Punto alalı daha 1 ay bile olmadı. Eski arabam Brava 1.6 idi. İkisini kıyasladığımda Brava konfor,sürüş keyfi kalkışlarda puntomdan daha iyi.Ancak Punto özellikle 3.vitesten sonra adeta uçak gibi hızlanıyor. 4 ve 5i söylemiyorum bile. Çok iyi. Yakıt konusuna gelince multijeti uzun yolda kullandığınızda daha fazla yakıt karı edersiniz. Arabam şuan 620 km'de ve hala bir depom bitmedi. Yeni olmasına karşın muhtemelen 700 km yapacak bir depoyla.Bu haliyle genel anlamda memnunum.
Hem performans versin hem ucuz olsun hem donanımlıi,konforlu olsun, az yaksın, görünüşü güzel olsun...Bunları herkes ister de hepsi bi arada olmuyo maalesef...1,6 vw polo performans olarak 1,3 mjetten tabi ki daha ii olacak diğer herhangi bi departmanda evodan üstün oldugunu sanmıyorum.
Eray kardeşim. 1300 motor ile 1600 motor dediğin gibi kıyaslanamaz ama bizim arabalarımız halen gurubunda ve Türkiye'de en az yakan arabalar. Dolayısı ile gerek dizel olması gerek turbo destekli olmasından ötürü kalkışlarda 1700-2200 d/dak. yakalamadan turbo devreye girmez. Biraz gaz yedirip yokuşlarda kalkmak gerekir. Araba devirlendikten sonra da gurubu dahilindeki hiçbir araba yakalayamaz. Zaman içinde arabana alışacak, huyunu öğrenecek, sağladığı avantajlara (yakıt, sağlamlık, konfor vs.) bizzat kendin şahit olacaksın.
Sonuçta şunu demek istiyorum. Acele etme ve üst sınıftaki arabalarla kıyaslama. Bak göreceksin sen ona, oda sana alışınca birbirinizden ayrılamayacaksınız.
chip tuning ile performansını artırabilirsin en azından bu da bir çözümdür 95hp civarında olur ve seni oldukça tatmin edecektir.
bence tüplü 2.0 motorlara göre bile performansı süper ama bindiğimiz araba 1.3yani hem tüketim hem cep hem performans diosak birinden birine ödün veriyoruz 1.3 motora göre bence çok çok iyi yokuş yukarı zaten kesilme hiç yok hem az yaksın hem hızlı gitsin hem ucuz olsun yok matematik bile karşı buna
![]()
eray kardeşim 1.6 benzinliden 1.3 dizel motorlu araca geçiş yapmışsın.benzinliye nazaran düşük devirli motora zamanla alışacak,gerektiği yerde gaz pedalına biraz daha basacaksın,senin gibi dizele geçen çoğu arkadaş bunları yaşadı,şuan 1.3 multijeti kullanan arkadaşlar yolda benzinli arabaları ekonomik olmasının verdiği avantajla,tabiri caizse tokatlıyor.canını sıkma zamanı gelince multijeti tercih etmekle doğru kararı verdiğini göreceksin.hayırlı olsun güle güle kullan....
merhabalar . performans isteyen arkadaşlarım E. G. R yi iptal etsinler daha doğrusu fişini çeksinler.( motor arza lambası yanıyor). o zaman görsünler performans nasılmış. e. g. r motoru boğuyor duman çok rahat çıkmıyor ben 1 aydır oldu iptal edeli 4 yıldır eşşeğe biniyor muşuzda haberimiz yokmuş. saygılar
200 luk vıdeoyu maıl attım
I ' m c a p u l i n g . . .
abi 220 bekliyorum ve yolun eğiminide istiyorum
Herneyse abi özeldende dediğim gibi ufak bir eğim yakalansa dahi çıkar sorun olmaz ancak düm düz yolda iddia ediyorumki imkansız![]()
arkadasım bende 1.3 90 beygir var.ama ben kesinlikle cogu benzinli aracın üstünden gecebilecegini biliyorum.bu arada özelliklede rampalarda cok iii.bence biraz gaz pedalına bassan inan arac altından kacacak
Eray,
Turbo dizellerin güç ve tork bandı benzinlilere göre daha dardır.Ancak turbo sayesinde kısa süre için bile olsa çok yüksek tork üretebilirler.Multijet turbodizel bir makine ve oldukça küçük bir hacime sahip (1250cc) Bu motordan performans (Tork ihtiyacı) alabilmek için deviri min. 2000 lerde tutmak gerekiyor.Güç için ise 4000d/d lara çıkılabilir.Bu devirden sonra motor ne güç ne de tork üretir.Dolayısıyla bu motoru 2000d/d-4000d/d arasında kullanmak gerekli.Düz yolda sabit süratte 1500d/d da bile gidilebilir,
Yokuşlarda da 2000d/d da kalkış yapılırsa sorunsuzca hareket eder.
1.6lt lik Polo 75bg ya da 100bg gücünde ve yaklaşık 135nm torka sahiptir muhtemelen.GP ya göre de daha hafif olduğu için hızlanma isteği daha iyi olacaktır.Bu çok doğal.Ancak ara hızlanmalarda GP mjtd Polo ile başedebilir rahatça...
Uzun yolda yakıt tüketimi olarak 3.7'leri gördüğümde aracıma yeni baştan aşık oluyorum. Bazen biraz daha performans hissi için chiptuning yaptırmak aklıma geliyor ama ben böyle de mutluyumBence multijetin bize sunduğu rakipsiz dayanıklılık ve ekonomi değerlerini düşünmeli ve araçlarımızı ayarında kullanmalıyız. Böylesi en sağlıklısı.
Konu LeoN48 tarafından (26/02/2010 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
1,6 lık benzliden inip 1,3 mjete binmen performansta oldukça fark yaratır zaten kafadan torkdan dolayı bi farklılık hissedeceksin..aradaki performansı şöyle test edebilirsin corsa 1,3 mjeti dene bi sonra arabana bin oldukça memnun kalıcaksın emin ol![]()
ilk zamanlar bende öyle düşünüyorsdum alışmakla alakalı biraz da düşük devirde büyük vitesle hızlanmaya kalkarsan devir 2000 geçinceye kadar belki bir kağnı bileseni geçebilirama uygun devirlerde bastığında 2000 yukarısı koltuğun tüm hatlarını sırtında hissedersin. rampa yukarı ise turbusu olmayan hiçbir benzinli sana sellektör yapamaz...
benim de önceki aracım 1.6 benzinliydi 2004 marea liberty 4 yıl kullandım bu süre zarfında 2 de kaza yaptım, itiraf edeyim biraz agresif kullanmayı seviyorum fakat hayatımda ilk defa 1.3 mjet aracımla rampa yukarı savruldum. fethiye denizli arası (karabel'e) marea ile 0'dan 1.400 rakıma 45 dakikada çıktığım yolu punto ile 35 dk da çıkıyorum
chip+kn kutu içi filtre yapın arabanıza 1 kat daha fazla aşık olursunuz emin olun
Zaten Volkanın da kastettiği yuvarlanma uzunluğudur.En azından ben öyle algıladım,
Lastik ve jant seçiminde önemli olan yuvarlanma uzunluğunu sabit tutmak ve orijinal ölçülere uygun jant tercih etmektir.Tercih yapılırken ağırlığa da dikkat etmek gerekli tabi...
Benim bundan önceki arabam 2004 honda jazz idi..1.4cc 83hp..Valla 1.3 multijet in ivmelenmesi hissedilir derecede iyi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri