Arkadaşlar merhaba;
Aracımı 2015 ağustosunda 80binde iken almıştım şu an 98bini geçti. Aracım 1.3 95hp dualogic dinamic. Sürekli olarak her hafta aynı güzergahtan aynı sürüş stili ile 120kmlik şehirler arası yol katediyorum. Eskiden hız sabitleyiciyle 80km hız ile 6. viteste 1500 devirde seyrediyor. vites yarıotomatik olduğu için kendi seçiyor araç bu vitesi manulele çekip ayarlamıyorum yani. Normalde bu şekilde hiç bir titreme sallantı olmaksızın hafif rampaları felan(sincan ile kızılcahamam arasındaki tüm yol) rahatlıkla bu şekilde alırken 2-3 aydır araç düz yolda sorunsuz ilerlerken karşısına hafif bir rampa çıkınca titremeye kafa sallamaya başladı. devri yükseltirsem kesiyor. önceleri sadece 6. viteste yapardı sonra denemek için diğer viteslerde de aynı devire düştüm rampalarda zamanla 5. ve 4. viteste de aynı tepkiyi vermeye başladı. devir saatinde bir dalgalanma yok mudahale etmesem sallama ve titreme ile aynen vites düşürmeksizin yol amaya devam etmeye çalışıyor ama bir müddet sonra bir yerinden bir arıza verir korkusuyla hız sabitleyiciden çıkıp gaz vererek devri yükseltiyorum yada manuele geçip vites küçültüyorum. Servise sorunu anlattığımda km de 98bin olduğundan baskı balata dediler bilgisayardan baskı balata için ölçülen bir değere baktılar bu değer 7500 civarındaydı baskı balatanın bittiğini söyledi servis çalışanı indirimli ve nakit ödediğimde baskı balata değişimi volant hariç 1200 civarı bir tutara çıkıyor. Böyle bir durum yaşayan varmı tecrübeli kimselerden yorum alabilir miyiz? baskı balata değişimi bu sorunu çözecek mi? Bu denli yüksek bir masrafdan önce kontrol edilmesi gereken başka bir şey var mı sizce?