Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
62 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 1.3 multijet motor performans

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Eray,

Turbo dizellerin güç ve tork bandı benzinlilere göre daha dardır.Ancak turbo sayesinde kısa süre için bile olsa çok yüksek tork üretebilirler.Multijet turbodizel bir makine ve oldukça küçük bir hacime sahip (1250cc) Bu motordan performans (Tork ihtiyacı) alabilmek için deviri min. 2000 lerde tutmak gerekiyor.Güç için ise 4000d/d lara çıkılabilir.Bu devirden sonra motor ne güç ne de tork üretir.Dolayısıyla bu motoru 2000d/d-4000d/d arasında kullanmak gerekli.Düz yolda sabit süratte 1500d/d da bile gidilebilir,

Yokuşlarda da 2000d/d da kalkış yapılırsa sorunsuzca hareket eder.

1.6lt lik Polo 75bg ya da 100bg gücünde ve yaklaşık 135nm torka sahiptir muhtemelen.GP ya göre de daha hafif olduğu için hızlanma isteği daha iyi olacaktır.Bu çok doğal.Ancak ara hızlanmalarda GP mjtd Polo ile başedebilir rahatça...

2. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Uzun yolda yakıt tüketimi olarak 3.7'leri gördüğümde aracıma yeni baştan aşık oluyorum. Bazen biraz daha performans hissi için chiptuning yaptırmak aklıma geliyor ama ben böyle de mutluyum Bence multijetin bize sunduğu rakipsiz dayanıklılık ve ekonomi değerlerini düşünmeli ve araçlarımızı ayarında kullanmalıyız. Böylesi en sağlıklısı.
    Konu LeoN48 tarafından (26/02/2010 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Gp gp
    Ya Hep Ya Hiç. KaGaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 819

1,6 lık benzliden inip 1,3 mjete binmen performansta oldukça fark yaratır zaten kafadan torkdan dolayı bi farklılık hissedeceksin..aradaki performansı şöyle test edebilirsin corsa 1,3 mjeti dene bi sonra arabana bin oldukça memnun kalıcaksın emin ol

6. Bu mesajı için 2 kişi KaGaN'ye teşekkür etti:

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de 1.3 mültijet var sanırım bizim sorunumuz kullandığımız eski araçlar ile kıyaslıyoruz yada onlara çok alışınca aynını puntodan beklioyruz. Punto bana kalırsa güvenlik konfor tasarruf görsellik gibi öğeleri ön planda tutmuş bu yüzdende..

Çok hızlı gitmiyor rampa çekişleri süper. Ama hız felakettir o yüzdende çok hızlı gitmemekte fayda var.
    Konforuna diyecek sözüm yok sessiz sakin rahat sürüş, sizi hiç yormuyor...

önceki çok noktadan enjeksionlu tigramda 25liralık LPG ile 120 km giderken 25 liralık mazotla 250 kmden fazla gidiyorum.

Görsellik olarakda bir çok kişinin size bakıp off beee dediğini duyar gibi olmanız lazım
    Erkan 25 TL mazotla nasıl 250 km den fazla yaptığını anlamadım, uzun yolda mı, şehir içinde mi?

h. mutlu
    rodopian16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 64

ilk zamanlar bende öyle düşünüyorsdum alışmakla alakalı biraz da düşük devirde büyük vitesle hızlanmaya kalkarsan devir 2000 geçinceye kadar belki bir kağnı bileseni geçebilir ama uygun devirlerde bastığında 2000 yukarısı koltuğun tüm hatlarını sırtında hissedersin. rampa yukarı ise turbusu olmayan hiçbir benzinli sana sellektör yapamaz...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Alıntı magic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erkan 25 TL mazotla nasıl 250 km den fazla yaptığını anlamadım, uzun yolda mı, şehir içinde mi?
    Uzun yol abicim şehir içi değil. mersin pozantı arası otoban verisi 110 km ile gidiyorum mesafe 110 km gidip geliyorum biraz da şehir içi geziyorum bitiyor
    Artık Fiorinolu

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun yol abicim şehir içi değil. mersin pozantı arası otoban verisi 110 km ile gidiyorum mesafe 110 km gidip geliyorum biraz da şehir içi geziyorum bitiyor
    Ben de şaşırdım bir an. Ben 50 TL mazotla 280 km falan gidebiliyorum şehir içinde.

ÖZGÜR DİNÇER
    ozgurdincer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    48 GL 620
    Edilen teşekkür: 26

benim de önceki aracım 1.6 benzinliydi 2004 marea liberty 4 yıl kullandım bu süre zarfında 2 de kaza yaptım, itiraf edeyim biraz agresif kullanmayı seviyorum fakat hayatımda ilk defa 1.3 mjet aracımla rampa yukarı savruldum. fethiye denizli arası (karabel'e) marea ile 0'dan 1.400 rakıma 45 dakikada çıktığım yolu punto ile 35 dk da çıkıyorum

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

VOLKAN TARAN
    byfestival - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Mavi
    Edilen teşekkür: 26

Bilgilendirme

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sen video çek yoluda çek aynı anda yani düz olduğunu göster, araba düz yolda 220 yapsın söz sana bir depo benzinin benden. Kendime benzin alırken ağlayan ben, sana böyle bis söz veriyorum bunun kıymetini bil bence.
    -----
    Benim arabamın tamamen stokları( 150hp ) dümdüz yolda öldürsen 235'i geçemiyor sen 75 hp ile düz yolda 220 yap ben arabamı satacam
    Jant çapı büyüdükçe max. sürat artar bu detaya dikkat edelim..

