Sayfa 14/18 İlkİlk ... 101112131415161718 SonSon
341 sonuçtan 261 ile 280 arası

Konu: Punto Evo 95'lik Grubu ( Tüm Üyelere Açık )

atila semerci aveo ltz 95 hp
    atila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 92

Alıntı sfkbrtn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bugün birkez daha tecrübe ettim 95 mjet trafiği hiç sevmiyor... gideceğim yere yolu uzatıp çevre yolundan gittim,tüketim anında 1 litre düştü! Galiba tek etken trafik ve kısa mesafeli soğuk motorlu sürüş,trafiğe girmemek de her zaman mümkün olmuyor tabii,ama tdi lara hala gıcığım onlara trafik vs. farketmiyor o da sanırım motor hacmiyle ilgili her ne kadar ekonomik avantajı olsa da küçük hacmin her zaman eksi yönü var sanırım...
    aveoyla 5.5 ortalamayla dolasiyorum,fazla trafige girmedim.95 multijetin asıl keyfi uzun yolda oluyor,aslan gibi arabalar az yakmak için sağ şeritte 90 a talim ederken multijet yolun hakkını veriyor .tdi nin ekonomisi 7 ileri dsg şanzımandanda kaynaklanıyor.dsg manuelden daha az yakiyor.

ŞAFAK ÖZTÜRK
    sfkbrtn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 233

Alıntı atila Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aveoyla 5.5 ortalamayla dolasiyorum,fazla trafige girmedim.95 multijetin asıl keyfi uzun yolda oluyor,aslan gibi arabalar az yakmak için sağ şeritte 90 a talim ederken multijet yolun hakkını veriyor .tdi nin ekonomisi 7 ileri dsg şanzımandanda kaynaklanıyor.dsg manuelden daha az yakiyor.
    evet kesinlikle dsg de çok mükemmel ve ekonomik ama sizin ortalama da süpermiş

Sean Penn
    tortuga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4

Arkadaşlar acaba aracımızın kalkışı ASR yüzünden mi yavaş yoksa genel olarak dizeller mi böyle? Şahsen ben turbonun gücünü en çok 3. viteste hissediyorum.

ŞAFAK ÖZTÜRK
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı tortuga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar acaba aracımızın kalkışı ASR yüzünden mi yavaş yoksa genel olarak dizeller mi böyle? Şahsen ben turbonun gücünü en çok 3. viteste hissediyorum.
    kalkışlarda önce turbo boşluğu yaşarsınız bahsettiğiniz o ise normal ancak ilk gaza bastığınızda gitmiyormuş gibi gelse de birkaç saniye içinde devir artışıyla roketlediğini göreceksiniz asr bir parça etkiler çok yüklenildiğinde dengelemek için

Sean Penn
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Yok

Alıntı sfkbrtn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kalkışlarda önce turbo boşluğu yaşarsınız bahsettiğiniz o ise normal ancak ilk gaza bastığınızda gitmiyormuş gibi gelse de birkaç saniye içinde devir artışıyla roketlediğini göreceksiniz asr bir parça etkiler çok yüklenildiğinde dengelemek için

evet o turbo boşluğunu yaşıyorum
    sanırım bir de dualogic şanzıman olmasından kaynaklı vites geçişleri ağır oluyor
    örneğin 1 ile 2 arasında çok zaman kaybı yaşatıyor
    tabii ki yakıt ekonomisi açısından çok olumlu katkıları olsa da ilk kalkışta performans düşüklüğünden dolayı birçok araç dumanını yutturuyor
    ama olsun, yine de evomu çok seviyorum

bu arada yeri değil belki ama arkadaşımda TDI fiesta 68 HP var. İster istemez kıyaslıyorum. Benim araç 95 beygir ve 200 tork olmasına rağmen öyle arada pek fark hissetmiyorum, acaba onun turbosundan kaynaklanıyor olabilir mi? Özellikle yokuşlarda onun araç da 5. viteste ivmelenebiliyor

ŞAFAK ÖZTÜRK
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah

sanırım bir de dualogic şanzıman olmasından kaynaklı vites geçişleri ağır oluyor
    tabii ki yakıt ekonomisi açısından çok olumlu katkıları olsa da ilk kalkışta performans düşüklüğünden dolayı birçok araç dumanını yutturuyor

bu arada yeri değil belki ama arkadaşımda TDI fiesta 68 HP var. İster istemez kıyaslıyorum. Benim araç 95 beygir ve 200 tork olmasına rağmen öyle arada pek fark hissetmiyorum, acaba onun turbosundan kaynaklanıyor olabilir mi? Özellikle yokuşlarda onun araç da 5. viteste ivmelenebiliyor
    1.4 tdci la kıyas bile yapılmaz bende kullandım çok hantal gelmişti bana bence siz manuel modda rampada fiestayla bir kapışın o zaman daha iyi anlaşılır fark dualogicte biraz kayıp yaşanıyor tabii ki ama 1.4 tdci ın hiç şansı yok

Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

gaz pedalını nasıl kullandığınızda önemli.kalkışlarda gaz pedalına seri şekilde yüklenin.

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Arkadaşlar, Araçlarınızdaki iç kabin vibrasyonu rölantide arttımı? Benim araçta çok arttı direksiyon vs olduğu yerde titriyor, Hatta ayaklara bile vibrasyon veriyor.

Sean Penn
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Yok

Alıntı 1ocak2011 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, Araçlarınızdaki iç kabin vibrasyonu rölantide arttımı? Benim araçta çok arttı direksiyon vs olduğu yerde titriyor, Hatta ayaklara bile vibrasyon veriyor.
    Öyle bir sorun gözlemlemedim ben. Aracınız kaç km'de?

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Dostlar c tesi günü aracıma yakıt aldım yakıt ölçüm değerlerini yani trip i sıfırladım ve yola çıktım, Kastamonu yu bilenler vardır, Kastamonu merkez den Cide ilçesine gittim , genel itibariyle yollar bi yere kadar iyi ancak 40-50 km yol yapımdan dolayı hep yamalı ve kısmen bozuk gibi, neyse süratim ise yolun virajın durumuna göre aracımı zorlamayacak düzeyde ne düşük he hızlı idi ve gereksiz gaza da basmadım, vardığımda yaptığım km 138 kusurdu , cide gideros koyuna vardığımda aşağı yukarı 140 gibiydi, ortalama yakıt tüketim kısmını açtığımda yaptığım rakam 4,7 idi, ölçtüm biçtim, 140 km de 6,8 litre yakmışım ( 6,8 * 3,73 = 25,364-TL, 25,364/ 140 km = 0,18117 krş yaktırmışım diye hesapladım ) yolun sadece 50 - 60 km si düz gibi gerisi hep dağ tırmanış ve inişlerle ve çok keskin virajlarla dolu bir arazi olmasına karşın MAŞALLAH yakıt değerlerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl ?
    Özgürlüğün Yolunu Aç...

mehmet tanılır
    erdemli116 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostlar c tesi günü aracıma yakıt aldım yakıt ölçüm değerlerini yani trip i sıfırladım ve yola çıktım, Kastamonu yu bilenler vardır, Kastamonu merkez den Cide ilçesine gittim , genel itibariyle yollar bi yere kadar iyi ancak 40-50 km yol yapımdan dolayı hep yamalı ve kısmen bozuk gibi, neyse süratim ise yolun virajın durumuna göre aracımı zorlamayacak düzeyde ne düşük he hızlı idi ve gereksiz gaza da basmadım, vardığımda yaptığım km 138 kusurdu , cide gideros koyuna vardığımda aşağı yukarı 140 gibiydi, ortalama yakıt tüketim kısmını açtığımda yaptığım rakam 4,7 idi, ölçtüm biçtim, 140 km de 6,8 litre yakmışım ( 6,8 * 3,73 = 25,364-TL, 25,364/ 140 km = 0,18117 krş yaktırmışım diye hesapladım ) yolun sadece 50 - 60 km si düz gibi gerisi hep dağ tırmanış ve inişlerle ve çok keskin virajlarla dolu bir arazi olmasına karşın MAŞALLAH yakıt değerlerimin iyi olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl ?
    emrullah bey mrb öncelikle gerçekten nazar değmesin sizce 75 lik 95 lik mi yakıt konusunu ile bi açıklama yaparsanız sevirim haa duallogiçle birlikte tabii

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Alıntı erdemli116 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emrullah bey mrb öncelikle gerçekten nazar değmesin sizce 75 lik 95 lik mi yakıt konusunu ile bi açıklama yaparsanız sevirim haa duallogiçle birlikte tabii
    Allah razı olsun kardeşim, iyi temennileriniz için, kesinlikle 95 lik, şöyle izah edeyim önceki aracım 75 likti, sahil ilçelerimizden kast merkeze geliyordum onunla da ortalama normal hızlarda cidden 4 ten aşağı düşmüyordu çok nadiren dik yokuşta ve hızı kestiğimde 3 e düşüyordu bu bir, ikincisi ise yakıt olarakta yine 95 lik çünkü hem güçlü motoru hemde dualogic oluşuyla birlikte 6 ileri olması çokçok avantaj ve ayrıca eco modda var yani daha da az yakıt tasarrufu sağlıyor, son olarak şöyle kıyas yapabilirim, önceki aracımı yeni aldığımda Kastamonu dan Karabük e gitmiştim o zaman hesaplamıştım örn: 13 kusur TL ye gitmişti, daha sonra 95 lik aracımla gittiğimde 11 kusur gibi bir rakama gitmişti aynı kullanımda. Ben yakıt denerken tüm araçlarımda hep 90 km/h üzerinden deneme yaparım. Şöyle bahsediyorm biraz çok özür dileyerek kaba tabir olcak eskisi e..şk miş yenisi at inanın bu kadar fark var. öncki gün karabükten gelirken bi tane megane 2 sedan yokuşta ufak tefek toz toprak yutturarak beni geçmişti, yüreğime dokundu sonra da gaza dokundum arkadaşı viraja metreler kala geçip yutturduklarını geri yolladım. Tahmin ediyorum ki benzinli megane dı.
    Özgürlüğün Yolunu Aç...

Erkan G Lacetti SX 1.6
    liebermann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 50

Alıntı atila Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni aveo 95hp diesel aldım tekrar aranızdayım,95 lik multijet alışkanlık yaptı
    punto ile şu anki aveo'nuz arasında ne gibi farklar görüyorsunuz, her ikisi de 1.3 95 hp..

her açıdan..

Titan Titan
    Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

Arkadaslar gaz pedali inanilmaz hassas. Neredeyse milimetrik farklar tuketim degerini degistiriyor. O nedenle pedala temkinli ve tam olmasi gerektigimkadar basin. Biraz fazla basmaniz hizinizi degistirmiyor ancak tuketim artiyor.

Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Alıntı liebermann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    punto ile şu anki aveo'nuz arasında ne gibi farklar görüyorsunuz, her ikisi de 1.3 95 hp..

her açıdan..
    punto oldukca sessizdi aveoda biraz motor sesi var.aveonun suspansiyonu biraz daha sert yoldaki sorunlari hissettiriyor iyi tarafi yol tutus puntodan biraz daha iyi .frenlerdede aveo biraz daha iyi.

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Bayramın 1. günü ile bugün arasında 1900 km yol yaptım, Allah a bin şükür hiç ama hiç üzmedi vitesin seriliği ve aracın ekonomikliği 1 depo 90-110 hız ortalaması ile 755 km yapmışım 4 yetişkin bir çocuk ve bagaj dolu, yani gidişteki alınan dolduğu anda 164 TL aldı, yaptığım km ye böldüğümde 0,217 krş/km, dönüşte ise hızım hep 115-120 arası 3 yetişkin bir çocuk normal bagajla 720 gibi deyince mazotum bitmişti, ama bu değerler şu şekilde mazotu doldurduktan sonra pompa atınca yakıt alışını keserim. Bu arada araçlarınızın değerlerini bilin dostlar, Afyon dan Manisa ya giderken özdilek kavşağını geçince hemen rampalara başlayınca sonradan öğrendiğim bir araç beni rampada sıkıştırdı, 4 yetişkin 1 çocuk ve bagaj dolu olmasına karşın o rampalarda sollayıp geçemeyen aracı yokuşu aşınca öğrenmek için yavaşladığımda yeni kasa toyota corolla idi, xenonlu falan, içine baktığımda 1 kişi vardı herhalde şirket aracıydı, daha sonra ilerde ışıklarda aynı anda kalktık, tam gaz, 4 vitesten sonra yanımda oturan abim rahatsız old için hızımı azltmak zorunda kaldım. Ama o rampada puntiş kendini gösterdi ya (Maşallah) bir kez daha gurur duydum aracımla...
    Özgürlüğün Yolunu Aç...

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

24 Ağustos günü abimle ben Kastamonu merkezinden Ankara Maltepe Kartaş a kadar genel olarak hızımız hep 90 yolun büyük kısmı hız sabitleyici ile gitmek şartıyla Ankaraya vardığımızda ibre yani yapılan km 240, ort tüketim ise 4.6 yı gösteriyordu Kartaş önüne vardığımızda Ankaraya girdiğimizde 12 ye 10 falan vardı duraklamadan kartaş a gittik sizce değer nasıl ? Döndüğümüzde bu değer 4,7 oldu (dönüşte sıfırlanarak hesaplandı)
    Özgürlüğün Yolunu Aç...

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Way bea az önce baktım da puntişimin sıfırını almaya kalksam 48.222 kredili fiyatı çıkıyor, çok ama çok uçuk fiyatlar yaww
    Özgürlüğün Yolunu Aç...

Ali Rıza Bozpınar
    alibozpinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 50

arkadaşlar merhaba;

Sizlere 95 lik kullanıcıları olarak bir soru sormak istiyorum. 2. viteste ve 3. viteste max kaç km hız yapıyor aracınız?? ( hiç deneyen varmı)

EMRULLAH AKCA
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095

Konu

Alıntı alibozpinar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba;

Sizlere 95 lik kullanıcıları olarak bir soru sormak istiyorum. 2. viteste ve 3. viteste max kaç km hız yapıyor aracınız?? ( hiç deneyen varmı)
    Yanlış bakmadıysam veya hatırlamıyorsam 2.viteste max 70 veya biraz üstünü görüyordu diye hatırlıyorum yeniden denemem lazım tam öğrenmek istiyorsan
    Özgürlüğün Yolunu Aç...