Alıntı aym Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tamamen katılıyorun en doğru tespit bu özelliklede aracınızın ağırlığı ne kadar fazla ise arkadışında bahsetiği kinetik enerji araç kütlesi ile birleşerek momentum oluşturmakta ve bunu yene bilmek içinde motor kuvvetinden yararlanmak en doğru yöntem taki rölantiye kadar hata kamyon ve kamyonet gibi yük taşıyan araçların bir çoğunda bununa yardımcı motor freni mevcuttur (vede kullananlar bilir motor freni debriyaj pedalına bastığınız an devre dışı kalır). özellikle tonajlı araçları yüksek hızlarda fren ve debriya aynı anda basarak aracı durdurmanız çok zordur. Sadece frene basarak araçı yavaşlatır sonradan deriyaja basarak aracı durdursunuz
kesinlikle katılmıyorum ne size nede alıntı yaptığınız arkadaşa, teknik terimler kullanmanız sizin doğru bildiğiniz izlenimi vererek bilgi edinmek isteyen arkadaşları yanıltacaktır, fakat derin bilginiz yoksa bu konuda yorum yapmayınız. Hiçbir panik fren suresi motorun atalet momentinde yavaşlamasından daha uzun surede gerçekleşmez, panik fren durumunda daima debryaja basılmalıdır ki bir ust mesajda sebebini yazdım.