Sayfa 5/12 İlkİlk 123456789 ... SonSon
224 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: Ham petrol fiyatları son yılların en düşük seviyesinde ama tüketiciye yansımıyor

şükrü t
    punto57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 61

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle basin saolsun. Allah rahmet eylesin.

İnsan ibadetini her sekilde yapar. Evinde namazini kilabilir. Cumaya gitmek icin 100 metre yuruyosa 1000 metrede yurur. Allaha giden yol tektir. Uzak cami gidemem diyosa gitmesin zaten. Ha ama saglik durumu el vermez yaslidir uzak gelir. Allah onun icinden geceni bilir. Bunu sorgulamak bize dusmez.

Diyanete ayrilan bütçe sagliga ayrilanin kac kati bunu bize soylesene. Bu butceyle kac tane hastane yapilir? Bizim mahallede 3 tane cami var. Ucundede en az maasli 5er6sar kisi var. Ne cuma gunleri nede teravileree ful dolu cekmiyo en baba %50 ve su anda bi cami daha yapiyolar. Cokmu luzum var 150 metre arayla iki camiye? Neden hastane okul kütüphane yapilmiyor? 1milyon nüfuslu ilcede yasiyorum hastane sayisi yalnizca 1

Su anda cadde uzerinde binada otura apartman sakinlerinden 500er lira civari asvalt vergisi alinmaya baslandi asvalti arabalar kullaniyor. Yillik vergisini veriyor niye veriyor? Sifir araba aliyon %50 si falan vergi niye veriyoruz?

Bide asvalt vergisi nedir?

Biraz fazla olmadimi artik? İs artik akaryakitin disina cikti farkindaysan... Ota poka vergi olmaz birader. Bazi seylere dur demek gerek. Biz avrupanin 20 yil gerisindeyiz demeyi iyi biliyoruz.

2003 yi ornek veriyosun eyv. Zorluklarini anladikta. Senin verdigin ornek suna benziyor. Benim memleketim 80.000 nufusa sahip bi ilce hastatesinde acilde gece dr. Bulana ask olsn. Ank merkezdeki hastaneye 55 km eee nerde kaldi 2015? 80.000 kisiye bi dr dusmuyo bak hala.. Gelişen bisey yok aslinda. Hala 20 yil gerideyiz.
    Tavsiyem 5 vakit namaza başla, arkadaşlarını teşvik et camiler dolsun, camileri devlet dolduracak, zorla camiye yollayacak değil ya, her şeyi devletten bekleme..

Hastane konusunda dünyanın hiç bir yerinde her mahallede hastane yok. 112 var. Hava ambulansı var. Daha dün 700 ambulans alındı.

Ara gelmezlerse dava et.

Ben oğlumun durumubda rop muyanesi ve ameliyatı için ne yapcağımı bilemedim. Özel 8000 lira istedi 2 aylık prematüre çocuk ameliyatı için. Göz ameliyatı prof seviyesi lazım. Yoksa oğlum kör. Düşün ya. Tek çocuğum.
    Bakanlığı aradım.
    Şişli ETFAL ve Marmara üni hastanesi aradı. Pazartesi. Ben Bakanlığı (halka açık 3 haneli no) pazar aradım. Hesap et. Aradı benim hastanelrr gel tedavisini yapacaz diye.
    Yaptılar.

Bu bile bir şey abicim.

Hiç bir şey mükemmel değil.
    Hiç bir şey berbat değil.
    Zaman ve mekan görecelidir.
    Benim diyeceğim
    Ben almanyada domuz gribi olup acile de gittim. Burdan bir farkı olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun.
    Fark nifüs yoğunluğu özellikle istanbul.

Bazı yörelerde özel vakalar var halak biraz bilinçaiz olunca kötü niyetli tepiyor, kullanıyor bunu.

Bu halka özgü sonuçta bizde birbirimizi boğazlardık. Sakin olmayı öğrensek ve bazı şeylerin çok detay olduğunu ve incelikle düzeltilmesi gerektiğini bilmemiz lazım.
    Fiat 124 italyan ama ferrari motoru ile çalışmaz.

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

İnsan ibadetini her sekilde yapar. Evinde namazini kilabilir. Cumaya gitmek icin 100 metre yuruyosa 1000 metrede yurur. Allaha giden yol tektir. Uzak cami gidemem diyosa gitmesin zaten. Ha ama saglik durumu el vermez yaslidir uzak gelir. Allah onun icinden geceni bilir. Bunu sorgulamak bize dusmez.

Diyanete ayrilan bütçe sagliga ayrilanin kac kati bunu bize soylesene. Bu butceyle kac tane hastane yapilir? Bizim mahallede 3 tane cami var. Ucundede en az maasli 5er6sar kisi var. Ne cuma gunleri nede teravileree ful dolu cekmiyo en baba %50 ve su anda bi cami daha yapiyolar. Cokmu luzum var 150 metre arayla iki camiye? Neden hastane okul kütüphane yapilmiyor? 1milyon nüfuslu ilcede yasiyorum hastane sayisi yalnizca 1

Su anda cadde uzerinde binada otura apartman sakinlerinden 500er lira civari asvalt vergisi alinmaya baslandi asvalti arabalar kullaniyor. Yillik vergisini veriyor niye veriyor? Sifir araba aliyon %50 si falan vergi niye veriyoruz?

Biraz fazla olmadimi artik? İs artik akaryakitin disina cikti farkindaysan... Ota poka vergi olmaz birader. Bazi seylere dur demek gerek. Biz avrupanin 20 yil gerisindeyiz demeyi iyi biliyoruz.

2003 yi ornek veriyosun eyv. Zorluklarini anladikta. Senin verdigin ornek suna benziyor. Benim memleketim 80.000 nufusa sahip bi ilce hastatesinde acilde gece dr. Bulana ask olsn. Ank merkezdeki hastaneye 55 km eee nerde kaldi 2015? 80.000 kisiye bi dr dusmuyo bak hala.. Gelişen bisey yok aslinda. Hala 20 yil gerideyiz.
    Yaz abi bütçe rakamlarını.
    Ssk bütçesi nerdeyse bütçenin tamamı tapma etmr eyleme salla ama destekli salla

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Sana bir milyon nufus diyorum mahalle diyosun

Sana bi tane hastane var diyorum ambulans var diyosun...

Kaldirim ve asvalt vergisi diyorum cami diyosun
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Senin yaş kaç?

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Asfalt vergisini bilmiyorum, bana gelmedi,

İstanbul'da ilçeler ortalama 500.000 ve hastaneler yapılıyor yeni yeni. Mantar mı bu ekmeden sulayınca. Çıksın.

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Sana bir milyon nufus diyorum mahalle diyosun

Sana bi tane hastane var diyorum ambulans var diyosun...

Kaldirim ve asvalt vergisi diyorum cami diyosun
    Bana ne hükümütten ,
    bimere yaz ben köyün yolunu, ve ogs hatalı geçişleri bimere yazıp geri aldım, 45 günden sonara,

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Sato'cuğum ne anlatmaya uğraşıyorsun. Arkadaşlarımız gayet mutlu bırak kafalarını yaşasınlar
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sato'cuğum ne anlatmaya uğraşıyorsun. Arkadaşlarımız gayet mutlu bırak kafalarını yaşasınlar
    Mutlu mu?

Kriz yüzünden işimi kaybettim diyom.
    İhracat çalışıyorum diyorum,.

Çin diyorum,
    2008 krizi diyorum.

Rakı dışında ne içiyonuz ya la.
    Bana da verin belki ben de mutlu olurum.

Ayhan ARI
    AyBEROZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35DA7386
    Edilen teşekkür: 33

Beyler iktisat bilimiyle ekonomi yorumları ile boşa kafanızı yoruyorsunuz. Dünyada petrole zam yapıldığında nasıl orantı kurularak fiyatlara yansıtılıyor ise petrol fiyatları ucuzladığında da aynı orantı ve matamatiksel hesaplar devreye giriyor mu? hayır ... Neden, işlerine gelmiyor. Hükümet en çok parayı nereden kazanıyor? 1. işçiden direk eline geçmeden kestiği vargi. 2.de petrol vb ürünlerde parite farkı. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Şu anki hükümete gelince, boşuna yorulmayın Sn. Davutoğlu zaten kuklaydı , bu resmiyet kazanıyor. RTE kendi kabinesini ve bakanlar kurulunu kurmakla meşgul. Davutoğlu sen burda kumda oynayadur, biz ülkenin gelecek için nasıl ağzına daha sıçabiliriz görüşmelerini PKK ile anlaşmaları, daha hangi yandaşımızı kayırabiliriz hangi ülkeye hangi terör örgütüne ne yardımı yapabiliriz nereye ne silahı göndersek, Miti nasıl kendi ayak oyunlarımıza alet etsek gibi ciddi konuları kaçAKsaray da kurduğumuz kabine ile hallederiz. Sen git medyaya şeffaflık projelerinden bahsededur, rüşvet alan yolsuzluk yapan kamu görvlilerini ihbar edenlere ödül verilecek gibi masallarla pembe gözlüklü mutlu mesut %50 yi uyutmayla meşgul ol talimatı verildi. NOKTA...
    Kalite hedefleneni elde etmektir. Ulaşılan nokta sizin kalitenizi gösterir.

10. Bu mesajı için 3 kişi AyBEROZ'ye teşekkür etti:

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Sıradaki geldi, naber sende cevap veremeyince ne diyecen.

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Teee 3 sayfa önce yazdım bırakın gitsin diye hala yazıyor benim sato kardeşim.

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı AyBEROZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler iktisat bilimiyle ekonomi yorumları ile boşa kafanızı yoruyorsunuz. Dünyada petrole zam yapıldığında nasıl orantı kurularak fiyatlara yansıtılıyor ise petrol fiyatları ucuzladığında da aynı orantı ve matamatiksel hesaplar devreye giriyor mu? hayır ... Neden, işlerine gelmiyor. Hükümet en çok parayı nereden kazanıyor? 1. işçiden direk eline geçmeden kestiği vargi. 2.de petrol vb ürünlerde parite farkı. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Şu anki hükümete gelince, boşuna yorulmayın Sn. Davutoğlu zaten kuklaydı , bu resmiyet kazanıyor. RTE kendi kabinesini ve bakanlar kurulunu kurmakla meşgul. Davutoğlu sen burda kumda oynayadur, biz ülkenin gelecek için nasıl ağzına daha sıçabiliriz görüşmelerini PKK ile anlaşmaları, daha hangi yandaşımızı kayırabiliriz hangi ülkeye hangi terör örgütüne ne yardımı yapabiliriz nereye ne silahı göndersek, Miti nasıl kendi ayak oyunlarımıza alet etsek gibi ciddi konuları kaçAKsaray da kurduğumuz kabine ile hallederiz. Sen git medyaya şeffaflık projelerinden bahsededur, rüşvet alan yolsuzluk yapan kamu görvlilerini ihbar edenlere ödül verilecek gibi masallarla pembe gözlüklü mutlu mesut %50 yi uyutmayla meşgul ol talimatı verildi. NOKTA...
    Ben buna diyecek laf bulamıyorum

Salla gitsin diyorum.

Kardeşim hiç bir hükümet işçiden para kazanmaz eğer sosyal güvenlik varsa,

Zaten sorun işçinin vergi vermemesi değil. Zenginin vergi vermemesi.

Zengin vergi kaçırdığı için sosyal politika olarak vergi politikası olarak ötv denen bir şey var.
    Ötv nedir =tüketim vergisi. Kazanırken alınamayan vergi tüketirken alınır.

Acı ama gerçek.

İskandinav modeli sosyal hukuk devleti seçildi bu ülkede. Hayırlı olsun.
    Yüksek vergi ve sosyal hizmetler olayı.

Yoksa abd deki gibi olsaydı.
    Özel sigortalar filan.

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teee 3 sayfa önce yazdım bırakın gitsin diye hala yazıyor benim sato kardeşim.
    Tam bırakacam biri daha atlıyor.
    İşim gücüm var kardeşim veriyoz cevabınızı kabullenemiyorsunuz.
    Sonra hakaret.

Burası forum yazarsanız yazarım.

Yazmamı istemiyorsan ya yazma yada cevabı adam gibi ver haklıymışsın diyim.

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı punto57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıradaki geldi, naber sende cevap veremeyince ne diyecen.
    İyidir senden naber? Ne sordun ben bir soru göremedim? Sor cevaplayayım
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

İyilik yuvarlanıp gidiyoz, boş ver abi. Ne sorusu hükümütten ondan bundan bana ne halk seçiyor, bize yaşamak kalıyor.

Hükümetin alternatifi olsun abicim.
    Bunca zırvayı öğretemedim bu insanlara.

Saçmalayarak hükümete alternatifn olunmaz.

Halk adamı niyr seviyor anlayamayan insanlar var. Yaşı 25 olan zaten zor algılar. Adam anasol hükümetlerini görmedi o zaman ergen değildi.

Türk siyasal tarihini okuyun derim.
    Mevzu bu hükümetin ne kadar berbat olduğu değil .
    Mevzu alternatifin ne kadar berbat olduğu.

şükrü t
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Erik jan zürcher : modernleşen Türkiye'nin Tarihi, Feroz Ahmad Modern Türkiye'nin oluşumu okuyun bunları abi

Ayhan ARI
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35DA7386

Ben buna diyecek laf bulamıyorum

Salla gitsin diyorum.

Kardeşim hiç bir hükümet işçiden para kazanmaz eğer sosyal güvenlik varsa,

Zaten sorun işçinin vergi vermemesi değil. Zenginin vergi vermemesi.

Zengin vergi kaçırdığı için sosyal politika olarak vergi politikası olarak ötv denen bir şey var.
    Ötv nedir =tüketim vergisi. Kazanırken alınamayan vergi tüketirken alınır.

Acı ama gerçek.

İskandinav modeli sosyal hukuk devleti seçildi bu ülkede. Hayırlı olsun.
    Yüksek vergi ve sosyal hizmetler olayı.

Yoksa abd deki gibi olsaydı.
    Özel sigortalar filan.
    Bilmiyorum kardeş bu yazdıklarıma burada kimbilir kaç kişi katılıyordur. Ben işçiden vergi alınmasın falan demiyorum zaten. Alınması gereken yerlerden alınamayan verginin eli kolu bağlı işçiden alındığını söylüyorum. Git en büyük kuyumcunun vergi levhasına bak . Asgari ücretli bir işçinin yıllık ödediği vergiye bak anlayacaksın demek istediğimi. Maliye bakanı dün çıkmış utanmadan vergiyei tabana yayaycağız diyor daha. Ne tabanı çocuğu verginin daniskasını taban ödüyor zaten diyesim geldi dingile.
    Vatandaş devrilmeye razı olduktan sonra yapılanları reva gördükten sonra daha çooook uzun yıllar bu RTE ve saz grubu kendi sülalerini zengin ederken bizim gibileri devirmeye devam ederler..

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

ya sevabına sil şu konuyu ya da kilitle lütfen. Boş teneke gürültüsü dinletiyorsun bize.

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

İyilik yuvarlanıp gidiyoz, boş ver abi. Ne sorusu hükümütten ondan bundan bana ne halk seçiyor, bize yaşamak kalıyor.

Hükümetin alternatifi olsun abicim.
    Bunca zırvayı öğretemedim bu insanlara.

Saçmalayarak hükümete alternatifn olunmaz.

Halk adamı niyr seviyor anlayamayan insanlar var. Yaşı 25 olan zaten zor algılar. Adam anasol hükümetlerini görmedi o zaman ergen değildi.

Türk siyasal tarihini okuyun derim.
    Mevzu bu hükümetin ne kadar berbat olduğu değil .
    Mevzu alternatifin ne kadar berbat olduğu.
    İyide ben size hükümet filan demedim ki Kendi kendinize cevap vermişsiniz, bana cevap veremeyecen filan derken, siz cevap vermişsiniz.

Şimdi anasol hükümetini görmedik diye, yaşımız 26 diye, hadi rakıda içiyorsunuz demişsiniz rakıda içiyoruz diye, bunca adaletsizliği, hırsızlığı, yalancılığı, yenen kul haklarını, ölen işçi kardeşlerimizi, sokakta yaşayan garip gurebayı, belediyelerin zehirlediği sokak köpeklerini, milyonlarca sokakta gezen ne olduğu belli olmayan Suriye'lileri, profesyönelce kase yalayanları, kaçak sarayları, terör dostlarını, altın kaçakçılarını, milletin a. koyanları, ormanların canına okuyanları, aynı evde kalıp kpss'den full çeken 58 kişiyi, polis koleji sınavlarında dağıtılan soruları, devlet dairelerinde "bizim insanımız", "bizim insanımız değil" diye fişlenenleri, İzmir'de yapılan Isuzu mitinglerini, akrabalarını torpille kpss ye girmeden işe alıp, Allah size akrabalarınızı kollayın diyor siz Allah'ın ayetine karşı mı geliyorsunuz diyen vekilleri görmezden mi gelelim?

Göremeyelim mi? Kör müyüz? Gerizekalı mıyız? Menfaati için namusundan, şereen, karakterinden, insanlık onurundan vazgeçenlerden miyiz?
    Konu SteinGP tarafından (15/01/2015 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir.
    Muhammad Ali Clay

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayhan ARI
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35DA7386

İyide ben size hükümet filan demedim ki Kendi kendinize cevap vermişsiniz, bana cevap veremeyecen filan derken, siz cevap vermişsiniz.

Şimdi anasol hükümetini görmedik diye, yaşımız 26 diye, hadi rakıda içiyorsunuz demişsiniz rakıda içiyoruz diye, bunca adaletsizliği, hırsızlığı, yalancılığı, yenen kul haklarını, ölen işçi kardeşlerimizi, sokakta yaşayan garip gurebayı, belediyelerin zehirlediği sokak köpeklerini, milyonlarca sokakta gezen ne olduğu belli olmayan Suriye'lileri, profesyönelce kase yalayanları, kaçak sarayları, terör dostlarını, altın kaçakçılarını, milletin a. koyanları, ormanların canına okuyanları, aynı evde kalıp kpss'den full çeken 58 kişiyi, polis koleji sınavlarında dağıtılan soruları, devlet dairelerinde "bizim insanımız", "bizim insanımız değil" diye fişlenenleri, İzmir'de yapılan Isuzu mitinglerini, akrabalarını torpille kpss ye girmeden işe alıp, Allah size akrabalarınızı kollayın diyor siz Allah'ın ayetine karşı mı geliyorsunuz diyen vekilleri görmezden mi gelelim?

Göremeyelim mi? Kör müyüz? Gerizekalı mıyız? Menfaati için namusundan, şereen, karakterinden, insanlık onurundan vazgeçenlerden miyiz?
    Alkışlıyorum yazınızı...

Siyasal tarihten bahsetmiş arkadaşın biri. Ben 50 yaşındayım 12 Eylülü yaşayanlardanım. Türkiye siyaset tarihi bunlar kadar ülkeye zarar vermiş bir hükümet daha görmedi, umarım görmeyecekte. Bunu gelecekte kara bir leke olarak hatırlayacaksınız, 20 li 30 lu yaşlardaki arkadaşlar..

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 5/12 İlkİlk 123456789 ... SonSon