Sonuçta pratikte savcıda bitiyor hakim yoksa demek istediğim o.Değişen cmk ta sanırım dediğiniz.
Tutanakta tutulması gerekiyor aranırken çoğu polis onu da uygulamıyor.Polisin keyfi uygulamasında 119 u uygulaması da yanlış.
syn krm1983, arama kararını savcı vermez. hakim verir. adı üzerinde arama KARARI. hakimler karar verir savcı değil. sadece gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcı verebilir. ondada daha sonra hakim kararı almak kaydıyla. savcı o anda olay yerinde olmayacağına göre ve durumu telle anlatınca syn savcı olmaz demez büyük ihtimalle. ayrıca nöbetçi savcıya da ulaşamazsan başındaki amirde verebilir kararı.(tabi daha sonra hakim kararı almak kaydıyla)
BAKINIZ CMK 119
bununla ilgili pvsk 9 ve 19 dada var ama onlar daha çok önleme aramaları ile ilgili.
birde bu kanunlara polisin pratik zekası girerse işin içine, zaten arama kararına bile gerek kalmaz.(yukarıda anlattığım olay gibi)
Sonuçta pratikte savcıda bitiyor hakim yoksa demek istediğim o.Değişen cmk ta sanırım dediğiniz.
Tutanakta tutulması gerekiyor aranırken çoğu polis onu da uygulamıyor.Polisin keyfi uygulamasında 119 u uygulaması da yanlış.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Valla Çok Çevirmeden Kaçtım Camı Açıp Polisle Muhattap Bile OlmamO Kadar Yetkiliyse Yakalasın Beni E5 te Onlarla Kedinin Fareyle Oynadığı Gibi Oynuyorum..
Aslında İnip Koşsam Bile Beni Yakalıyamazlar Mahalle Karakolu Polislerinin %80 i Haram Yemekten Davul Gibi Olmuşlar...O Polis Nereye Koşucak
Aslında Bütün İşi Vericekler Yunuslara
Yunuslar Sınır Tanımıyor...Yasa Tanımıyorlar Allah ne Verdiyse
Ve Yunuslar normal polise göre daha mantıklı hareket ediyor..
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
değişik bir bakış açısı. hareketi seven birisiniz sanırım.
çok önemli bir olay dolayısıyla çevirme olursa mahalle karakolu bakmaz zaten, şubeciler bakar.ve öyle bir durumda kaçmamanı tavsiye ederim..sonu kötü olur.. polis merkezi yani karakolda çalışan polisler emniyetin bütün angaryasını yaptıkları için kaçsanda görmemezlikten gelirler. uğraşmak istemezler, hal böyleyken niye koşsun ki
. .
hani bi laf vardır üzüm üzüme baka baka kararır derler ya..
ipsiz sapsızla uğraşa uğraşa haliyle sende etkileniyorsun. bu tip olumsuz durumların olmaması için kendimizinde bilinçlenmesi gerekir. basıp kaçmakla muhattap olmamakla kendini yüceltmezsin, küçültürsün.
çevirmede 5 kişi sizin gib davransa ve altıncı gelen de aracını istedikleri şekilde yavaşlatıp park ettikten sonra liç aydınlatmayı yakıp polisi beklese, sizce gelen polis bu vatandaşa nasıl davranır. bi kendinizi o polisin yerine koyun.
her zaman söylerim, eğer kaliteyi arttırmak istiyorsan senda kalıteyi arttırmalısın. aynı memleketten gelme o polislerde uzaydan gelmiyorlar ya.![]()
Yok Hocam Ne Kalitesi Benim Kızdığım Nokta Adam Range Rover sportla Geliyor veya çok lüks bi mercedes s320 long onları arabadan indirip aramıyolar...sen şahinle git sanki azılı bi suçlu muamelesi görüyosun...o yüzden hiçbir polisle muhattap olmam...ben e5te celalettin cerrahına kadar makas atmışım büyük arbede yaşandıo yüzden başıma gelebileceklerin en kötüsünü görmüşüm..oyüzden kimse umrumda değil..arabamımı bağlıcak alsın bağlasın ertesi sabah çıkartıcam..karakolamı götürcek vuyursun gidelim arka kapıdan çıkıcam
içerimi atıcak atsın ertesi sabah nöbetci savcıdan ser kalıcam
Neden biliyomusun çünkü suç işlemiyorum..eksiğim yok hatam yok...bir kere polisi uzun süre peşime taktım kaçtım hiç bişey olmamış gibi sağa çektim tabi polisler kan ter içinde kalmış ben arabadan bile inmedim dedi in arabadan neden dedim neden kaçıyosun dedi dedim ben kaçmıyorumki normal gidiyorum siren sesini duymuyomusun dedi dedim müzik son ses camlar kapalı nerden duyucam kusura bakma dedim
dedi çok hızlı gidiyosun dedim bu yavaş halim hızlı olsam beni bulamazdınız...sonuç hiç bişe baktı baktı yol aldı gitti..meraklısı varsa özelden görüşelim buluşalım gidelim çevirmelere girelim geceleri size haklarınızı öğreteyim polisle nasıl konuşulcağını göstereyim...
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
Ne delikanlılar varmış be...![]()
Beneficium accipere libertatem est vendere
Elbette içlerinde helal lokma yiyenler var...Hatta umuyorum çoğunluktalar...
Ama aklıma polislerden canı yanan esnaf bir arkadaşımın sözü geldi ;
''Her ihtiyacı halk tarafından karşılanan memura polis denir...''
Acı bir şey ama demek ki insanlarda bunu düşünmeye sebep olmuşlar...
Maaşını da biz veriyoruz.İşvereni biziz.
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Dikkatliyim Zaten Ama Bu Polis Meselesinde Çok Kızgınım Polislere Aşırı Hemde Trafikte İnsanlarla Uğraşana Kadar Bir Sürü Hırsızlık Arsızlık Oluyor..Memleket Trafikteki Cam filimli Egsozlu modifiye Arabalara Sıra Gelene Kadar Bir Sürü Mikrop Var Temizlenmesi Gerekn Sen Gelipte Zor Bela Bin Bir Emekle Terleyerek Araba almış ve zevkle Bir süs Aksesuar takmış Vatandaşı Gözüne Kestirip Onu Rahatsız Edersen Taciz Edersen Olmaz Ayıptır Yazıktır günahtır....ne olmuş adam jant yay taktıysa ne olmuş cam filimi yaptıysa - birisinin ırzına namusunamı göz dikmiş malına mülküne el mi uzatmış adam alnının teriyle çalışmış kazanmış parasınıda keyifle arabasına harcamış bu kimi alakadar edebilir bunun neresi suçtur söyliyebilecek bunun açıklamasını getirecek biri varmı..bu yüzde trafikte bu yüzden beni çevirmeye çalışcak polisle her türlü mücadeleye girerim o arabayı parçalasam bile umrumda olmaz dişe diş kana kan intikam![]()
Polis aramak isterse herturlu arar ama ıs hukuki derseniz iki madde gosterebılırım.
MADDE 116.- (1) Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir...
Tabi birde boyle birsey var
B. ÖNLEME ARAMASI ve KOŞULLARI
Önleme aramasının yapılması için, işlenmiş bir suç yada en azından bir suç şüphesi bulunmasına gerek yoktur. Önleme araması, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık, genel ahlak veya kişilerin hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah ya da patlayıcı maddenin saptanması amacıyla kişinin üzerinde, üzerinde bulunan özel kağıtlar ve diğer eşya ile aracında yapılabilir. (Ay. m. 20; PVSK m. 9; Yönetmelik m. 15)
YANİ KISACA BU ULKEDE BU KADAR FAZLA INSAN GUDULMEYE ALISMIS SEKILDEYKEN BEN KALKIP ARADAN SIVRILMEYI PEK HOS GORMUYORUM SONUCUNDA HEP MAGDUR OLAN VATANDAS BEN DAHA GOREVLIYE BIRSEY OLDUGUNU GORMEDIM. Tabi bu nacizane fıkrım herkezın ozgur ıradesi ....
Polis bir arkadaş cmk 199.maddeyi de açıklamıştı bunların hepsi şüphede.Normal bu durumda kullanmak art niyet.Polisin yetkisi varsa vatandaş olarakta benim hakkım var.
İşte tam olarak bu biat etme kültürü aşılaması.
Sağlam bir tanıdığın varsa gayet güzel olur da onun dışında sen haksız çıkarsın hakkını aradın mı çıkmaz da bu zaten.
tüm polisleri suçlamak yersiz olur.. içlerinde helal ekmek yemişleride var... herkesi suçlarken dikkatli olalım... forumu zor durumda bırakacak yazışmalardan kaçınalım...
Hepsini suçlamıyorum geçmiş yorumlarımda yazdığım gibi %90-95 i bu şekilde ver yemini devam et hayatına geride kalan %5-10 luk kesimide yemiyolar die karakolda masa başına veriyolar malesef bazı dengeler var herkez doldurmalı kasasını![]()
Bu başlık altında polisimize hakarete varan söylemler oluyor. İş eleştiriyi geçmiş polisin alınıp satılması noktasına gelmiş, utanç verici bir durum. Emniyet teşkilatı ile ilgili yaşadığınız her tür sorunda resmi şikayet ve yargı yolu açıktır. Kişisel eleştiri de bir haktır ancak, kuru sıkı atıp kof kabadayılık söylemleri sadece komik olur.. Bu söylemlerin sahiplerini kınıyorum ve gerekli moderasyonun yapılmasını rica ediyorum.
Saygılar.
Beneficium accipere libertatem est vendere
yukardaki arkadaş belli ki bizden çok görmüş-geçirmiş.
ona birşeyi kabul ettirmek haddimize değil.
ama yukardaki şekliyle nasıl medeni bir toplum oluruz ki?
trafikteki herkes yukardaki arkadaş misali makas ata ata gitse halimiz nice olur?
herkesin onun gibi davrandığı bir ortamda bırak makas atmayı, şeridinde bile süremez hale geliriz.
polislerin, doktorların, hemşirelerin ....vs bi sürü meslek gruplarının çok azı kötüdür. ama o kadar az bile, hepsinin adını çıkarmaya yetiyor.
veya sistem onları verimli, işe yarar şekilde çalışmalarını engelliyor.
insan olmalarının getirdiği bir zayıflıkta var elbet.
ama hepsi kötüdür, gereksiz işler yapıyorlar, asarım, kaçarımla inan işler daha kötü gider.
1 kaçarsız, 2 kaçarsın, 3 te kaçamazsın, ya trafikten gidersin, ya senin gibi birine denk gelir gidersin, yada kanunların elinden gidersin.
alternatifi, efendi efendi sürmek, denetimde ışığını açıp, gülümseyerek kolay gelsin demek, hem sana hem de görevlilere çok şey kazandırır.
saygılarımla.
çok kalitesiz bir yazı, çok karaktersiz bir davranış!
o polisin maaşını sen vermiyorsun! haddini bil!
hepimizin vergilerinden toplanan gelirle, adil bir şekilde ödeniyor!
ne kadar sığ bir düşünce "--onun parasını ben veriyorum" lafı!
senin ne haddine?!
senin bir fiyatın varmış bellki ki, hereksi kendin gibi sanıyorsun!
o adam çalışmış, çaba göstermiş, belli bi emek harcamış,hakederk o mevkiye gelmiştir ve hakederek kazanıyordur!
trafikte, her gün, itiyle, kopuğuyla, serserisiyle, uğraşmak hiç kolay olmasa gerek.
yazık ki serseri, şerefrsiz, ** ve kopuklara karşı kanunlarımız yeterli değil!
yazık bizim polisimize!
yazıklar olsun aciz devletimize!
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri