aveoyla 5.5 ortalamayla dolasiyorum,fazla trafige girmedim.95 multijetin asıl keyfi uzun yolda oluyor,aslan gibi arabalar az yakmak için sağ şeritte 90 a talim ederken multijet yolun hakkını veriyor .tdi nin ekonomisi 7 ileri dsg şanzımandanda kaynaklanıyor.dsg manuelden daha az yakiyor.
Arkadaşlar acaba aracımızın kalkışı ASR yüzünden mi yavaş yoksa genel olarak dizeller mi böyle? Şahsen ben turbonun gücünü en çok 3. viteste hissediyorum.
evet o turbo boşluğunu yaşıyorum
sanırım bir de dualogic şanzıman olmasından kaynaklı vites geçişleri ağır oluyor
örneğin 1 ile 2 arasında çok zaman kaybı yaşatıyor
tabii ki yakıt ekonomisi açısından çok olumlu katkıları olsa da ilk kalkışta performans düşüklüğünden dolayı birçok araç dumanını yutturuyor
ama olsun, yine de evomu çok seviyorum
bu arada yeri değil belki ama arkadaşımda TDI fiesta 68 HP var. İster istemez kıyaslıyorum. Benim araç 95 beygir ve 200 tork olmasına rağmen öyle arada pek fark hissetmiyorum, acaba onun turbosundan kaynaklanıyor olabilir mi? Özellikle yokuşlarda onun araç da 5. viteste ivmelenebiliyor
Arkadaşlar, Araçlarınızdaki iç kabin vibrasyonu rölantide arttımı? Benim araçta çok arttı direksiyon vs olduğu yerde titriyor, Hatta ayaklara bile vibrasyon veriyor.
Dostlar c tesi günü aracıma yakıt aldım yakıt ölçüm değerlerini yani trip i sıfırladım ve yola çıktım, Kastamonu yu bilenler vardır, Kastamonu merkez den Cide ilçesine gittim , genel itibariyle yollar bi yere kadar iyi ancak 40-50 km yol yapımdan dolayı hep yamalı ve kısmen bozuk gibi, neyse süratim ise yolun virajın durumuna göre aracımı zorlamayacak düzeyde ne düşük he hızlı idi ve gereksiz gaza da basmadım, vardığımda yaptığım km 138 kusurdu , cide gideros koyuna vardığımda aşağı yukarı 140 gibiydi, ortalama yakıt tüketim kısmını açtığımda yaptığım rakam 4,7 idi, ölçtüm biçtim, 140 km de 6,8 litre yakmışım ( 6,8 * 3,73 = 25,364-TL, 25,364/ 140 km = 0,18117 krş yaktırmışım diye hesapladım ) yolun sadece 50 - 60 km si düz gibi gerisi hep dağ tırmanış ve inişlerle ve çok keskin virajlarla dolu bir arazi olmasına karşın MAŞALLAH yakıt değerlerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl ?
Özgürlüğün Yolunu Aç...
Allah razı olsun kardeşim, iyi temennileriniz için, kesinlikle 95 lik, şöyle izah edeyim önceki aracım 75 likti, sahil ilçelerimizden kast merkeze geliyordum onunla da ortalama normal hızlarda cidden 4 ten aşağı düşmüyordu çok nadiren dik yokuşta ve hızı kestiğimde 3 e düşüyordu bu bir, ikincisi ise yakıt olarakta yine 95 lik çünkü hem güçlü motoru hemde dualogic oluşuyla birlikte 6 ileri olması çokçok avantaj ve ayrıca eco modda var yani daha da az yakıt tasarrufu sağlıyor, son olarak şöyle kıyas yapabilirim, önceki aracımı yeni aldığımda Kastamonu dan Karabük e gitmiştim o zaman hesaplamıştım örn: 13 kusur TL ye gitmişti, daha sonra 95 lik aracımla gittiğimde 11 kusur gibi bir rakama gitmişti aynı kullanımda. Ben yakıt denerken tüm araçlarımda hep 90 km/h üzerinden deneme yaparım. Şöyle bahsediyorm biraz çok özür dileyerek kaba tabir olcak eskisi e..şk miş yenisi at inanın bu kadar fark var. öncki gün karabükten gelirken bi tane megane 2 sedan yokuşta ufak tefek toz toprak yutturarak beni geçmişti, yüreğime dokundu sonra da gaza dokundum arkadaşı viraja metreler kala geçip yutturduklarını geri yolladım. Tahmin ediyorum ki benzinli megane dı.
Özgürlüğün Yolunu Aç...
Arkadaslar gaz pedali inanilmaz hassas. Neredeyse milimetrik farklar tuketim degerini degistiriyor. O nedenle pedala temkinli ve tam olmasi gerektigimkadar basin. Biraz fazla basmaniz hizinizi degistirmiyor ancak tuketim artiyor.
Bayramın 1. günü ile bugün arasında 1900 km yol yaptım, Allah a bin şükür hiç ama hiç üzmedi vitesin seriliği ve aracın ekonomikliği 1 depo 90-110 hız ortalaması ile 755 km yapmışım 4 yetişkin bir çocuk ve bagaj dolu, yani gidişteki alınan dolduğu anda 164 TL aldı, yaptığım km ye böldüğümde 0,217 krş/km, dönüşte ise hızım hep 115-120 arası 3 yetişkin bir çocuk normal bagajla 720 gibi deyince mazotum bitmişti, ama bu değerler şu şekilde mazotu doldurduktan sonra pompa atınca yakıt alışını keserim. Bu arada araçlarınızın değerlerini bilin dostlar, Afyon dan Manisa ya giderken özdilek kavşağını geçince hemen rampalara başlayınca sonradan öğrendiğim bir araç beni rampada sıkıştırdı, 4 yetişkin 1 çocuk ve bagaj dolu olmasına karşın o rampalarda sollayıp geçemeyen aracı yokuşu aşınca öğrenmek için yavaşladığımda yeni kasa toyota corolla idi, xenonlu falan, içine baktığımda 1 kişi vardı herhalde şirket aracıydı, daha sonra ilerde ışıklarda aynı anda kalktık, tam gaz, 4 vitesten sonra yanımda oturan abim rahatsız old için hızımı azltmak zorunda kaldım. Ama o rampada puntiş kendini gösterdi ya (Maşallah) bir kez daha gurur duydum aracımla...
Özgürlüğün Yolunu Aç...
24 Ağustos günü abimle ben Kastamonu merkezinden Ankara Maltepe Kartaş a kadar genel olarak hızımız hep 90 yolun büyük kısmı hız sabitleyici ile gitmek şartıyla Ankaraya vardığımızda ibre yani yapılan km 240, ort tüketim ise 4.6 yı gösteriyordu Kartaş önüne vardığımızda Ankaraya girdiğimizde 12 ye 10 falan vardı duraklamadan kartaş a gittik sizce değer nasıl ? Döndüğümüzde bu değer 4,7 oldu (dönüşte sıfırlanarak hesaplandı)
Özgürlüğün Yolunu Aç...
Way bea az önce baktım da puntişimin sıfırını almaya kalksam 48.222 kredili fiyatı çıkıyor, çok ama çok uçuk fiyatlar yaww![]()
Özgürlüğün Yolunu Aç...
arkadaşlar merhaba;
Sizlere 95 lik kullanıcıları olarak bir soru sormak istiyorum. 2. viteste ve 3. viteste max kaç km hız yapıyor aracınız?? ( hiç deneyen varmı)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri