Alıntı punto57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merak etme ben anamı babamı kanserden kaybettim 15 sene içinde Türkiye'de ki hastanelerin durumunu çok iyi bilirim, okmeydanında sabahtan ilaç kuyruğu çok bekledim, oğlum göz ameliyatı oldu geçen yıl 5 kuruş ödemedim, eşim doğum için acile kaldırıldı oğlum 7 aylık doğdu, 1 ay kuvezde kaldı özel de 1000 tl ödedim. 2002 de olsa çocuk mahfolurdu.

Aklının almadığı şey hastanelerin yapıldığı
Camilerinde yapıldığı.
Daha da çok hastane lazım.
Ama birşnş yaparken diğerini durdurmaya gerek yok.
Sonuçta iyi doktor ağaçta yetişmiyor.

Sskyı iyi bilirim eziyetini çok çektim.
Cerrahpaşa yı iyi bilirim. Ana binanın bir ucunda babam diğer ucunda anam vefat etti.
Biri 2000 de diğeri 2005te
Pahalı kemoterapi ilaçları için neler çektik.
Ssk da doktor 45 kiloya düşmüş annemi ayağına sevk için çağırdı. Üsküsara 15 sene önce.
O mezbeleliği,
10 - 12 sene önce samatya devlet hastanesini gördün mü sen ahır gibiydi.
Düzeliyor şimdi.

Ama bir anda olmuyor işte.

Norveç örneğini vermemin sebebi vergi lerin aşırı yüksek olmasıdır.
İskandinavyada gelirinin yarısına devlet el koyar.

Yaptığım ironiyi keşke anlayabilseydiniz
Oncelikle basin saolsun. Allah rahmet eylesin.

İnsan ibadetini her sekilde yapar. Evinde namazini kilabilir. Cumaya gitmek icin 100 metre yuruyosa 1000 metrede yurur. Allaha giden yol tektir. Uzak cami gidemem diyosa gitmesin zaten. Ha ama saglik durumu el vermez yaslidir uzak gelir. Allah onun icinden geceni bilir. Bunu sorgulamak bize dusmez.

Diyanete ayrilan bütçe sagliga ayrilanin kac kati bunu bize soylesene. Bu butceyle kac tane hastane yapilir? Bizim mahallede 3 tane cami var. Ucundede en az maasli 5er6sar kisi var. Ne cuma gunleri nede teravileree ful dolu cekmiyo en baba %50 ve su anda bi cami daha yapiyolar. Cokmu luzum var 150 metre arayla iki camiye? Neden hastane okul kütüphane yapilmiyor? 1milyon nüfuslu ilcede yasiyorum hastane sayisi yalnizca 1

Su anda cadde uzerinde binada otura apartman sakinlerinden 500er lira civari asvalt vergisi alinmaya baslandi asvalti arabalar kullaniyor. Yillik vergisini veriyor niye veriyor? Sifir araba aliyon %50 si falan vergi niye veriyoruz?

Bide asvalt vergisi nedir?

Biraz fazla olmadimi artik? İs artik akaryakitin disina cikti farkindaysan... Ota poka vergi olmaz birader. Bazi seylere dur demek gerek. Biz avrupanin 20 yil gerisindeyiz demeyi iyi biliyoruz.

2003 yi ornek veriyosun eyv. Zorluklarini anladikta. Senin verdigin ornek suna benziyor. Benim memleketim 80.000 nufusa sahip bi ilce hastatesinde acilde gece dr. Bulana ask olsn. Ank merkezdeki hastaneye 55 km eee nerde kaldi 2015? 80.000 kisiye bi dr dusmuyo bak hala.. Gelişen bisey yok aslinda. Hala 20 yil gerideyiz.