Sevgili Cüneyt, farklı görünümdeki kutusunun üzerinde orijinal bujininkinde olmayan Laser Irıdium ibaresi mevcut, kod numarası IKR9F8 ve de dört bujinin fiyatı 100 Dolar. Soğuk buji olarak da nitelendirilmekte olan bu bujiler, İngiltere'den getirtildi. Daha önce orijinal bujilerin 1 yıl sonunda kısmen yanmış olduğunu görmekteydik, bu 1 yıllık son bakımda ise, mevcut modified set-up ile uyumlu olarak, laser ırıdium ibareli bu bujilerin hiç etkilenmemiş olduğunu gözlemledik.
Konu OAGP1960 tarafından (06/01/2013 Saat 02:24 ) değiştirilmiştir.
Sevgili Orkun, Orijinal kutusu Ricambi Originali geldigi icin Iridium ibaresini gormezsin. Fakat NGK serilerinde kodlama bellidir. Aşağıda ki örnekte de verdiğim gibi (Bilgiler bizzat NGK'nın sitesindendir.) IKR9F8 ile IKR7F8 arasında ki tek fark, birinin 7 Derecelik, diğerininde 9 derecelik buji olmasıdır. Tabi ki performans ve yakıt değerleri derece farklı olduğu için artı veya eski yönde değişecektir. Mesela 7 derece ile 8 derece arasında ki yakıt performansı yaklaşık 100km başına 1litre olacaktır. Ateşleme ve yakıta etki eder. Onun haricinde bu bujiler arasında teknoloji olarak bir fark yok. Yani 1 sene sonunda orijinal buji nasılsa bu da aynı hale gelecektir.
Bu arada diğer arkadaşları yanıltmamak açısından orijinal kutu üzerinde İridum yazmıyor olması. Bujilerin laser kesim ve iridum olmadığı anlamına gelmez.
![]()
Oz Büyücüsü
Sevgili Cüneyt, dolayısı ile soğuk buji olması, gereken farkı yaratmakta. Ayrıca söylediğim gibi, 1 yıl sonunda farklı olması yüzünden bujilerde en ufak bir deformasyon olmadığını yetkili servisdeki teknik uzman ve ben bizzat gözlemledik, yani, kesinlikle dayanıklılık açısından kaydadeğer bir fark var. Tabiki lazer kesim olması konusunda şüphe yoktur ancak, bu bujinin üzerinde özellikle ayırıcı bir unsur olarak bu ibare mevcut. Sonuç olarak, kutusunun üzerinde ''lazer iridium premium'' ibaresi olan ve de daha pahalı, uzun ömürlü ve de yüksek performanslı olan farklı bir bujidir.
Konu OAGP1960 tarafından (06/01/2013 Saat 03:01 ) değiştirilmiştir.
Aşağıdakilerde TJET ve Abarth için buji linkleri:
G.P. 1.4TJET Sport 120PS
NGK - Ürün bulma aracı
G.P. 1.4TJEt Abarth 155PS
NGK - Ürün bulma aracı
G.P. 1.4TJEt esseesse 180PS
NGK - Ürün bulma aracı
Oz Büyücüsü
Abicim anlaşamıyoruz bu konuda seninle. Orijinal IKR9F8 bujilerde Laser Kesim ve Iridium'dur.
Ayrıca aşağıda ki konuyu okumanı şiddetle tavsiye ediyorum.
https://www.ngk.de/tr/ayrintilariyla...aklik-araligi/
Konu Luc tarafından (28/12/2012 Saat 15:16 ) değiştirilmiştir.
Oz Büyücüsü
Sevgili kardeşim, farkındaysan, ben de aynı şeyi belirttim, iridium ve lazer kesim olmadığını söylemedim. Konu, bu soğuk bujinin orijinalden farklı olması, ayrıca daha uzun ömürlü olması konusu. Yani, senin ısrarla belirteyim diye açmış olduğun konu.
Tavsiye ettiğin konuya gelince, 450 derece altında ve 850 derece ve üstünde sorun olacağı yazılmakta. Bujilerin soğuk olması konusu ise, bu sınır değerler dışında olması anlamında değildir. Tabiki bu sınırlar içerisinde çalışır fakat, tamamen farklı bir özelliği ifade etmektedir.
Konu OAGP1960 tarafından (06/01/2013 Saat 01:36 ) değiştirilmiştir.
Performansi ve yakit tuketimini konusalim bence 2 Derece yakita ne sekilde etki etti bu onemli mesela.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Oz Büyücüsü
Bir kere, bujiler takılır takılmaz performans arttı ve henüz ilk vites büyütmede gördüğüm şekilde afr zenginleştiği için de, egzoz patlatıyordu ve de ben bunu afr gauge de izlemekteydim. Tabiki artan performans sonucu ve de kullanım stiline göre yakıt ekonomisini olumlu yönde etkiledi. Ve de 1 yıl sonunda orijinal bujiler yanık bir görünüm verirken, bu bujilerde en ufak bir deformasyon görmedik.
Tabi bu arada, benim arabamın yüksek performans değerlerini göz önüne aldığımızda, bu sonuçların daha çarpıcı olduğunu da belirtmek isterim.
Konu OAGP1960 tarafından (28/12/2012 Saat 15:59 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri