diyecek bir şey yok. benim gibi herkes okurken saydırmıştır mutlaka. işte bazen bu gibi sebeplerden küçük ilçelerde yaşamayı seviyorum. kuladayım bir arkadaşın arabasıyla bekliyoruz.. ulan hiç te bakmamışız lisenin önüymüşpolis geldi camdan beyler ne iş ondan sonra OOO HOCAM S.A. NASILSIN HAYIRDIR
![]()
kesin eşiyle falan tartışmıştır bu tipler genelde bu tarz şeyler yaparlar.
adam gece gece çorba istemiş yahuu. bi 20 tlye hallederdin.
şaka bi yana dekontun duruyorsa 2 satır dilekçeyle savcılığa verebilirsin.
Geçmiş olsun bu tarz durumlarda cezayı ödeyip memur hakkında görevi ve yetkiyi kötüye kullanma hakkında emniyete şikayette bulunabilirsiniz... Dekont üzerinde size cezayı yazan memurun sicil numarası yer almaktadır bence kesin boşlamayın ve şikayette bulunun. Bu tarz karaktersizler yüzünden kendilerinden bolbol nefret ettiriyorlar.
ceza yazılınca, ceza yazan melek olmaz kimsenin gözünde... ateş düştüğü yeri yakıyor, ya banada sıra gelirse demeden edemiyor insan...
hangi maddeden dolayı yazmışlar acaba. ceza makbuzunda yazar..
şanslıysanız ve cezayı yazan acemi bir trafikçiyse (ki istanbulda 1 sene çalışmak kastamonu ve bu büyüklükteki illerde 5 sene çalışmaya bedeldir) denk geldiyseniz savcılıga verdiğinizde ceza iptal olabilir. bence işi sağlam yapmışlardır.( örneğin fotoğraflama, mobese, açık kimlikli ihbar v.s.)
ama yinede çook sinirliyseniz bi deneyin bence..
.................................................. ....
bunlar sadece para para para derdine düşmüşler bir olay olur ölen ölür kalan kalır öle giderler ama mesele araç ise hemen biterler birşeyle görecekler ya işini doğru yapan polise lafım yokta alayı yiyici olmus olay bu...
herkeze çok teşekkür ederim. rüşvet istediğini anladım ama ona para yedirceğime cezamı öderim dedim. yaşlı başlı bir memur birde allahından bulsun.
yazan memurun bilgileri fln yazıyo ceza maddeside yazıyo belgede. şikayet etmek istiyorum ama kime edicem? savcılağımı emniyetemi
ikiside olur.her iki yerede başvurabilirsin. muhakkak cevap verilir size. hatta emniyet daha çok üzerine gidecektir verdiğiniz dilekçenin.
ancak rüşvet konusu çok hassas bi konu. hiçbir polis 20-30 tl için kendini riske atmaz. çünkü direk ihraç ve hapis cezası var sonunda (memur arkadaşlar bilir, memurluktan men cezası alırsınız. yani bir daha kamu kurumlarında çalışamazsınız.) ...ve ayrıca etik bir olayda değil, böyle birşey yapabileceklerini hiiç zannetmiyorum. çünkü yapmaya çalışanda eninde sonunda çürük elma gibi ayıklanır muhakkak..
ben olsam verirdim bir yüz tl üstü kalsın derdim..
plakaya ceza bitti diye biliyorum ben artık sürücüye yazılıyor , bidaha öyle bi durum olursa çekin arabayı bi yere yayan olarak uzaklaşın oradangeçmiş olsun..
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
Bakın Arkadaşlar Ülkemizde Çoğu İnsanın Üstünde Trafikte Ciddi Bir Polis Baskısı Var..Polislerden Korkmayın Çekinmeyin Hakaret Etmeyip Ona Vurmadığınız Sürece Size Hiçbirşey Yapamaz En Kötü İhtimal Arabayı Bağlıyor Onuda Ertesi Günü Çıkarıyorsunuz 6 ile 10 tl arası değişen otopark ücreti günlük ve Sizi Muayneye Sevk Ediyor 130 tl muayne harcıbirde 66 tl ceza kesiyor çünkü aracı bağlıyabileceği doğru düzgün bir madde yok kanunlarda...ben beni çevirip düzgün konuşmayan artislik yapan polislere her türlü pisliği çekinmeden yapıyorum...çok zıtlaşırsak şubeye götürüyor ordada ya ser bırakıyolar yada ertesi günü nöbetci savcıya sevk ediyor ordanda ser kalıyorsunuz
ben polislerle fena makara yapıyorum kaçtığım çevirmenin - peşime zevk için taktığım polisin haddi hesabı yok özeliikle bahçelievler bölgesindekileri isyan ettirdim artık..
Kardeş sen baya eğlenceli buluyorsun bu işleri ama altında her tarafı dökülen marka araçla snei kovalayan polis kaza yapsa, vefat etse veya sakat kalsa VİCDANIN (eğer varsa) rahat olacak mı? yazık yazık işte gençliğimiz bu halde.... zihniyet böyle olduktan sonra polis olmuş öğretmen olmuş doktor olmuş özelde çalışmış farketmez.
polisten korkmayın demişsin ya, suçlu olamayan kanunlara karşı gelmeyen kişi zaten polisten korkmaz merak etme. ve polise güvenir.
bir de kendi içinde de çelişkilisin; polis hiçbir şey yapamaz demişsin ama ceza yiyip, aracın bağlanıp bir de gece nezarette kalıyorsan daha ne yapsın)
Malesef genelleme yapılabilecek kadar çok kötü polis var bu memlekette. Özellikle kadrolaşmadan sonra dahada kötüye gitti teşkilat. Daha 1 tane polisle bir işim düzgün gitmedi. Arabanın teybini çalmışlardı, karakola şikayete gittim beni nezarethanede beklettiler yarım saat. Gördüğüm muameleye bak. O zamandan beridir bitmiştir ne polis ne jandarma.
konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun.
bu örenkteki polisler haksızlık yapmış gibi görünüyor.
ama bu ve benzeri birkaç kişiye bakarak tüm polis camiasını kötülemek hakslzık olur.
polis veya diğer devlet memurları, zaten iş yapmak istemezler.
bi de durduk yere sizle neden uğraşsınlarki?
polis veya diğerlerine mümkün olduğunca kolaylık gösterin, onlarda aynı kolaylığı size göstereceklerdir.
kötü bir zamnada kendi işinizi kendiniz mi görürsdünüz? polisi mi ararsınız?
elbette polisi aramak hem güvenli, hem medeni bir harekettir.
hem sıkıştığımızda iğmdaaaat polis diye bağıralım, sonrada polisler hakkında kötü söz söyleyelim.
bence doğru değil.
sadece polis değil, diğer kamu görevlilerine de elimizden geldiğince yardımcı olalımki, onlarda işini daha bi kolay yapsnlar, bizede kolaylıklar göstersinler.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri