Alıntı AyBEROZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyler iktisat bilimiyle ekonomi yorumları ile boşa kafanızı yoruyorsunuz. Dünyada petrole zam yapıldığında nasıl orantı kurularak fiyatlara yansıtılıyor ise petrol fiyatları ucuzladığında da aynı orantı ve matamatiksel hesaplar devreye giriyor mu? hayır ... Neden, işlerine gelmiyor. Hükümet en çok parayı nereden kazanıyor? 1. işçiden direk eline geçmeden kestiği vargi. 2.de petrol vb ürünlerde parite farkı. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Şu anki hükümete gelince, boşuna yorulmayın Sn. Davutoğlu zaten kuklaydı , bu resmiyet kazanıyor. RTE kendi kabinesini ve bakanlar kurulunu kurmakla meşgul. Davutoğlu sen burda kumda oynayadur, biz ülkenin gelecek için nasıl ağzına daha sıçabiliriz görüşmelerini PKK ile anlaşmaları, daha hangi yandaşımızı kayırabiliriz hangi ülkeye hangi terör örgütüne ne yardımı yapabiliriz nereye ne silahı göndersek, Miti nasıl kendi ayak oyunlarımıza alet etsek gibi ciddi konuları kaçAKsaray da kurduğumuz kabine ile hallederiz. Sen git medyaya şeffaflık projelerinden bahsededur, rüşvet alan yolsuzluk yapan kamu görvlilerini ihbar edenlere ödül verilecek gibi masallarla pembe gözlüklü mutlu mesut %50 yi uyutmayla meşgul ol talimatı verildi. NOKTA...
Ben buna diyecek laf bulamıyorum

Salla gitsin diyorum.

Kardeşim hiç bir hükümet işçiden para kazanmaz eğer sosyal güvenlik varsa,

Zaten sorun işçinin vergi vermemesi değil. Zenginin vergi vermemesi.

Zengin vergi kaçırdığı için sosyal politika olarak vergi politikası olarak ötv denen bir şey var.
Ötv nedir =tüketim vergisi. Kazanırken alınamayan vergi tüketirken alınır.

Acı ama gerçek.

İskandinav modeli sosyal hukuk devleti seçildi bu ülkede. Hayırlı olsun.
Yüksek vergi ve sosyal hizmetler olayı.

Yoksa abd deki gibi olsaydı.
Özel sigortalar filan.