marineros Nickli Üyeden Alıntı
Sarıklı hoca medresede ders anlatırken, genç mollalardan biri parmak kaldırmış:
-"Susadım hocam!"
Hoca sinirlenmiş:
-"Öyle denmez... Derûnum âteş-i nâr ile püryân idigünden, bir kadeh lebrîz âb-ı hoşgüvâr, nûş eyleyerek, teskîn-i âteş ve bu sûret ile iktisâb- ı ferâh-ı bî-şumâr eylemeliyim... demeliydin... Cahiller gibi susadım, demek olur mu?"
Aradan zaman geçmiş, bir gün sınıftaki mangaldan sıçrayan bir kıvılcım, gelip hoca efendinin sarığının kıvrımına girmiş...
Genç molla hemen parmağını kaldırmış:
"Ey hâce-i bî-misâl, v'ey üstâd-ı zî-kemâl, bu şâkird-i pür-ihmâl, şol vechile arz-ı hâl eyler ki; bu hikmet-i müte’âl, nâr-ı mangaldan bir şerâre-i cevvâl pertâb ile ser-i âliyyü’l âlinizdeki sarığı iş'âl eylemiştir."
Hoca, elini sarığına atar atmaz, sarık tutuşur, hemen pencereden fırlatır:
-"Bre mel'un, sarığın tutuştu desene!"
Genç molla da:
-"Aman hocam, cahiller gibi, yandı, tutuştu denir mi?"
Şükrü bey,yaşım 31 ve 18 yaşından beri denizciyim.makine teknisyeniyim.gemideki adım çarkçıdır.son altı yıldır yatlarda çalışmaktayım ve öncesi ticari gemilerde çalıştım.ben de Bulgaristan,Romanya,Moldovya,Rusya,Gürcistan,Suriy e,Lübnan,İsrail,Mısır,Kıbrıs,Libya,İtalya,İspanya, Yunanistan(ve adaları)Fransa,Singapur,Vietnam,Çin gibi ülkelere ve bunların birçok şehrine gittim,eşim de yabancı aynı zamanda.avrupa da hiç almadıysam 120 tonun üzerinde euro dizel almışımdır.ötv olayında eğer siz transit geçerseniz size piyasanın altına yakıt verirler.yoksa dolma gibi oyarlar adamı.
Yazmışsınız çizmişsiniz ama siz gireni çıkanı söylememişsiniz.ben bana giren paraya bakarım.asfalt parası bile artık vatandaşın cebinde.bu fıkra da size gelsin.
Yer imleri