Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Polisin savcıdan arama izni olmadan araması hangi maddede öğrenebilir miyim?
Polis aramak isterse herturlu arar ama ıs hukuki derseniz iki madde gosterebılırım.

MADDE 116.- (1) Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir...

Tabi birde boyle birsey var

B. ÖNLEME ARAMASI ve KOŞULLARI

Önleme aramasının yapılması için, işlenmiş bir suç yada en azından bir suç şüphesi bulunmasına gerek yoktur. Önleme araması, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık, genel ahlak veya kişilerin hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah ya da patlayıcı maddenin saptanması amacıyla kişinin üzerinde, üzerinde bulunan özel kağıtlar ve diğer eşya ile aracında yapılabilir. (Ay. m. 20; PVSK m. 9; Yönetmelik m. 15)

YANİ KISACA BU ULKEDE BU KADAR FAZLA INSAN GUDULMEYE ALISMIS SEKILDEYKEN BEN KALKIP ARADAN SIVRILMEYI PEK HOS GORMUYORUM SONUCUNDA HEP MAGDUR OLAN VATANDAS BEN DAHA GOREVLIYE BIRSEY OLDUGUNU GORMEDIM. Tabi bu nacizane fıkrım herkezın ozgur ıradesi ....