Eski aracından daha ıyı oldugunu sana garanti ederim..Multijet motora sahıp ve rampa yukarı ben hıc zorlandıgını hıssetmedım görmedımde..Bence aldıgın mazot ve bakımlarına dıkkat et
Arkadaslar hepinizin genel yorumlarini almak istedigim bir konu var.
Arabami 2 aydir kullaniyorum. Alirken tabikide imkanlar cercevesinde ve dizel bir sehir ici arabasi olarak aldigim aracimin performansindan biraz memnun degilim gibi...
Aracin rampadaki ya da duz yoldaki hizlanma performansi beni cok mutlu etmedi acikcasi...Daha onceki arabam 1.6 benzinli Polo idi. Belkide o yuzden beklentim biraz daha yuksek kaldi.
Rahatlik ve konfor olarak ve de ortalama yakit tuketimi konusunda aracimdan memnunum... Fakat itiraf etmek istiyorum motor performansi cok da iyi degil.
Eski aracından daha ıyı oldugunu sana garanti ederim..Multijet motora sahıp ve rampa yukarı ben hıc zorlandıgını hıssetmedım görmedımde..Bence aldıgın mazot ve bakımlarına dıkkat et
I ' m c a p u l i n g . . .
ben de 4 yıl 1.6 megane kullanıp puntoya geçiş yaptım. manisa izmir arası çok kullanıyorum ve o uzun yokuşlarda performans gayet iyi. bence alışmanla alakalı biraz. alıştıkça daha iyi gelecektir. ben de daha yeni yeni alışıyorum.
bu arada aynı motor astralarda da kullanılıyor. o kasalardaki performansı ve astra punto fiyat farkını düşününce performansın süper olduğuna kanaat getirirsin.
1,6 motora sahip benzinli bir araçtan inip 1,3 multijet 75 bg lik araca bindiğin için
sana öyle geliyor
ama emsallerine göre gayet sağlam ve seri bir motordur
biraz daha kullanıp alışırsan sorun etmezsin
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Bende de 1.3 mültijet var sanırım bizim sorunumuz kullandığımız eski araçlar ile kıyaslıyoruz yada onlara çok alışınca aynını puntodan beklioyruz. Punto bana kalırsa güvenlik konfor tasarruf görsellik gibi öğeleri ön planda tutmuş bu yüzdende..
Çok hızlı gitmiyorrampa çekişleri süper. Ama hız felakettir o yüzdende çok hızlı gitmemekte fayda var.
Konforuna diyecek sözüm yok sessiz sakin rahat sürüş, sizi hiç yormuyor...
önceki çok noktadan enjeksionlu tigramda 25liralık LPG ile 120 km giderken 25 liralık mazotla 250 kmden fazla gidiyorum.
Görsellik olarakda bir çok kişinin size bakıp off beee dediğini duyar gibi olmanız lazım![]()
Artık Fiorinolu
Erkan sana katılıyorum
Hız desen felakettir ama ben 220 yı gordum hatta dahada gıderdı ıbre olsaydı...
300 tl lik mazotla 2700 km yol yaptım 1 haftada full 5 kısı bagaj dolu iken..
Emniyet desen akranlarına göre daha ıyı ve teknolojik
4 senedır bınıyorum sanayiye arıza için gitmedim
Kuzenımde opel vectra CDX var uçuyo remen araba ama ama...
50 tlik benzınle 150 km gidebiliyor falan filan..
koç gibi araba ön takımı istesende bozamıyosun...
Bayır aşağı bas basabildiğin kadar abiOrda uno da çıkar 220 ye
![]()
Punto alalı daha 1 ay bile olmadı. Eski arabam Brava 1.6 idi. İkisini kıyasladığımda Brava konfor,sürüş keyfi kalkışlarda puntomdan daha iyi.Ancak Punto özellikle 3.vitesten sonra adeta uçak gibi hızlanıyor. 4 ve 5i söylemiyorum bile. Çok iyi. Yakıt konusuna gelince multijeti uzun yolda kullandığınızda daha fazla yakıt karı edersiniz. Arabam şuan 620 km'de ve hala bir depom bitmedi. Yeni olmasına karşın muhtemelen 700 km yapacak bir depoyla.Bu haliyle genel anlamda memnunum.
Hem performans versin hem ucuz olsun hem donanımlıi,konforlu olsun, az yaksın, görünüşü güzel olsun...Bunları herkes ister de hepsi bi arada olmuyo maalesef...1,6 vw polo performans olarak 1,3 mjetten tabi ki daha ii olacak diğer herhangi bi departmanda evodan üstün oldugunu sanmıyorum.
Eray kardeşim. 1300 motor ile 1600 motor dediğin gibi kıyaslanamaz ama bizim arabalarımız halen gurubunda ve Türkiye'de en az yakan arabalar. Dolayısı ile gerek dizel olması gerek turbo destekli olmasından ötürü kalkışlarda 1700-2200 d/dak. yakalamadan turbo devreye girmez. Biraz gaz yedirip yokuşlarda kalkmak gerekir. Araba devirlendikten sonra da gurubu dahilindeki hiçbir araba yakalayamaz. Zaman içinde arabana alışacak, huyunu öğrenecek, sağladığı avantajlara (yakıt, sağlamlık, konfor vs.) bizzat kendin şahit olacaksın.
Sonuçta şunu demek istiyorum. Acele etme ve üst sınıftaki arabalarla kıyaslama. Bak göreceksin sen ona, oda sana alışınca birbirinizden ayrılamayacaksınız.
chip tuning ile performansını artırabilirsin en azından bu da bir çözümdür 95hp civarında olur ve seni oldukça tatmin edecektir.
bence tüplü 2.0 motorlara göre bile performansı süper ama bindiğimiz araba 1.3yani hem tüketim hem cep hem performans diosak birinden birine ödün veriyoruz 1.3 motora göre bence çok çok iyi yokuş yukarı zaten kesilme hiç yok hem az yaksın hem hızlı gitsin hem ucuz olsun yok matematik bile karşı buna
![]()
eray kardeşim 1.6 benzinliden 1.3 dizel motorlu araca geçiş yapmışsın.benzinliye nazaran düşük devirli motora zamanla alışacak,gerektiği yerde gaz pedalına biraz daha basacaksın,senin gibi dizele geçen çoğu arkadaş bunları yaşadı,şuan 1.3 multijeti kullanan arkadaşlar yolda benzinli arabaları ekonomik olmasının verdiği avantajla,tabiri caizse tokatlıyor.canını sıkma zamanı gelince multijeti tercih etmekle doğru kararı verdiğini göreceksin.hayırlı olsun güle güle kullan....
merhabalar . performans isteyen arkadaşlarım E. G. R yi iptal etsinler daha doğrusu fişini çeksinler.( motor arza lambası yanıyor). o zaman görsünler performans nasılmış. e. g. r motoru boğuyor duman çok rahat çıkmıyor ben 1 aydır oldu iptal edeli 4 yıldır eşşeğe biniyor muşuzda haberimiz yokmuş. saygılar
İlk aldıgımda basmıstım 200 falan sonra bi arkadasın megane siyle kapıştım aydın otobanında walla dahada ıstıyodu aslında..ama yakıt ibresi baya bi oynadı
İboyuda acmıstım son ses
Sen bayır aşşagı vuruyosun galiba
Muratcım denemesi bedava alırım mazıt parasını cekerım vıdeomu koyarım masaya begenen alır begenmeyen almaz![]()
Konu erdiyilmaz tarafından (26/02/2010 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir. Ard arda mesaj gondermeyiniz.
Abi sen video çek yoluda çek aynı anda yani düz olduğunu göster, araba düz yolda 220 yapsın söz sana bir depo benzinin benden. Kendime benzin alırken ağlayan ben, sana böyle bis söz veriyorum bunun kıymetini bil bence.
-----
Benim arabamın tamamen stokları( 150hp ) dümdüz yolda öldürsen 235'i geçemiyor sen 75 hp ile düz yolda 220 yap ben arabamı satacam![]()
Konu Murat Gürakan tarafından (26/02/2010 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir.
200 luk vıdeoyu maıl attım
abi 220 bekliyorum ve yolun eğiminide istiyorum
Herneyse abi özeldende dediğim gibi ufak bir eğim yakalansa dahi çıkar sorun olmaz ancak düm düz yolda iddia ediyorumki imkansız![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri