Sayfa 4/4 İlkİlk 1234
73 sonuçtan 61 ile 73 arası

Konu: İtiraf ediyorum -Nasıl GP aldım?!.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

benim hikayem...
    2006 yılında kendime ait ilk aracımı almak için arayış içerisindeyken Puntoya bakmış bagajda boya izlerini görünce biranda soğumuştum.. ama aklımın bir köşesinde duruyordu.... Neyse gittim sıfır Hyundai getz aldım dizel..bir sene bindim performansı dışında hiç içime sinmeyen bi arab aldığımı çok kısa sürede anladım ki 1 sen sonra sattım... araba almamamya karar vermiştim ki sattığım aracın sigortasını iptal etmek için sigortacı arkadaşıma giittim aracımı satığımı duyunca 2. aracının boşta durduğunu ihtiyacın olursa al kullan demesiyle bizim GP serüveni başladı.. 1 hafta emanet bindiğim araç o gün bugündür bende...(nisan 2008)
    HALA satışını bile almadım aa ölee biniyom

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Benim ilk düşünce Doblo ya da Kangoo almaktı. Otomotiv firmasında çalışan bir arkadaşım bana 2006 model çok güzel bir doblo buldum onu sana alalım dedi. Tamam dedim. O sıralarda benim kredi çekme durumlarım vardı. Şöyle böyle derken Doblo satıldı. Sonra dolaştım ettim. Kangoo buldum almadım. Yavaş yavaş aklım binek araçlara kaydı. Şuydu buydu derken Ford Fiesta buldum. Sonra aynı arkadaşıma sordum yokmu ya dedim hala güzel bir araba. Valla bir Grande Punto gelecek dedi. Bir bakalım. Araba güzelse ben GP yi beklerim dedim. 1 hafta bekledim. Tabi bu arada bulduğum fiestada satıldı. Hadi diyorum nerde araba. Sabret diyor. O GP lacivertti. Bir akşam arkadaşım aradı. Çık gel Punto geldi dedi. Ama bu kırmızı. Valla dedim tam gönlüme göre. Çokta temiz orjinal bir araç gel bak dedi. Gittim bir test sürüşü yaptım. Araba yıkamadaydı. Hemen yandaki tanıdık kaportacı ustaya filan gösterdim. : ) Sadece arka sağ çamurlukta ufak bir lokal boya var gerisinde hiç bişi yok dedi. Birde buna pasta cila atarız on numara olur dedi. Aldım getirdim evdekilere gösterdim. Onlarıda bindirip bir tur attık. Hepsinin içine sindi. Şimdi kapıda duruyor bizim Kırmızı

Emin Çağatay
    e_cag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34EN362
    Edilen teşekkür: 13

Diyebilirim ki, çoğunun aksine Fiat'a önyargım değil, taraftarlığım vardı zaten. 9 yıllık Palio'culuktan sonra (ki bıkmış değilim Palio'dan ama son Sporting çok masraf ettirdiği gibi benzini de can yakıyordu) Fiat sahipliğine devam ediyorum. Kuş serisinin oluşturduğu olumsuz imaj imaja aldanmayan, Fiat'ların ikinci elde hesaplı olmalarının avantajını keyifle sürenlerdenim. İyi kullanılmış bir Marea'nın sınıfındaki çoğu arabadan sorunsuz olduğunu da gözlüyorum.

GP'yi ilk gördüğümde "tasarım budur" demiştim, hala diyorum. Aklımda hep vardı ama ne zaman, nasıl alırım hiç düşünmemiştim. Geçen yıl boyunca ikinci elin düşmesi de işimi zorlaştırıyordu. Benim Sporting'den iyice sıkılınca -ki satmamdan en son ikibuçuk ay önce yıkatmıştım- kardeşimi arabayla birlikte piyasaya saldım ikinci elde ne edeceğini öğrenmesi için. Sağolsun, bilgiden fazlasıyla geldi. Showroomdaki arabamı görmüş, fiyatını konuşmuş, Sporting için de pazarlık etmiş. Bana ertesi gün gidip, dışını zaten sevdiğim arabamın içine de Fun donanımıyla daha da aşık olmak, sonraki birkaç gün de kredi peşinde koşmak kaldı.

Şimdi ne? Palio'da olduğu gibi olacak muhtemelen. Onda da 1.4 ile başlamış, sonra 1.6 ve Sporting ile devam etmiştim. Bu kez bir basamak atlayarak GP 1.4'ten doğrudan Abarth'a geçmeyi umuyorum. İki yıl sonra...

Sabrınız için teşekkürler!..

zülfü durmaz
    ADI AŞK BU EZİYETİN. musisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 4

poloma iyi para verilince sattım.o km fiesta alayım dedim ötv ye yetişmez araç yok dediler.bende 2. el gp yada 207 bakmaya karar verdim,temiz bitane önce hangisi denk gelirse onu alacaktım punto denk geldi.iyiki denk gelmiş tasarımı için almıştım ama kullanımınıda sevdim.gün geçtikçe arabama olan aşkım artıyor.

Okan ERKOÇ
    Anestezist okan-erkoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    60AN **
    Edilen teşekkür: 10

benim olayda çok değişik oldu yaa... aslında ben 2006 fiat stilo istiyordum sonra ankara oto pazarında aramaya başladık rahat 1000 den fazla araba vardı ama stilo yoktu.. sonraki hafta birdaha gittim yok sonraki hafta gene yok... internetten aramaya başladım bir kaç haftada istediğim özellikleri olan bir stiloyu istediğim fiyata bulamadım sonra ötv indirimi oldu hiç hesapta yokken tipini hiç beğenmediğim bir arabanın 0ını aldım... iyikide almışım arabamı çok seviyorum... tipinide performanısınıda...
    FIAT BRAVO
    MULTİJET 1.6 16V 105HP
    ***EMOTİON***
    2008
    LAV KIRMIZI

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Benim hikayem : Aracım SEAT IBIZA 1.6 golf4 motoru kullanılmış full donanımlı bir araç 2001 model ancak artık kazık gibi gelmeye başlamıştı ufak olmasından dolayı çukurlara girip zıplamak amortisörlerinin çok sert olması falan bir de aracımıza 2 kere çarpılması sonucu tuz biber ekti dedim değiştirecem benzin lpg dayanmıyordu araca diesel alacam diye başladım araştırmaya ve bir galeri ile 22200 liraya anlaştık full donanımlı kırmızı ve ek paket ilaveli GP için üste 9200 lira ödedim 13000 e benim aracımı saydılar noter ruhsat vs vs bana maliyeti 4 lastikle beraber 23500 ü geçti. Sonuç ortada Fiyat Performans da rakipsiz Araç dıştan pontiac gibi görünüyor yaw yolda giderken milletin gözü kalıyor ve GP o kaar çok ki istanbul yollarında artık tutulan araçlara sahibiz. 6 aydır puntoluyum keyifle 10000 km yaptım aracım 5000 km sonra 100000 km olacak100000 bin km yi geçmiş var mıdır ki forumda?

ilker kara
    ik77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 AD3862
    Edilen teşekkür: 137

Benim 2005 model corsa enjoy dizel tiptronik aracim vardi.12 martta 17750 tl ye sattim.daha sonra araç aramaya başladim.acelem yoktu.derken bir sürpriz 14 martti sanirim ötv açiklandi.ilk defa şansim yaver gitti arabami sattiktan sonra ötv olayi gerçekleşti.derken 0 corsa yada fiesta alacağim dedim.eşim 0 istemiyor.borç falan yapmak istemiyor tabi.aslinda yeni fiestayi çok beğeniyoruz ama fiyat 28000tl.trend stil paket.tam istediğimiz donanim diyebilirim.fakat hem paramiz yetmiyor hemde 1.4 olmasindan dolayi vergisi yüksek.1 yilda galiba 240 tl fark ediyor 1,3 arasinda.corsa ya bakalim dedik onunda enjoy spor paketi 28000 tl.hiç indirim yapmiyorlar.aklimda hiç gp yok.derken birmodda çalişan kuzenimin bi arkadaşi gp önerdi hem fiyat iyi hemde donanimli bi araç diye.ben hemen internetten fiyat ve model araştirmasina girdim.ikna oldum ama eşim burun kiviriyor.eşimi bayiye götürdüm araçlari inceledik.hem fiyat hemde görüntüsünü beğendi.tabi biraz benim etkilememde oldu.eşimin arkadaşlarida benim arkadaşlarimda arabayi çok beğendiklerini söylediler.içimiz iyice rahatladi ve arabamizi sipariş verdik.araç halen gelmedi.ama bi pişmanliğim var skydome almadik ona üzülüyorum.belki ileride sunroof yaptirtabilirim.tabii iyice araştirip memnuniyet düzeyini gördükten sonra.

mete şenay
    mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    henüz yok
    Edilen teşekkür: 1

esb ne işe yarıyor ayrıca lpg taktırmak istiyorum tavsiye eden varmı teşekkürler

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı mete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    esb ne işe yarıyor ayrıca lpg taktırmak istiyorum tavsiye eden varmı teşekkürler
    Mete, aşağıdaki linklere bakabilirsin:

https://forum.grandepuntotr.com/tekn...l-basligi.html
    https://forum.grandepuntotr.com/tekn...ik-paketi.html

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

ben de aracımı ikinci el aldım. görmeye gittiğimde aşık oldum arabaya. pek gönüllü değildim ama yakından bakınca kesinlikle bu demiştim...

Yalçın K
    yalcin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 2

benim grande punto'ma kavuşmamın da güzel bir hikayesi var. araba almaya karar verdiğimde kuzenime söyledim, benim için araştırması için. ilk arabam olacağı için 15.000 TL civarı istiyordum. bir süre araştırdı çevresinden, özellikle tanıdıktan almak istedi bir problem çıkmaması için.. ilk bir kaç tanede mutabık olamadık, sonra ben çıtayı biraz daha yükselttim 17.000 TL civarına.. o ara bir 2007 model bir hyundai getz bulduk kuzenimin tanıdığından. adamın eşinin olduğu için bir ay sonra arabayı alacaktık.. bir ay sonra tam alacakken arabada rehin çıktı, vazgeçtik.. sonra ben çıtayı 21.000 TL'ye yükselttim, bu sefer sahibinden'den bir 2008 model siyah grande punto buldum.. kuzenimle gittik bakmaya galericiyi gözümüz tutmadı, yedek anahtarı falan yoktu aracın.. ama içime bir GP ateşi düştü, aklım kaldı beğenmiştim çok.. kısmet, bi hafta sonra yine aynı sitede 2 ay boyunca kimselere varmadan beni bekleyen 2007 model kırmızı GP'me kavuştum yaklaşık 5 hafta önce..

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

Konuyu açan kardeş dışarıdan arabanın bir albenisi yok demişsin. Arabayı güzelce bir yıka arkacama 2 numara bir film çek sonra geç yan taraftan arabanın arka tarafına doğru bir bak hatta fotoğrafını çek sonra bu fotoğrafı muhteşem manzara resimleri arasına 1. sıradan koy bence.

Ben öngörünüşünü punto sahibi olmadan önce beğenmezdim ama mini mesarati yakıştırmasını duyunca aynen karşılaştırma yaptım görünce aynen andırıyor tabi kendine has çizgileriyle buda muhteşem manzara resimlerinin ikincisi olur.

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Ben de Honda Jazz - Hyundai Getz istiyordum ama fiyatları bana göre yüksekti. Bu nedenle gücüm ancak Palio - Albea ya yeter diye düşünüyordum ve acele etmemiştim. GP ise gözüme uçuk bir şey gibi göründüğü için bakıp iç çekmekten başka bir şey yapmamıştım.

Sonra ÖTV indirimi geldi, Honda Jazz ve Hyundai Getzi daha ciddi düşünmeye başlamıştım, gidip inceledim, ellerinde olmadığını falan söyleyip fiyat garantisi de vermediler.

Sonra yine Palio var mı diye gittim Birmota, bir de GP nin içine girdim, etrafında dolaştım. Çok hoşuma gitti. Önce manuel vites düşünmüştüm, stokta da vardı ama sonra eşim de kullanır diye kendimi de biraz daha zorlayıp otomatik vites aldım. Sırf bunun için 2 ay daha bekledim ve kesinlikle değdi.

GP den ve otomatik vitesten vazgeçmem. Hele bir de yokuşta kalkış desteği var ki bitirdi beni. İyi ki Honda Jazz veya Hyundai Getz'e bulaşmamışım.

Sayfa 4/4 İlkİlk 1234