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Alıntı denizasil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk aldıgımda basmıstım 200 falan sonra bi arkadasın megane siyle kapıştım aydın otobanında walla dahada ıstıyodu aslında..ama yakıt ibresi baya bi oynadı
    İboyuda acmıstım son ses

Sen bayır aşşagı vuruyosun galiba

Muratcım denemesi bedava alırım mazıt parasını cekerım vıdeomu koyarım masaya begenen alır begenmeyen almaz
    Aydın otobanından o kadar gittim geldim. O kadarda zorladım ama asla 200 e ulaşmadı. 1.3 75 beygir. Bayır aşşağı bile 220 zor o motorla. Linea 90 beygir onunla 200 rahat gördüm. Ama punto 75 beygir ile asla. Ben pek inanamadım. Motor çığlık atıyor resmen 180 diyince.

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

chip+kn kutu içi filtre yapın arabanıza 1 kat daha fazla aşık olursunuz emin olun

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı byfestival Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volkan teorik olarak son hız artar ama pratikte durum daha farklı olabilir.Büyüyen çap motora ekstra yük bindirirse bu durumda son hız düşecektir...
    Konu ABNEW tarafından (03/03/2010 Saat 00:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volken teorik olarak son hız artar ama pratikte durum daha farklı olabilir.Büyüyen çap motora ekstra yük bindirirse bu durumda son hız düşecektir...

+1000
    son hız düştüğü gibi çekiş düşecek ve tüketim artacaktır

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Murat Gürakan
    varmı denemek isteyen :) Murat Gürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 354

Alıntı byfestival Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jant çapı büyüdükçe artmaz lastik çapı büyüdükçe artar ama hiç kimsede arabanın orjinal çapı 60cm ike 65 cm takmaz zaten görüntüden bile hissedilirki nitekim olduğunu kabul etsek bile bunu kadranda göremessiniz kadran 180 gösterir belki siz 190-200 le gidersiniz anlamak için iyi bi gps e gerek olur.
    ----
    Tüketimin artmasınada jant çapı etki etmez. Eğer lastik çapını aynı seçerseniz üstüne bide yeni jantınız eski jantınızdan hafifse o halde tam tersi bide ekonomi yaparsınız. Ama dediğim gibi eski jat lastik çapının muadili olan bi seçim yapılmaliki sorun teşkil etmesin.

20. Bu mesajı için 2 kişi Murat Gürakan'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jant çapı büyüdükçe artmaz lastik çapı büyüdükçe artar ama hiç kimsede arabanın orjinal çapı 60cm ike 65 cm takmaz zaten görüntüden bile hissedilirki nitekim olduğunu kabul etsek bile bunu kadranda göremessiniz kadran 180 gösterir belki siz 190-200 le gidersiniz anlamak için iyi bi gps e gerek olur.
    ----
    Tüketimin artmasınada jant çapı etki etmez. Eğer lastik çapını aynı seçerseniz üstüne bide yeni jantınız eski jantınızdan hafifse o halde tam tersi bide ekonomi yaparsınız. Ama dediğim gibi eski jat lastik çapının muadili olan bi seçim yapılmaliki sorun teşkil etmesin.

doğru söylemişsin murat
    jant çapını büyütürken yanağı inceltip lastik çapını ayarlamak şart

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Zaten Volkanın da kastettiği yuvarlanma uzunluğudur.En azından ben öyle algıladım,

Lastik ve jant seçiminde önemli olan yuvarlanma uzunluğunu sabit tutmak ve orijinal ölçülere uygun jant tercih etmektir.Tercih yapılırken ağırlığa da dikkat etmek gerekli tabi...

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

Benim bundan önceki arabam 2004 honda jazz idi..1.4cc 83hp..Valla 1.3 multijet in ivmelenmesi hissedilir derecede iyi.

Tarkan coruh
    real - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 FE 1512
    Edilen teşekkür: 52

nasıl 200 km yapıyorsunuz anlamıyorum gerçekten benımki 170 geçmiyor yahu

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarkan coruh
    real - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 FE 1512
    Edilen teşekkür: 52

ya bide şu E.G.R iptal fişi nerede çekelim bakalım bir neler olucak

Murat yaltıraklı
    murat.y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Herkese selamlar arkadaşlar..kısmetse yarın bir punto sahibi olmak için ilk adımı atıcam ancak kafamda çok fazla soru işareti belirdi..Araç 2007 model 1248cm 3 (1.3) multijet 75 HP. Ama çevremdekiler punto için şahinden farkı yok sesler geliyor, 120-130 dan fazla hız yapmaz, 5 kişi binerse araç kalmaz rampada sorunlu falan gbi laflarla soğuttular beni ne dersiniz gerçektende öylemi..???

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon