vw olsaydı opel olsaydı denır!!! opel astra eskı hb ıcın konusuyorum neresı ıyı bu arabanın???bravo ıle kıyaslanmaz kı brawo acık ara onde gıder!!! golf mu??? verın o zaman 65 bın tl golf e!!!sonra bravo ıle golf u kıyaslayın...FIAT benım babamın oglu degıl ve suanda fıat marka aracımda yok ama ısrarla bravo bakıyorum...neden cunku ben paramın kıymetını bılmıyorum...cunku vw sapkınlıgı yok bende...emınım vw evo yada bravo yu cıkarsa ıdı o vw cıler 5 sene sıra beklerdı...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

Alıntı engincantan33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben cevep vereyım 70 bın tl ye satılırdı!!!!

kı ıster forumdan uzaklastırılayım ne olursa olsun mılletımızde manyakca vw sapkınlıgı oldukca daha coook araba ıtelerler..farkındayım argo konusuyorum ama gercekten anlamak boyle ınsanları guc!!! allah askına o berbat polo nun ıc tasarımı falan hıcbır ozellık yok ama 40 kusurlerde...ıkıncı el polo alıyorsunz 36 bın tlye dızel olanı ve araba bombos!!! ve bana gore ıc mekan kalıtesı cok ıyı degıl...ama mılletım ıste AVRUPA araba al der hep!! sankı FIAT TAYLAND malı!! allah akıl fıkır versın ne dıyım!
    Bu vw konusu açtığım için öncelikle herkesden özür dilerim Ama vw örnek vermemdeki olayda şöyle gelişti " Fiatın kendini geliştirmesi " cümlesinden anladığımız kadarıyla konuşalım yani fiatın en üstün arabası bravodur kuşkusuz vw den örnek verdim eş değer golf tür vw markasında ise golf dahada altlarda kalır fiat ile vw markasındaki farkta bu vw ortaya bi passat koyar fiatise bravo ! Şimdi dediğim anlaşıldımı peki Fiat kötü bir marka demiyoruz fakat lüks bir arabası ve jipi eksik gibime geldi italyan dediğin tasarımıyla ön plana çıkmalı ( bravo tasarımı süper fakat classman atlamalı ) hiç yoktan bir linea oluşturdu gel gelelim filo arabası üretti resmen motor konusundada süper ama size soruyorum italyanların bi 720d yada e 220 gibi veya passat bir arabası varmı ? anca maserati gibi uçuk rakamlardaki imkansız olanlar var fiatın şuanda bulunan araçları mükemmel fakat geliştirme konusuna gelince yeni arabalar üretmesi gerekiyor bence.. bu tamamen benim fikrim

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı motor delisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu vw konusu açtığım için öncelikle herkesden özür dilerim Ama vw örnek vermemdeki olayda şöyle gelişti " Fiatın kendini geliştirmesi " cümlesinden anladığımız kadarıyla konuşalım yani fiatın en üstün arabası bravodur kuşkusuz vw den örnek verdim eş değer golf tür vw markasında ise golf dahada altlarda kalır fiat ile vw markasındaki farkta bu vw ortaya bi passat koyar fiatise bravo ! Şimdi dediğim anlaşıldımı peki Fiat kötü bir marka demiyoruz fakat lüks bir arabası ve jipi eksik gibime geldi italyan dediğin tasarımıyla ön plana çıkmalı ( bravo tasarımı süper fakat classman atlamalı ) hiç yoktan bir linea oluşturdu gel gelelim filo arabası üretti resmen motor konusundada süper ama size soruyorum italyanların bi 720d yada e 220 gibi veya passat bir arabası varmı ? anca maserati gibi uçuk rakamlardaki imkansız olanlar var fiatın şuanda bulunan araçları mükemmel fakat geliştirme konusuna gelince yeni arabalar üretmesi gerekiyor bence.. bu tamamen benim fikrim
    berk bey paranız varsa daha üst bir araç alfa lara yöeneliceksiniz-eğer 1milyon dolarınız varsa ferrari
    fiatın diğer markalardan en büyük farkı araçları fiat markası altında değil farklı markalar altında toplaması.vw da fiyat aralığı 30bin-120bin aralığı bizde 25bin-60bin ama eğer fazla paran varsa .....dan ...... milyon tl ye

erk ııııı
    motor delisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 152

Alıntı since1453 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    berk bey paranız varsa daha üst bir araç alfa lara yöeneliceksiniz-eğer 1milyon dolarınız varsa ferrari
    fiatın diğer markalardan en büyük farkı araçları fiat markası altında değil farklı markalar altında toplaması.vw da fiyat aralığı 30bin-120bin aralığı bizde 25bin-60bin ama eğer fazla paran varsa .....dan ...... milyon tl ye
    Para olunca herşey kolay tabiki efendim ama burda benim param olupta gidip alamamam değil konu konu Fiat markasının gelişmesi işte sizde diyorsunuz 25-60 bin tl arası biraz daha geliştirip 25-80 bin tl yapabilirdi benim kanaatim böyle ama yapsada türkiyeye gelirmi bilemem abarth olayı ortada

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

kıvanc bey bu dedıklerınızde haklısınız...luks arabası yok evet...ama bravo bıle cok satamadı ıste ulkemızdekı FIAT ıcın onyargılar yuzunden...passat gıbı bı araba yapması zor zaten...FIAT markasının ulkemızde oyle bır ıddaası yok bana gore maalesef...ornegın hyundaı ıx35 de yapıyor...bunlarda haklısınız...ama sızın ıcın konusmuyorum sırf FIAT dıye kotu araba sırf vw markası var dıe ıyı dıyenlere benım lafım

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

berk bey anlamadiğiniz konu 80bin tl aralığındaki arabaları alfa romeo adıyla satuyor.istese alfa romeo adını kaldırır fiat adı altında üretime devam eder.

Ziyaretçi051
    Ziyaretçi Ziyaretçi051 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şuan Fiat teknolojisini dünyaya satıyor arkadaşlar övdüğünüz opel fiatın teknolojisini kullanıyor,peguot,citroen fiatın teknolojisini kullanıyor.Segment olarak zaten orta ve alt gelir seviyesine araç üretir.Unutulmamalıdırki Alfa romeo,Lancia,Ferrari,maserati,ve son olarak Jeep ve cryslerde Fiat'ındır. Yakında Doblonun armalarını değiştirilmiş opel combo yapılmış olduğunu görürseniz şaşırmayın.Fiat teknoloji fakiri olduğu için diğer markalar kendi logolarını takarak bu araçları piyasaya sürüyor.

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Arkadaşlar bu şuna benziyor. Hani bir ara bizim forumda da videosunu yayınlamışlardı 125 tsi seat leon ile 120 lik tjet bravonun roll kapışmasını. Hatta leon 5hp fazla ve egsoz olmasına rağmen bravo hepsinde de kafasına vurmuştu?
    Seat kullananlar bir türlü inanmak istememişlerdi de ne bahaneler bulmuşlardı hani Hatta gitse bile bu araba durmaz demişlerdi en sonunda..
    Yani arkadaşlar özetlemek gerekirse ne yaparsanız yapın seatlar golfler opeller bravodan iyidir..
    Ayrıca birşeyi merak ettim Birisi bravonun golfden teknoloji olarak eksik olduğunu söylemiş ne eksiği var teknoloji ve özellik olarak aydınlatırsanız sevinirim..
    BY Turbo SPORT 150 HP

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

walla biraz vw, ozellikle polo konularını okuyun emin olun biz hiç sorun ve problem yasamıyoruz puntocular olarak
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Ziyaretci035
    Ziyaretçi Ziyaretci035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu tartışma daha uzar gider. O beğenmediğiniz Fiat ın ürettiği "kusursuz" MultiJet motor, bu gün Fiat grubu dışında, Chevrolet, Opel, Tata, Ford Ka, Suzuki, Saab ve Cadillac ta kullanılıyor. Elektronik olarak gerçekten ileri teknolojiyle donatılmış Fiat araçlarımız tenekeden otomobil üreten Kore'lilerden, plastik kokan alaman araçlarından kat kat iyidir.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

Fiat çatısı altında Ferrarimi ?
    fiat: Fabbrica Italiana Automobili Torino" kelimelerinin baş harflerinden almıştır. Bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari gibi markaları barındırmaktadır.Fiat ile Chrysler’in global entegrasyon sürecine paralel olarak Türk otomotiv sanayinin öncü kuruluşu Tofaş’ın bünyesine Jeep markası da ekleniyor.
    Fakat yinede insanların ön yargıları olabilir saygı duymak lazım, aldıkları eski araçlarda çok fazla sorun yaşamış olabilirler veya hiç binmeselerde markaya karşı soğuk olabilirler, bunlar tamamen kişisel şeyler.Mesela ben otomobil dünyası hakkında hiç bir bilgi sahibi değildim, ilk arabamız olacaktı eşimde bende acemiyiz dizel otomatik b sınıfı bir araç alalım diye yola çıktık ve ilk baktığım wolksvagen polo oldu,6ay sonrasına gün vermeselerdi 15000TL fazla verip alacaktım, evoyla tesadüfen tanıştım ve aldım çokta memnunuz inşallah nazar değmez
    Konu srkaradag tarafından (03/01/2012 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı engincantan33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kıvanc bey bu dedıklerınızde haklısınız...luks arabası yok evet...ama bravo bıle cok satamadı ıste ulkemızdekı FIAT ıcın onyargılar yuzunden...passat gıbı bı araba yapması zor zaten...FIAT markasının ulkemızde oyle bır ıddaası yok bana gore maalesef...ornegın hyundaı ıx35 de yapıyor...bunlarda haklısınız...ama sızın ıcın konusmuyorum sırf FIAT dıye kotu araba sırf vw markası var dıe ıyı dıyenlere benım lafım
    Bu konu aslında Arçelik ve Beko' nun durumundan farksız. Arçelik Ç ve İ harflerinden dolayı avrupada uzak doğu malı görülünce aynı malı aynı pazara BEKO olarak verdi ve işler bir anda değişmişti. Dediğiniz gibi Bravo vw amblemi ile piyasaya girseydi millet aylarca sıra beklerdi, yada alfa lar fiat amblemi ile piyasaya girseydi kimse dönüp bakmazdı

Geçen günü bir komşumda (eski kasa) corsa 1.7 nin benim aracımdan daha iyi olduğunu savunmasınmı ? Ben kağıt kalemi alıp bir bir yazıp karşılaştırmaya başlayınca neredeyse 10 dakika boyunca ağzını açıp beni dinledi.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

bayıye gırdım.... en sagda albea,yanında safelıne doblo yanında mecburı panda, yanında doblo ve bayııı olaraktan 4 aydır satamadıkları bravo..
    fıat kendını gelıstırememıstır... hala ust segment sedan yok...gelısım varsada bu sadece tıcarıdedır...stılo bravo olmus tek fark bu... motor olarak coooook onde olan fıat maalesef gorsellık olarak bı kıa kadar olamadı....onlar gıbı cag atlayamadı..
    ww group aatıfta bulunmus bazı arkadaslar....fıatın bunyesınden bahsetmısler... skoda seat ww ------- fıat,alfa,maseratı ferrarı... maseratı ve ferrarıyı zaten alamıyoruz elde var fıat alfa... karsında seat skoda ww .... gulıatta mıto 159 bravo,lınea,doblo---- superb,octavıa,yetı,leon,altea,exeo,golf,jetta,pas sat,amarok,transporter,carawelle,pheaton,touareg,c addy schrıcco,belkıde unuttuklarım vardır ıkı taraftan... ya bırakın artık ww group a kafa tutmayı...fıatın 500 fırın ekmek yemesı lazım yetısmek ıcın ...alt modellerı yazmadım ıkı taraftan da bılerek.bende bır bravo hastasıyım kabul...159 a bayılıyorum kabul... ama hıcbırı bır scrhocco,bır superb tdı,bır leon fr olamaz....o yuzden ww a camur atarak fıatcı olunmaz...
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Fiat Grup, gerek teknoloji gerekse tasarım olarak kendini kanıtlamış bir marka.Bünyesinde çok fazla marka bulunduran dünya otomotiv sektörünün en büyüklerinden -belki de şuanda en büyüğü-

Olaya sadece Punto olarak bakmamak lazım.Kaldıki bu araç da zaten Avrupanın b segmentinde en çok tutulanlarından.Piyasa 1994 yılında çıkmasına rağmen bizler ancak 2004 yılında tanışabildik 90 lara göre cabrio versiyonu, 6 ileri, yukarda konumlandırılmış stop grubu gibi birçok yeniliği bünyesinde barındıran bir araç.

Fiat kendi bünyesinde olsun ya da olmasın tasarımcıları tarafından dünyaya -başka markalar altında- birçok araç tasarlamış bir firma.Bunun yanında common-rail, direkt enjeksiyon gibi bir çok teknolojinin de öncüsüdür Fiat.

Yakın geçmişte global krizin de etkisiyle -birçok dünya devi gibi-sıkıntıya girmiş olsalarda mk3 Punto ile (Grande Punto) krizden kurtulmuştur.İlk üretimlerde servislerde giderilebilen bazı sıkıntılar olsa bile zaman içinde gelişme göstererek şuanki sınıf standartlarına göre sorunsuz bir araç olmuştur.Zaten diğer firmalara bakarak onlarında aynı sıkıntıları yaşadığını görebiliriz.

Uluslararası arıza istatistiklerine göre (Forumumuzda da mevcuttu sanırım) Fiat , VW, PSA, Opel, Ford, Citroen gibi bir çok markayı geride bırakmıştır.

Objektif olarak düşünebilirsek şuan üretilen bir Punto çok rahat bir şekilde Polo, Clio, Corsa, 207, İbiza, Fabia, Fiesta ile rahatlıkla karşılaştırılabilir.Belirli noktalarda üstünlüğü belirli noktalarda da zayıflığı olabilir tüm bu modellerin.Sonuçta tüm bu firmalar her açıdan birbirlerine çok yakın araçlar tasarlayıp üretmekteler.Tabi Audi, Mercedes, BMW, Alfa Romeo gibi sınıfının premiumlarını üreten bu markaları ayrı tutmalıyız.

Bizler araç tercihi yaparken fiyat, tasarım ve marka imajı üstünde duruyoruz.Özellikle marka imajı algılarımızı fazlaca etkilemekte.Çevresel faktörleri bir kenara bırakıp objektif bakabilirsek daha sağlıklı tercihler yapabiliriz.

Kısaca Fiat diğer markalar gibi kendini geliştirmeyi başarmış bir dünya devidir biz kabul edelim ya da etmeyelim...

17. Bu mesajı için 3 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

erman arabacıoğlu
    ermana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bayıye gırdım.... en sagda albea,yanında safelıne doblo yanında mecburı panda, yanında doblo ve bayııı olaraktan 4 aydır satamadıkları bravo..
    fıat kendını gelıstırememıstır... hala ust segment sedan yok...gelısım varsada bu sadece tıcarıdedır...stılo bravo olmus tek fark bu... motor olarak coooook onde olan fıat maalesef gorsellık olarak bı kıa kadar olamadı....onlar gıbı cag atlayamadı..
    ww group aatıfta bulunmus bazı arkadaslar....fıatın bunyesınden bahsetmısler... skoda seat ww ------- fıat,alfa,maseratı ferrarı... maseratı ve ferrarıyı zaten alamıyoruz elde var fıat alfa... karsında seat skoda ww .... gulıatta mıto 159 bravo,lınea,doblo---- superb,octavıa,yetı,leon,altea,exeo,golf,jetta,pas sat,amarok,transporter,carawelle,pheaton,touareg,c addy schrıcco,belkıde unuttuklarım vardır ıkı taraftan... ya bırakın artık ww group a kafa tutmayı...fıatın 500 fırın ekmek yemesı lazım yetısmek ıcın ...alt modellerı yazmadım ıkı taraftan da bılerek.bende bır bravo hastasıyım kabul...159 a bayılıyorum kabul... ama hıcbırı bır scrhocco,bır superb tdı,bır leon fr olamaz....o yuzden ww a camur atarak fıatcı olunmaz...
    audi de ww grubuna aittir.

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

Alıntı ermana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    audi de ww grubuna aittir.
    o zaman daha ne dıye saldırılır ww a ww culara....
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

taner kırat
    farcry5789 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 8

arkadaşlar bir çok marka arabayı kullandım hepside dört dörtlük değil grande punto ve evo sınıfında çoğu markadan başarılı bunu profosyonel anlamda gördüm ve kullandım gerçek bu yani bizim araçlarımız diğerlerinden aşağı değil rahat olun tabii bu tercih ve zevk meselesi beğenmeyen kullanmaz

taner kırat
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

aynen sana katılıyorum bravo yada gp nin logosu fiat değilde ww olsaydı aynen kapış olurdu insanlar birazada logoya para veriyor yoksa iyi olduğundan değil

taner kırat
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili arkadaslar. Fiat bildiginiz gibi tek marka arac uretmiyor. Fiat catisi altinda Alfa Romeo ve Ferrari'de var bildiginiz gibi. Fiat orta sinifa hitap ediyor. Alfa ise ust orta ve luks segment. Ferrari zaten supercars sinia.

E opelin'de yaridan fazlasinin Fiat oldugunu dusunursek. Fiat'in C segmentinden sonra gecisi Alfa'da. Bence bu politika cokta yanlis degil bu acidan bakilirsa.

Sent my GT-I9100
    evet sana katılıyorum aynen öyle..

Ziyaretci035
    Ziyaretçi Ziyaretci035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Jetta ve Passat zaten bana göre aynı araçlar. Ayrıca Fiat S.p.A. yani Fiat Grup bünyesinde:

Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Fiat Professional, Abarth, Jeep, Chrysler, Dodge, Ram, Ferrari, Maserati

Markaları mevcut.

Fiat'ın uluslararası sayfasında

Panda, Sedici, mont, Yeni Doblo, Punto Evo, Grande Punto, Bravo, 500, Fiorino, Idea, Linea, Palio, Yeni Chroma, Multipla, Albea, 600, Siena, Ulysse, Stilo

modelleri dünya üzerinde satışta. Üst sınıf sedan olarak Chroma zaten mevcut. Türkiye'deki pazarlama stratejileri olarak satışta değil o ayrı.

WV Grup'ta Transporter, Caravelle, Caddy, Amarok zaten ticari araçlar.

Alman ve İtalyan tartışmasının yeri burası değil. Bu tartışmanın yeri kahvehaneler. WV'de zaten Italdesign yani Guigiaro ile çalışmaya başladığından beri tasarım olarak güzelleşti. Hepimiz biliyoruz ki en iyi tasarım İtalyanlarda. Parası olan Scirocco alır kullanır. Az parası olanda, sınıfının en iyisi olan dizel MultiJet motorlu bir Fiat alır, neredeyse bakkalda bile satılacak kadar ucuz yedek parça ile "İŞLETİM MALİYETİ" Türkiye'de en ucuz otomobile keyifle biner.

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 3/8 İlkİlk 1234567 ... SonSon