ORS15 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar bu mazot pompası çok mu pahalı? tamiri 600-700 TL tutuyor. Benim daha önceki aracım120,000 de sattım hiç, mazot pompasında terleme görmedim. hatırladığım kadarıyla aracın motor blokları alimyon veya döküm. Bu tarz yerlerde sök tak işlemi gerçekten sıkıntılıdır. Çok çabuk yalama olur, çok çabuk yuvaları bozulur ve hele birde iş bilmeyen veya işin kolay tarafına kaçan bir ustaya denk gelirseniz, birde somunları ve cıvataları kafasına göre sıkarsa, normalde hassas noktalarda kesinlikle tork kullanmalı. sonuç; 3 veya 4 defa pompa sökülür takılır zaten sonra da bir daha asla terleme girmez çünkü artık pompa ve yeri cıvataları deforme olmuştur.
Ben bu yüzden sürekli yetkili servise giderim, önemli noktaların cıvatalarını tork ile sıktırırım bijonlar da dahil.. Sıkıntı olduğu zaman aracı geri götürür, sorunu gösteririm ve araç ne zaman yapılırsa beni o zaman arayın derim. onarımı bir günü geçecekse yedek araçta alır giderim ne zaman yaptılar o zaman gider, test yapar aracı alır giderim..Bence en temizi böyle , çünkü artık dışarda ustalar ve tamir servisleri, nasıl olsa insanlara iki gider yaparım ve döner gider diye düşünen usta çok, şikayet etse ne olur diyen usta ve işyeri çok, o yüzden buradaki yorumlar gerçekten önemli. Düzgün ustaları da ayırmak gerek.
Yer imleri