Polisin savcıdan arama izni olmadan araması hangi maddede öğrenebilir miyim?
Polisin savcıdan arama izni olmadan araması hangi maddede öğrenebilir miyim?
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
syn krm1983, arama kararını savcı vermez. hakim verir. adı üzerinde arama KARARI. hakimler karar verir savcı değil. sadece gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcı verebilir. ondada daha sonra hakim kararı almak kaydıyla. savcı o anda olay yerinde olmayacağına göre ve durumu telle anlatınca syn savcı olmaz demez büyük ihtimalle. ayrıca nöbetçi savcıya da ulaşamazsan başındaki amirde verebilir kararı.(tabi daha sonra hakim kararı almak kaydıyla)
BAKINIZ CMK 119
bununla ilgili pvsk 9 ve 19 dada var ama onlar daha çok önleme aramaları ile ilgili.
birde bu kanunlara polisin pratik zekası girerse işin içine, zaten arama kararına bile gerek kalmaz.(yukarıda anlattığım olay gibi)
Polis aramak isterse herturlu arar ama ıs hukuki derseniz iki madde gosterebılırım.
MADDE 116.- (1) Yakalanabileceği veya suç delillerinin elde edilebileceği hususunda makul şüphe varsa; şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerler aranabilir...
Tabi birde boyle birsey var
B. ÖNLEME ARAMASI ve KOŞULLARI
Önleme aramasının yapılması için, işlenmiş bir suç yada en azından bir suç şüphesi bulunmasına gerek yoktur. Önleme araması, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık, genel ahlak veya kişilerin hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah ya da patlayıcı maddenin saptanması amacıyla kişinin üzerinde, üzerinde bulunan özel kağıtlar ve diğer eşya ile aracında yapılabilir. (Ay. m. 20; PVSK m. 9; Yönetmelik m. 15)
YANİ KISACA BU ULKEDE BU KADAR FAZLA INSAN GUDULMEYE ALISMIS SEKILDEYKEN BEN KALKIP ARADAN SIVRILMEYI PEK HOS GORMUYORUM SONUCUNDA HEP MAGDUR OLAN VATANDAS BEN DAHA GOREVLIYE BIRSEY OLDUGUNU GORMEDIM. Tabi bu nacizane fıkrım herkezın ozgur ıradesi ....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri