25 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Mazot Pompasini Revize Ettirenler Bakabilir mi?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    ALI ORS
    ORS15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 257

Standart Cevap: Mazot Pompasini Revize Ettirenler Bakabilir mi?

Alıntı volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Revizyon ücreti 200-250 arası değişiyor. Orjinal bosch olanlarının fiyatı 1500 TL civarı. Yan sanayi olarak 700-800 tl civarıdır. Takıldığı yerle ilgili olarak öyle cok tork uygulayarak sıkılmasına gerek yok . Çünkü o kısımda ornik var zaten ornikte herhangi bir sıkıntı varsa istersenız civata kırsaıya kadar sıkın yine kaçırıyor. Servislerdede bu tür parçalara özel torklu anahtalarlarla müdahale pek yapmıyorlar. Torklu anahtarı genelde üst kapak yada triger kapağında kullanıyorlar. Şu an kadar bir yerde torklu lokma anahtarı gördüm geriye kalan yerlerde hep bilek gücü kullanıyorlar.
    volkan bey, torkla sıkmak daha güçlü sıkmak için değildir,tork cıvatanın veya somunun kaldıra bileceği oranda ve dengeli sıkmak içindir.bir noktada conta kullanıyorsanız , dengeli sıkmak zorundasınız , sıkmazsanız kısa bir süre sonra yine sıkıntı yarsınız.ondan sonra orijinalliği bozuldu ondan kaynaklıyor diyorlar aslında kitabına göre yapılsa onarımlarda sıkıntı olmaz.

Halil bey , doğru tahmin etmiş ben motora bağlantı noktasından bahsediyordum. Diğer bir konu ise, tork üst kapak da kullanılır genelde, ama diğer onarım alanlarında da kullanılmalı doğrusu bu. Benim gittiğim serviste, ben %90 oranında cıvata ve somunları tork ile sıktırıyorum, özellikleler hassas noktalarda. sizin gittiğin yerlere söylemeniz gerek , diğer türlü kullanmıyorlar.gerçi sanayide söyleseniz de tork ile sıkacaz diye uğraşacaklarını sanmıyorum, lokla ile sık gitsin.. nasıl olsa paramı saydı..

Naklov Deniz
    PUNTOCU volkan1065 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1081

Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    volkan bey, torkla sıkmak daha güçlü sıkmak için değildir,tork cıvatanın veya somunun kaldıra bileceği oranda ve dengeli sıkmak içindir.bir noktada conta kullanıyorsanız , dengeli sıkmak zorundasınız , sıkmazsanız kısa bir süre sonra yine sıkıntı yarsınız.ondan sonra orijinalliği bozuldu ondan kaynaklıyor diyorlar aslında kitabına göre yapılsa onarımlarda sıkıntı olmaz.

Halil bey , doğru tahmin etmiş ben motora bağlantı noktasından bahsediyordum. Diğer bir konu ise, tork üst kapak da kullanılır genelde, ama diğer onarım alanlarında da kullanılmalı doğrusu bu. Benim gittiğim serviste, ben %90 oranında cıvata ve somunları tork ile sıktırıyorum, özellikleler hassas noktalarda. sizin gittiğin yerlere söylemeniz gerek , diğer türlü kullanmıyorlar.gerçi sanayide söyleseniz de tork ile sıkacaz diye uğraşacaklarını sanmıyorum, lokla ile sık gitsin.. nasıl olsa paramı saydı..
    Merak etmeyin torklu sıkmanın ne olduğunu biliyorum ali bey. Torklu lokma kullana ustada serviste çok az genelde kullandıkları alan da ust kapaklarıdır. Orniklerde dengeyi usta bir elli usta çok basit şekilde yapar.

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Merak etmeyin torklu sıkmanın ne olduğunu biliyorum ali bey. Torklu lokma kullana ustada serviste çok az genelde kullandıkları alan da ust kapaklarıdır. Orniklerde dengeyi usta bir elli usta çok basit şekilde yapar.
    evet genelde torklu lokma kullanan usta az , buna katılıyorum. ben talep ediyorum öyle sıkıyorlar. ornikler de usta su terazisi ile mi ölçüyor da, dengeyi çok basit yapıyor ortalama bir denge yakalıyordur bence en fazla bunu yapabilir..
    bir parça sök tak yapıldığında örnek; mazot pompası 4 defa söküldü takıldı yalama oldu yerleri diyelim , eğer bunun somunları ve cıvataları tork ile sıkılmış olsaydı 10 defa da, yerleri belki yalama olurdu.
    Konu ORS15 tarafından (06/06/2016 Saat 12:02 ) değiştirilmiştir.

Naklov Deniz
    PUNTOCU volkan1065 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1081

Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet genelde torklu lokma kullanan usta az , buna katılıyorum. ben talep ediyorum öyle sıkıyorlar. ornikler de usta su terazisi ile mi ölçüyor da, dengeyi çok basit yapıyor ortalama bir denge yakalıyordur bence en fazla bunu yapabilir..
    bir parça sök tak yapıldığında örnek; mazot pompası 4 defa söküldü takıldı yalama oldu yerleri diyelim , eğer bunun somunları ve cıvataları tork ile sıkılmış olsaydı 10 defa da, yerleri belki yalama olurdu.
    Bizde bir tane albea var sağolsun dandik bir pompacıya denk geldik 6 defa söküldü sıkıntı yok. Merak etmeyin o kısmlar o kadar basit vida sıyıracak noktalar değil. Denge meselesine gelince kapağın belli bir kesit kıvrımları var çokta güzel ayalarnıyor.

ALI ORS
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz

Bizde bir tane albea var sağolsun dandik bir pompacıya denk geldik 6 defa söküldü sıkıntı yok. Merak etmeyin o kısmlar o kadar basit vida sıyıracak noktalar değil. Denge meselesine gelince kapağın belli bir kesit kıvrımları var çokta güzel ayalarnıyor.
    volkan bey , öncelikle dandik pompacıca denk gelmişsiniz bu kesin. şöyle anlatayım, somunun karşıtları en fazla çeliktir, değildir de hadi çelik olsun, çelik bile çok rahat yalama ve deformasyon oluyor. Siz bence şanslıymışsınız, ama artık bence sök tak daha fazla yaptırmayın orayı. sizin usta, ilk defa sizin pompayı sökmüş galiba, 6 defada, sorunu çözemediyse ,ben diyecek bir şey bulamıyorum. Volkan bey, bazı noktalarda geçme yerleri olsa bile, milimlik bir fark bile çok şeyi değiştirir bunu buradan konuşsak dursak bir şey anlaşılmaz. konu uzar gider.Bu milimlik fark da zaman içinde kendi faklı bir arıza ile ortaya koyar. şu olur 1500 TL vereceğime iyi bir usta revizyon yaptırır 3 yıl daha sorunsuz binerim ok olur mantıklı. İyi bir usta denk gelmezse 3 yıl sanayide geçirme şansın da var tabi
    işte o yüzden diyordum forumdaki yorumlar önemli ki bura da bari ayrılsın iyi ustalar.
    Konu ORS15 tarafından (06/06/2016 Saat 12:22 ) değiştirilmiştir.