arkadasım bende 1.3 90 beygir var.ama ben kesinlikle cogu benzinli aracın üstünden gecebilecegini biliyorum.bu arada özelliklede rampalarda cok iii.bence biraz gaz pedalına bassan inan arac altından kacacak
önceki arabam yok ilk olcak kısmetse
Rampada kaldığını söyleyen ya audi, mercedes, bmw kullanıyodur, ya da sizi çok fena kandırmış. Valla 5 kişi babalar gibi çıkıyo zorlanmadan her türlü rampayı istediğiniz hızda. Öyle bi durum kesinlikle yok.
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
GP, yaklaşık 200nm torkla, 1100kg ağırlıkla, 75bg-90bg lik gücüyle, b segmenti yalıtımıyla ne sonuç veriyorsa aynı özelliklere sahip BMW, Opel, Mercedes, VW, Renault,..... da aynı sonucu verecektir,
Rampadaki kalkış, yalıtım, sağlamlık gibi kavramları bilimsel olarak ve segmente göre ele almamız gerekir.Aksi halde doğru sonuca ulaşamayız...
Şöyle söyleyim bende aracım 1.3 90 Hp arkadaşımın aracı focus sedan 2007 tdci 109 hp rollde kalktığımızda 160-170 arasına kadar kovalayabiliyorum daha sonra arayı açmaya başlıyo hacimden dolayı ( 1248cc Vs 1560 cc ) bu işin kıyaslaması tabibence günümüz şehir arabaları ve sahip olduğumuz yol, güvenlik durumlarına göre, tabi ekonomiyi de eklersek buna alınabilecek mantıklı bir tercih diyebilirim..
peki 120 -130 dan sonra basmıyor gitmiyor söylemleri doğru olamaz o halde kardeş..1.3 75 beygire göre..düşünürsek
düz yolda 180'i gördüm, 130 u görmüyoru kim çıkardıysa helal olsun.
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
hız önemliyse, düz yolda rahat 170 görürsün tek başınayken..kalkışta da kapiliyet meselesi alışırsın yani bence dene ilk önce içinde bir şey kalmasın. bu arada arkadaşlarının arabası varmı ne varmış ta böle konuşmuşlar![]()
Konu utku952 tarafından (22/05/2010 Saat 01:56 ) değiştirilmiştir.
Çok sağolun beni yüreklendirdiniz yaw..alacağım araç 78 binde 1.3 multijet..75 hp 19.5 istiyor sanırım alacağım..fallow me falan varmış araçta özellikleride iyi tip desen gayet modern...
İlk kez araba alıyorsan bi yerlere göstermeden alma bence 78bin iyi km. bakım falan önemli dizelde bi araştırın derim. hayırlı olması dileyiyle![]()
bugun ilk defa araba aşırı yüklü iken elmadağ rampasını çıktım. arabada arkada 4 kişi vardı. toplam 6 kişi ile üstelik rampayı kaptırmadan (yol çalışması nedeniyle kamyon arkasında kalıp 20 km den hızlanarak), o kadar uzun yokuşu 110 - 120 civarında bayılmadan zıpkın gibi çıktı puntiş
bende 72 binde aldım aracı 1 ay önce.Çok sağolun beni yüreklendirdiniz yaw..alacağım araç 78 binde 1.3 multijet..75 hp 19.5 istiyor sanırım alacağım..fallow me falan varmış araçta özellikleride iyi tip desen gayet modern...
inanınki dizel için 70 - 80 bin km birşey değil![]()
EGR iptali yapınca yakıtta artış oluyormu acaba?
bu gün ankaradan kuşadasına seyahat ettim, yaklaşık 700 km, ne yorgunluk hissettim nede performans yönünden bir sıkıntı yaşadım, afyon uşak arasını 160-170 le gittim, bazı yerlerde 180 hatta 190 gördüm, gerçekten çok keyif aldım arabadan, araç 160 a çok hızlı ulaşıyor özellikle yokuşlarda tam bi bomba
Şimdi düşününce çılgınca geliyor ama şeytana uydum Adana-Mersin arası otobanda,7 kişi(ikisi çocuk ve 3 ü şişman)...bagajda da 25kl yük...düz yol da 77hp fire 2009 puntomla 190 ı gördüm...5 dk sonra yoğun ısrarlarla yavaşladım...Gişelere yaklaşmıştım ve aracı durdurmak kolay olmadı...ilginç olan firenliyorsun ama sanki arabaya hükmedemiyorsun...Birdaha asla bukadar basmam...CANIM ARKADAŞLARIM,BU ANLATTIKLARIMIZDAN GAZA GELİP BENDE ŞU KADAR BİR BASAYIM DEMEYİN LÜTFEN.120-130 neyimize yetmiyor...Gözünüzü seveyim şeytana uymayın...özellikle daha genç arkadaşların gözlerinden öperim....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri