225 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ham petrol fiyatları son yılların en düşük seviyesinde ama tüketiciye yansımıyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

Sarıklı hoca medresede ders anlatırken, genç mollalardan biri parmak kaldırmış:
    -"Susadım hocam!"
    Hoca sinirlenmiş:
    -"Öyle denmez... Derûnum âteş-i nâr ile püryân idigünden, bir kadeh lebrîz âb-ı hoşgüvâr, nûş eyleyerek, teskîn-i âteş ve bu sûret ile iktisâb- ı ferâh-ı bî-şumâr eylemeliyim... demeliydin... Cahiller gibi susadım, demek olur mu?"
    Aradan zaman geçmiş, bir gün sınıftaki mangaldan sıçrayan bir kıvılcım, gelip hoca efendinin sarığının kıvrımına girmiş...
    Genç molla hemen parmağını kaldırmış:
    "Ey hâce-i bî-misâl, v'ey üstâd-ı zî-kemâl, bu şâkird-i pür-ihmâl, şol vechile arz-ı hâl eyler ki; bu hikmet-i müte’âl, nâr-ı mangaldan bir şerâre-i cevvâl pertâb ile ser-i âliyyü’l âlinizdeki sarığı iş'âl eylemiştir."
    Hoca, elini sarığına atar atmaz, sarık tutuşur, hemen pencereden fırlatır:
    -"Bre mel'un, sarığın tutuştu desene!"
    Genç molla da:
    -"Aman hocam, cahiller gibi, yandı, tutuştu denir mi?"

Şükrü bey,yaşım 31 ve 18 yaşından beri denizciyim.makine teknisyeniyim.gemideki adım çarkçıdır.son altı yıldır yatlarda çalışmaktayım ve öncesi ticari gemilerde çalıştım.ben de Bulgaristan,Romanya,Moldovya,Rusya,Gürcistan,Suriy e,Lübnan,İsrail,Mısır,Kıbrıs,Libya,İtalya,İspanya, Yunanistan(ve adaları)Fransa,Singapur,Vietnam,Çin gibi ülkelere ve bunların birçok şehrine gittim,eşim de yabancı aynı zamanda.avrupa da hiç almadıysam 120 tonun üzerinde euro dizel almışımdır.ötv olayında eğer siz transit geçerseniz size piyasanın altına yakıt verirler.yoksa dolma gibi oyarlar adamı.
    Yazmışsınız çizmişsiniz ama siz gireni çıkanı söylememişsiniz.ben bana giren paraya bakarım.asfalt parası bile artık vatandaşın cebinde.bu fıkra da size gelsin.
    Konu marineros tarafından (14/01/2015 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 2 kişi marineros'ye teşekkür etti:

şükrü t
    punto57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 61

Alıntı marineros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sarıklı hoca medresede ders anlatırken, genç mollalardan biri parmak kaldırmış:
    -"Susadım hocam!"
    Hoca sinirlenmiş:
    -"Öyle denmez... Derûnum âteş-i nâr ile püryân idigünden, bir kadeh lebrîz âb-ı hoşgüvâr, nûş eyleyerek, teskîn-i âteş ve bu sûret ile iktisâb- ı ferâh-ı bî-şumâr eylemeliyim... demeliydin... Cahiller gibi susadım, demek olur mu?"
    Aradan zaman geçmiş, bir gün sınıftaki mangaldan sıçrayan bir kıvılcım, gelip hoca efendinin sarığının kıvrımına girmiş...
    Genç molla hemen parmağını kaldırmış:
    "Ey hâce-i bî-misâl, v'ey üstâd-ı zî-kemâl, bu şâkird-i pür-ihmâl, şol vechile arz-ı hâl eyler ki; bu hikmet-i müte’âl, nâr-ı mangaldan bir şerâre-i cevvâl pertâb ile ser-i âliyyü’l âlinizdeki sarığı iş'âl eylemiştir."
    Hoca, elini sarığına atar atmaz, sarık tutuşur, hemen pencereden fırlatır:
    -"Bre mel'un, sarığın tutuştu desene!"
    Genç molla da:
    -"Aman hocam, cahiller gibi, yandı, tutuştu denir mi?"

Şükrü bey,yaşım 31 ve 18 yaşından beri denizciyim.makine teknisyeniyim.gemideki adım çarkçıdır.son altı yıldır yatlarda çalışmaktayım ve öncesi ticari gemilerde çalıştım.ben de Bulgaristan,Romanya,Moldovya,Rusya,Gürcistan,Suriy e,Lübnan,İsrail,Mısır,Kıbrıs,Libya,İtalya,İspanya, Yunanistan(ve adaları)Fransa,Singapur,Vietnam,Çin gibi ülkelere ve bunların birçok şehrine gittim,eşim de yabancı aynı zamanda.avrupa da hiç almadıysam 120 tonun üzerinde euro dizel almışımdır.ötv olayında eğer siz transit geçerseniz size piyasanın altına yakıt verirler.yoksa dolma gibi oyarlar adamı.
    Yazmışsınız çizmişsiniz ama siz gireni çıkanı söylememişsiniz.ben bana giren paraya bakarım.asfalt parası bile artık vatandaşın cebinde.bu fıkra da size gelsin.
    Siz gireni çıkın yazın, siz kendi ağzınızla söylediniz, şimdi transit geçiyorlar diye ya ben niye toparlayım, kendi ağzınla kendini yalanlıyorsun. Bir çok ülke zaten bazı imtiyazlar uyguluyor.

Benim dediklerimi okumadan yorum yazıyorsunuz yanıyorum.

Tam bir partizanlık

caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

Alıntı punto57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz gireni çıkın yazın, siz kendi ağzınızla söylediniz, şimdi transit geçiyorlar diye ya ben niye toparlayım, kendi ağzınla kendini yalanlıyorsun. Bir çok ülke zaten bazı imtiyazlar uyguluyor.

Benim dediklerimi okumadan yorum yazıyorsunuz yanıyorum.

Tam bir partizanlık
    Sizle başlayıp ....lüktür diyip bitirmişsiniz.sonra da partizanlık.dalkavukluğun adı imtiyazsa varın öyle bilin.ama 20 ton yakıtı alıp,iki yunan adası yapıp sonra ülkeye girmekle bu transit yakıt işleri olmuyor oralarda.
    Bu ülkede insanların kaçı benzinli araç sahibi olup da benzin keyfini süremeden bu arabalara biniyor?benim işimin içerisinde makineler ve yaktığı yakıt miktarları da mevcut.2,15e transit mazot satılıyor bu ülkede hem de paraya ihtiyacı olmayan insanlara.adamın 1 ayda yaktığı 60 ton yakıtı normal bir vatandaş ömrünün sonuna kadar kullanabilir mi acaba?sanmıyorum...(gemilerden bahsetmiyorum.lüks motoryatlardan.yabancı bayraklı)neyse daha fazla tartışmak istemiyorum.konuyu başka yerlere çekiyorsunuz.
    Konu marineros tarafından (15/01/2015 Saat 00:10 ) değiştirilmiştir.

şükrü t
    punto57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 61

Alıntı marineros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizle başlayıp ....lüktür diyip bitirmişsiniz.sonra da partizanlık.dalkavukluğun adı imtiyazsa varın öyle bilin.ama 20 ton yakıtı alıp,iki yunan adası yapıp sonra ülkeye girmekle bu transit yakıt işleri olmuyor oralarda.
    Bu ülkede insanların kaçı benzinli araç sahibi olup da benzin keyfini süremeden bu arabalara biniyor?benim işimin içerisinde makineler ve yaktığı yakıt miktarları da mevcut.2,15e transit mazot satılıyor bu ülkede hem de paraya ihtiyacı olmayan insanlara.adamın 1 ayda yaktığı 60 ton yakıtı normal bir vatandaş ömrünün sonuna kadar kullanabilir mi acaba?sanmıyorum...(gemilerden bahsetmiyorum.lüks motoryatlardan.yabancı bayraklı)neyse daha fazla tartışmak istemiyorum.konuyu başka yerlere çekiyorsunuz.
    Uluslararası hukuk, denen bir şey var, transit sırasında normalde kara yolunda bile kdv uygulayamazsın.
    Gemicilik ve kaptan yasalarını siz daha iyi bilirsiniz.

Bunun mesele yapılmasını ben anlamadım.

Lük dedim, farklı insanlara, yada başka insanlara tahammül edememek nedir ki?