Alıntı volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Revizyon ücreti 200-250 arası değişiyor. Orjinal bosch olanlarının fiyatı 1500 TL civarı. Yan sanayi olarak 700-800 tl civarıdır. Takıldığı yerle ilgili olarak öyle cok tork uygulayarak sıkılmasına gerek yok . Çünkü o kısımda ornik var zaten ornikte herhangi bir sıkıntı varsa istersenız civata kırsaıya kadar sıkın yine kaçırıyor. Servislerdede bu tür parçalara özel torklu anahtalarlarla müdahale pek yapmıyorlar. Torklu anahtarı genelde üst kapak yada triger kapağında kullanıyorlar. Şu an kadar bir yerde torklu lokma anahtarı gördüm geriye kalan yerlerde hep bilek gücü kullanıyorlar.
volkan bey, torkla sıkmak daha güçlü sıkmak için değildir,tork cıvatanın veya somunun kaldıra bileceği oranda ve dengeli sıkmak içindir.bir noktada conta kullanıyorsanız , dengeli sıkmak zorundasınız , sıkmazsanız kısa bir süre sonra yine sıkıntı yarsınız.ondan sonra orijinalliği bozuldu ondan kaynaklıyor diyorlar aslında kitabına göre yapılsa onarımlarda sıkıntı olmaz.

Halil bey , doğru tahmin etmiş ben motora bağlantı noktasından bahsediyordum. Diğer bir konu ise, tork üst kapak da kullanılır genelde, ama diğer onarım alanlarında da kullanılmalı doğrusu bu. Benim gittiğim serviste, ben %90 oranında cıvata ve somunları tork ile sıktırıyorum, özellikleler hassas noktalarda. sizin gittiğin yerlere söylemeniz gerek , diğer türlü kullanmıyorlar.gerçi sanayide söyleseniz de tork ile sıkacaz diye uğraşacaklarını sanmıyorum, lokla ile sık gitsin.. nasıl olsa paramı saydı..